Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
TİAD’a Yeni Görsel Kimlik

Türkiye takım tezgahları sektörü için itici güç görevi gören eski adıyla Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD), logosunda ve isminde değişikliğe gitti. Söz konusu değişiklik ile cinsiyet eşitliğinde farkındalığı artırmayı hedefleyen dernek; ismindeki “iş adamları” tanımını, “iş insanları” olarak değiştirdi. 12 yılık logosunu da yenileyen TİAD, yeni logosunda dönüşüm, dinamizm ve birleştiriciliğe vurgu yapıyor.

 

Türkiye takım tezgahları sektörü için itici güç görevi gören TİAD, logo ve görsel kimliğini yeniledi.  Eski adıyla Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği olan dernekten yapılan açıklama şöyle; “Cinsiyet eşitliğinde farkındalık yaratmak için ismimizdeki ‘iş adamları’ tanımını, ‘iş insanları’ olarak değiştirdik. Sektörün çatı kuruluşu olarak DNA’mızda hayata ve insana dokunmak var.”

 

Markalaşma ve kurumsal kimlik süreci ile ilgili kurumdan yapılan açıklama ise şöyle; “TİAD’ın yapısı ve faaliyetlerinin yarattığı dinamizmi yansıtan güçlü bir yazı karakteri oluşturup günümüz tasarım trendlerini göz önüne alarak bu logo tasarlandı. Logo, derneğin karakteriyle örtüşen dinamik ve güçlü bir yapıya sahip. Öte yandan yeni logo, sanayiyi içinde barındırıp takım tezgahları sektörünün ciddiyetini yansıtmak üzere kurgulandı.  Logodaki renk geçişleri, TİAD’ın eski kurumsal renkleri olan mavi tonlarından oluşuyor. Bu renkler, TİAD’ın geçmişten geleceğe gelişimini anlatıyor. Logodaki her harf farklı parçalardan oluşup, kalemi ya da lazer kesimi kaldırmaksızın tek bir hareketle birleşiyor. Bu da sektörün farklı alanlarında faaliyet yürüten TİAD üyelerini temsil edip, derneğin birleştiriciliğini ve bütünselliğini ifade ediyor.”

Paylaş Tweet Paylaş
2305 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM