Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Çelik Frezeleme Kalitelerinin Ek Sandvik Coromant Frezeleme Konseptleri İle Genişletilmesi Daha Fazla Kullanıcıya Daha Uzun Takım Ömrü Sağlar

2018 yılında en yeni nesil GC4330 ve GC4340 çelik frezeleme kalitelerinin başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinin ardından kesici takım ve takımlama sistemleri uzmanı Sandvik Coromant, şimdi bu gelişmiş kesici uç kalitelerinin uygulama alanlarını ek frezeleme konseptleri ile genişletiyor. Örneğin kaliteler şimdi CoroMill 300 yuvarlak kesici uçlu yüzey ve profil frezesi, CoroMill 245 çok amaçlı yüzey frezeleme kesicisi ve derin, dar kanal açma ve dilimleme için optimize edilmiş CoroMill QD kesici ile kullanılabilir.

 

Özel olarak geliştirilmiş bir alt tabakaya, Inveio® kaplamaya ve gelişmiş son işlem teknolojisine sahip GC4330 ve GC4340 kaliteleri, kullanıcıların önemli ölçüde arttırılmış takım ömrünün ve uygulama güvenliğinin tadını çıkarmasına imkan tanır. Bu kalitelerin ek Sandvik Coromant frezeleme konseptleri ile genişletilmesi, çelik iş parçalarının frezelemesini optimize etmek isteyen daha fazla tezgah imalathanesine de avantajlar sağlar. 

 

 
“GC4330 ve GC4340 kaliteleri, çelik parçaların işlemesi sırasında oluşan bazı sorunların üstesinden gelmek için tasarlanmıştır,” diyor Sandvik Coromant Global Ürün Uygulama Yöneticisi Karl Emil Holmström. “Örneğin, bazı sert ve aşındırıcı çelikler, kesici ucun yanak yüzeyi boyunca özellikle de daha yüksek hızlarda ve kesme işleminde daha uzun sürede aşınmayı teşvik edebilir. Dahası, riskli fikstür veya uzun kullanma mesafesi nedeniyle kararsız koşullarda işleme, kesici uç çentiklenmesi riskini arttırır. İşleme sırasındaki ısı oynamaları diğer bir risk olup özellikle ıslak kullanım koşullarında çatlaklar oluşmasına ve ani kırılmalara yol açar.” 

 
Optimize edilmiş Inveio kaplama, GC4330 ve GC4340 kalitelerinin birçok tasarım özelliklerinden biridir. Inveio, alüminyum kaplama tabakada tek yönlü kristal konumlandırma için kesici uçları aşınma direnci ve takım ömrü bakımından çok daha yukarılara taşıyan, devrim niteliğinde bir teknik gelişmedir. Ayrıca, kalitenin yeni alt tabakası daha güvenilir ve öngörülebilir kesici uç davranışı için yüksek oranda kontrollü tane büyüklüğü dağılımı sağlar. 

 

GC4330 orta sertlikte bir kalite olup kaba talaş işleme ve yarı ince yüzey frezeleme için kullanılır ve sert GC4340 kalitesi ise kaba kenar frezeleme ve kanal frezelemede tercih edilir. Her iki kalite de yukarıda bahsedilen CoroMill 245 ve CoroMill 300’ün yanı sıra, CoroMill 360 ağır yük yüzey frezesi, CoroMill 419 yüksek ilerlemeli freze ve LPMH-PM dalma kesici uçları kapsayacak şekilde genişletilmiştir. 
 

Bununla birlikte GC4330 kalitesi CoroMill 365 yüksek güvenlikli yüzey frezesi ile, GC4340 kalitesi ise CoroMill 216 küresel uçlu parmak freze, CoroMill 415 küçük çaplı yüksek ilerlemeli yüzey frezesi ve CoroMill QD kesici ile birlikte kullanılabilir.
 

Bu liste, CoroMill 390 ve CoroMill 490 kenar frezeleri, CoroMill 345 yüzey frezeleri, CoroMill 210 yüksek ilerlemeli kesiciler, CoroMill 200 profil frezeleri ile kanal açma ve dilimleme frezesi CoroMill 331 için her iki kalitenin de mevcut kullanılabilirliğine katkı sağlar.

Paylaş Tweet Paylaş
3137 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM