Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Adöksan 4. Fabrikası Açıldı: Alüminyum Döküm Sektöründe Yeni Bir Dönem Başlıyor

Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Döküm Sektörü’nün öncü firmalarından biri olan Adöksan, 11.000 m2 kapalı alana sahip 4. fabrikasının açılış törenini gerçekleştirdi. Törene sektör temsilcileri, Adöksan’ın iş ortakları ve basın mensupları katıldı.

 

1991 yılında kurulan Adöksan, ürünlerinin tamamını otomotiv ve mühendislik sektörlerinde dünya devi firmalara tedarik etmekte.

 

Son 10 yılda önemli yatırımlar yapan şirket global pazarda liderlik konumuna yükselmeyi hedefliyor.

 

Açılış töreninde konuşan Adöksan Yönetim Kurulu Başkanı Ajda Şener, 4. fabrikanın döküm kapasitesini 3 kat artıracağını ve 30 kg net ağırlığı olan parçalar üretebileceklerini söyledi. Bu sayede Adöksan, global pazarda çok az sayıda oyuncunun rekabet edebildiği bir kategoride yer alacak.

Ajda Şener ayrıca Adöksan’ın stratejisini 3 ana başlık altında özetledi:
 

1. Müşterilerle Ortak Mühendislik Projeleri: Adöksan, müşterileriyle birlikte yapılan ürün geliştirme projelerine odaklanarak, müşteri ihtiyaçlarına tam olarak cevap veren ürünler ortaya koymayı ve müşteri sadakatini sağlamayı hedefliyor.

 

2. Teknolojik Yatırımlar: Adöksan, tasarım/kalıp geliştirme, otomasyon, kalite kontrol ve dijitalizasyon gibi alanlarda yaptığı teknoloji yatırımlarıyla Avrupa’daki birçok rakibini geride bırakmış durumda.

 

3. Süreklilik: Adöksan, sadece müşteri şartı olarak değil, gelecek nesiller için de önemli bir konu olarak gördüğü Süreklilik konusuna büyük önem veriyor. Bu kapsamda kısa ve uzun vadeli karbon ayak izi hedefleri belirleyen Adöksan, solar elektrik üretimi ve hava filtrasyon sistemi gibi yatırımlar yapıyor.

 

Ajda Şener konuşmasını, Adöksan’ın hedefinin “ülke otomotiv yan sanayisi için yeni bir başarı hikayesi yazmak ve diğer sanayi kuruluşlarına örnek olabilmek” olduğu sözleriyle tamamladı.

 

Adöksan Hakkında:
• 1991 yılında kuruldu.
• Alüminyum yüksek basınçlı enjeksiyon döküm sektöründe faaliyet gösteriyor.
• Ürünlerinin tamamını Avrupa ve Amerika’daki Dünya devi otomobil ve mühendislik şirketlerine ihraç ediyor.
• 4 tesisi var (Türkiye’de 2 döküm, 1 işleme tesisi, Macaristan’da 1 lojistik merkezi).
• Mevcut durumda 160 ila 1350 ton arası 27 döküm makinesi, 60 işleme tezgahı, kromat, anodizing ve toz boya kaplama tesisleri, otomatik montaj, sızdırmazlık ve temizlik kontrolü yatırımları var.
• Avrupa çapında sektöründe öncü bir konumda. Hedefi global pazarda liderlik konumuna yükselmek, bunun için Macaristan’da ve Meksika’da işleme tesisleri kurma planı var.

 

4. Fabrika Özellikleri:
• 11.000 m2 kapalı alan
• Adöksan’ın döküm kapasitesinin 3 kat artıracak
• 750 – 3300 ton arası X adet döküm makinesi
• Döküm Sektöründeki en teknolojilerin kullanılıyor Son teknoloji kalıp tasarım ve simülasyon yazılım ve donanımı, tam otomatik döküm hücreleri, otomatik tevsiye&polisaj sistemi  
• 3300 tonluk döküm makineleri ile 30 kg net ağırlığı olan parçalar üretilecek

Paylaş Tweet Paylaş
1408 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM