Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Yeni̇ İş Modelleri̇nde Toplumun İhti̇yaçları Öne Çıkıyor

Türkiye kurumsal sosyal sorumluluk derneği (kssd) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen konferansın açılış konuşmacılarından biri olan otomotiv yan sanayi ihtisas organize sanayi bölgesi (tosb) başkanı ömer burhanoğlu, endüstri 4.0 İle inovasyon, katma değer ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli fırsatların yaşanacağını ve yeni iş imkanları doğacağını belirtti.

 

Bu yıl ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ temasıyla gerçekleşen 9. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri etkinliğinde, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini otomotiv sektörü üzerinden ele alan Burhanoğlu, “Endüstri 4.0 ile yeni ürünlerin pazara sunulma süresi yarı yarıya azalırken, mühendis giderleri de yüzde 30’lara kadar düşebilecek. En önemlisi de yüzde 70’e varan oranlarda enerji tasarrufu sağlanabilecek. Bu da ürünün tasarımından servisine kadar tüm aşamalarda maksimum verimlilik ve üretkenlik sağlanabileceği anlamına geliyor. Yani Endüstri 4.0 ile bambaşka bir boyuta taşınan dijitalleşme, üretimi daha yüksek esneklik, kalite ve verimli hale getirerek sağlıklı bir ekosistem de yaratmış olacak. Burada korkulan konu Endüstri 4.0 ileride işsizlik yaratır mı? Bu bilinmiyor, bilinen gerçek şu ki; dijitalleşme ile insanlar çok daha sağlıklı, daha insani ortamlarda çalışarak, yeni iş kollarına sahip olacaklar” dedi.

 
Sürdürülebilirliğin Geleceği Elektrikli Araçlarda
Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli örneklerinden birinin elektrikli araçlar olduğunu belirten Burhanoğlu, “Atmosfere atılan zehirli gazların yüzde 45’i benzin ve dizel yakıt kullanan araçlardan kaynaklanıyor. Her geçen gün dünyadaki araç sayısı artıyor ve buna bağlı olarak da atmosfere atılan zehirli gazlarda artış gözleniyor. Petrol yenilebilen bir kaynak da olmadığından belli bir süre sonra rezervleri tükenecek. Otomotiv sektöründe bu ve buna benzer etkenler, mühendisleri harekete geçirdi. Çeşitli Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile temiz, gürültüsüz ve kolay temin edilen elektrik enerjisine odaklanıldı. Hatta yakın bir zamanda İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, Hindistan, Çin, Norveç ve Hollanda gibi ülkeler benzin ve dizeli yasaklamaya hazırlanıyor. Tamamen hibrit motorlu araçlara geçilerek atmosfere atılan zehirli gazlarda büyük bir düşüş yaşanmış olacak” diye konuştu.
 
Otomotiv Sektörü Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Öncülük Ediyor
Dünyada otomotiv sanayi başta olmak üzere bundan sonraki süreçte sürdürülebilirliğin nasıl sağlanacağı konusuna dikkat çeken Burhanoğlu, “Sadece kurumlarımız için değil tüm dünya için sürdürülebilirliğin devamlılığı üzerinde çalışıyoruz. Endüstrinin lider sektörü olarak otomotiv sanayi bu gelişmeleri takip edip, sürdürülebilirlik konusunda en önde yer alacak. Herkes start çizgisindeyken biz de kendi sektörümüzde elimizden geleni yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Paylaş Tweet Paylaş
4541 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM