Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Plastik Bilgi Günü 2019’un Türkiye Etkinliği Cadem Tarafından Gerçekleştirildi

Plastik Bilgi Günü 2019, plastik endüstrisi ve optik metroloji uzmanlarını bir araya getirdi. GOM tarafından 2019 yılı boyunca 30’dan fazla ülkede hayata geçirilecek uluslararası etkinliğin Türkiye’deki ayağı Cadem tarafından gerçekleştirildi. Etkinlikte katılımcılarla 3D ölçüm prosedürlerinin plastik proses zincirlerindeki tüm alanları nasıl desteklediği ve hızlandırdığı paylaşıldı.

 

En son araştırma sonuçlarına ve yenilikçi teknolojilere dayanan 3D koordinat ölçüm teknolojisi ve 3D testi için yazılım, makine ve sistemleri geliştiricisi, üreticisi ve dağıtımcısı olan GOM tarafından 2019 yılı boyunca 30’dan fazla ülkede gerçekleştirilecek uluslararası etkinliğin Türkiye ayağı 17 Nisan’da Cadem tarafından Kocaeli’de gerçekleştirildi. Tasarımdan imalata uzanan geniş bir yelpazede en yeni teknolojilere dayalı birçok ürün ve hizmet sunan Cadem tarafından düzenlenen Plastik Bilgi Günleri 2019 plastik sektöründe bilgi paylaşımı ve deneyim alışverişi için bir buluşma yeri niteliğinde gerçekleşti. Kocaeli’de plastik sektörünün önde gelen firmalarının katılımı ile gerçekleşen, plastik endüstrisi ve optik metroloji uzmanlarını bir araya getiren etkinlikte, proses zinciri boyunca hassas endüstriyel 3D metroloji kullanımının avantajları katılımcılarla paylaşıldı.

 
Açılış sunumu Cadem yetkilileri Şadan Hamurcu ve Hasan Kahraman tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılara ‘Plastik proseslerinde 3D optik metroloji’ kullanmanın önemi aktarıldı. B/S/H/ Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasından Tuna Çataltaş ve Fompak Automotive Plastics and Interiors firmasından Cansu Koç’un sunumları ile devam eden Plastik Bilgi Günü 2019’da, sunumlara ek olarak, dört ayrı bilgi istasyonunda pratik uygulamalara yer verildi. Optik metrolojiye giriş, GD&T denetimleri için iş akışı, kalıp yapımında optik ölçüm sistemlerinin kullanılması, istasyonlarda dijital montaj başlıklı bilgi istasyonlarında, 3D metrolojideki günlük uygulamalardan örnekler paylaşıldı, GOM yazılımının fonksiyonları hakkında bilgi verildi ve özellikler günlük pratik uygulamalardan örneklerle desteklendi.

 

3D metrolojideki yeni gelişmelerin de aktarıldığı Plastik Bilgi Günleri 2019’da katılımcılara 3D Test, GOM CT, GOM Inspect, GOM Training ve Katmanlı İmalat başlıkları altında uzmanlardan bilgi alma imkanı sunuldu. Kapanış sunumunda 3D metrolojide yeni gelişmeler hakkında bilgi verilen toplantı, katılımcılara interaktif bilgi paylaşımı ve deneyim alışverişi, optik metrolojide çeşitli ürünleri deneyimleme, lastik endüstrisinin ünlü temsilcilerinin kullanıcı bilgisinden yararlanma, sektör uzmanları ile tanışma imkanı sundu.
 

Paylaş Tweet Paylaş
4670 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM