Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Güneş Paneli Üretiminin Gelişmesi İçin AR-GE ve İnovasyon Yatırımı Yapılmalı

Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç 7. Türkiye Enerji Zirvesi’nde Konuştu

 

Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, 7. Türkiye Enerji Zirvesi’nde Yaptığı Konuşmada, Türkiye’de Güneş Paneli Üretiminin Gelişmesinin, Ar-Ge, İnovasyon Çalışmalarına Ve Nitelikli İnsan Kaynağına Yapılacak Yatırımlara Bağlı Olduğunu Söyledi.  

Merkezi Çin’de bulunan, dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Yingli Solar, Enerji Fuarcılık tarafından Adana düzenlenen 7. Türkiye Enerji Zirvesi’ne katıldı. Zirvenin ikinci gününde düzenlenen “Güneş Enerjisinde Trendler ve Türkiye İçin Yol Haritası” konulu bir oturum düzenlendi.

Oturuma Yingli Solar Türkiye Üke Müdürü Uğur Kılıç, GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan, EnerjiSA İş Geliştirme Müdürü İbrahim Erden ve Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir katıldı.
 
Türkiye’nin güneşi iştah kabartıyor
Türkiye güneş enerjisi pazarının hala pek çok şirketin iştahını kabarttığına dikkat çeken Uğur Kılıç, eskiden yenilenebilir enerji dendiğinde akla ilk önce rüzgâr enerjisinin geldiğini belirterek, “Güneş enerjisi artık başlıca bir enerji konusu oldu. Yingli Solar olarak Türkiye’de 4 yıldır bu sektörde faaliyet gösteriyoruz. Bu süreçte pek çok başarılı projeyi hayata geçirdik” dedi. 
 
Ar-Ge tek çatıda toplanmalı
Türkiye’de yerli güneş paneli üretimi ile ilgili gelişmelere de değinen Uğur Kılıç, “Panel üretmek kolay gibi görünüyor ancak yüksek teknoloji gerektiriyor. Özellikle hücre teknolojileri ve film teknolojileri gerçekten iyi bir know-how ve yatırım gerektiriyor. Bu yatırım için de Ar-Ge çalışmaları çok önemli. Türkiye’de güneş paneli üretiminin gelişmesi için Ar-Ge çalışmalarını bir çatı altına toplamak gerekli” şeklinde konuştu. 
 
İnovasyon ve insan kaynağı şart
Uğur Kılıç şöyle devam etti: “Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra inovasyon ve insan gücü ciddi bir önem taşıyor. Enerji mühendisliği alanında çalışanların kendilerini Ar-Ge çalışmalarına kanalize etmeleri ve uzmanlaşmaları uzun vadede Türkiye’ye yarar sağlayacaktır.” 
 
Uğur Kılıç ayrıca güneş paneli dışında yer alan diğer ekipmanların da desteklenmesi gerektiğini, yan sanayi üretiminin önemli olduğunu, cam, inventer, çerçeve gibi parçaların da uluslararası standartlara uygun üretimini, Türkiye’nin başarıyla gerçekleştirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Paylaş Tweet Paylaş
8756 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM