Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
2015 Dünyanın En Etik Şirketi seçildi
Hypertherm, Ethisphere Institute tarafından Plazma, lazer ve su jeti kesme sistemleri üreticisi Hypertherm, Ethisphere Institute tarafından 2015 Dünyanın En Etik Şirketi® seçildi.
 
 

 

Dünyanın En Etik Şirketleri girişimi, işlerini yürütme biçiminde şirketin her kademesinde etik kültürü ve şeffaflığı geliştirecek şekilde somut gelişme gösteren kurumları tanır ve tanıtır. Hypertherm bu yılın listesine yeni eklenen on bir şirketten biri ve Makine Aletleri ve Aksesuarları sektöründen aday gösterilen sadece üç şirketten biri oldu. “En Etik” sıfatına layık görülen diğer şirketler arasında Deere and Company, GE, Google ve The Nature Conservancy yer alıyor.
 
Hypertherm’in Başkan ve CEO’su Evan Smith şöyle bir yorum yaptı: “Bu onur, Hypertherm olarak bizim çalışanlarımız, müşterilerimiz ve topluluklarımız dahil olmak üzere kilit pay sahiplerimize uzun vadeli değer sunmayı garantileyerek, en yüksek etik iş standartlarına ve uygulamalarına sıkı sıkıya bağlı olduğumuzu vurguluyor. Şirketimizin Etik Davranış Kuralları’nın da parçası olan Hypertherm’in temel değerleri şeffaflık, dürüstlük ve bütünlük, bizi hem şirket hem de bireyler olarak tanımlayan değerlerdir.”
 
Ethisphere’in CEO’su Timothy Erblich da duygularını şöyle dile getirdi: “Dünyanın En Etik Şirketleri, etik iş uygulamaları ile gelişmiş şirket performansı arasındaki bağlantıyı kavrar ve benimserler. Bu şirketler etik iş yürütmeyi sektördeki liderliklerini pekiştiren bir araç olarak kullanır ve etik bir kültür yaratmanın ve Dünyanın En Etik Şirketi unvanına layık görülmenin sadece dışa dönük pozitif mesaj vermenin veya doğruları söyleyen birkaç kıdemli çalışana sahip olmanın çok ötesinde bir anlam taşıdığını bilir. Bu unvanı almamızda, en tepeden en aşağıya kadar küresel bir iş gücünün kolektif çabası etkili olmuştur. Bu olağanüstü başarıdan dolayı Hypertherm ailesinin tüm üyelerini kutluyoruz.”
 
Dünya’nın En Etik Şirketi değerlendirmesi, Ethisphere Institute’un bir kurumun performansını objektif, tutarlı ve standardize edilmiş bir yöntemle değerlendirmeye yönelik, yıllar süren araştırmalarla geliştirilen Ethics Quotient™ (EQ) çerçevesini temel alır. Toplanan bilgiler, kurumsal yönetişim, risk, sürdürülebilirlik, uyum ve etik ile ilgili tüm konulardan ziyade, ana yetkinlik alanlarına dair belirli kriterleri içeren kapsamlı bir örnekleme sunar. EQ çerçevesi ve metodolojisi, Ethisphere’in fikir liderleri ağının parçası olan uzmanlardan ve Dünyanın En Etik Şirketi Metodolojisi Danışma Heyeti’nden alınan tavsiyeler ve gözlemler doğrultusunda belirlenmiş, incelenmiş ve rafine edilmiştir.
 

 

Paylaş Tweet Paylaş
14202 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM