Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
SARIGÖZOĞLU’nda Kepler Mutlu ve Güvenli Gelecek Umudu ile Atıldı

Sarıgözoğlu Mesleki Eğitim Merkezi’nin 5. mezuniyet töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (MOSB) faaliyet gösteren Sarıgözoğlu Hidrolik A.Ş.’nin 2013 yılında açmış olduğu, şuanda 46 öğrenciye eğitim veren Sarıgözoğlu Mesleki Eğitim Merkezi’nin 5. mezuniyet töreni gerçekleşti. Makine Teknolojisi Endüstriyel Kalıp Dalında 8, Metal Teknolojisi Sac İşleri dalında ise 7 öğrencinin mezun olduğu törene Sarıgözoğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa SARIGÖZOĞLU, Başkan Yardımcısı Levent  SARIGÖZOĞLU, Yunusemre İlçe Kaymakamı Ahmet ERDOĞDU, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep ŞENGÜL, Manisa İşkur İl Müdürü Eşref ASLAN, Mesleki Eğitim Merkezi Yöneticileri ve Öğretmenleri ile veliler katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Mustafa SARIGÖZOĞLU; “Bugüne kadar 55 mezun verdik. Bu mezunlardan 40’ını kendi bünyemizde istihdam ettik. 15 kişiyi istihdam edemeyişimiz bu öğrencilerimizin başka alanları tercih etmelerinden dolayıdır. Okulumuz bünyesinde bütün öğrencilerimizin iş garantisi vardır. Biz bu genç nesile yıllardır hem okul hem de işyeri tedarik etmekten çok mutluyuz. Biz sizlerle gençleşiyor ve yenileniyoruz” diyerek, duyduğu heyecan ve gururu paylaştı. Sonrasında konuşma yapan Yunusemre İlçe Kaymakamı Ahmet ERDOĞDU; “Ülkemizdeki genç nüfus oranının yüksekliğini ve ülkemizin en büyük meselelerinden birinin istihdam meselesi olduğunu düşündüğümüzde bu yapılan eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu belirtmek isterim. Genç bir nüfusa sahip olmak çok büyük bir avantaj. Bu genç nüfusun enerjisini, yaratıcılığı ve düşünce gücünü sahaya ve üretime yansıtmamız lazım ki ülke olarak hem ekonomik anlamda hem sosyal anlamda dimdik ayakta durabilelim. Bunu ancak bu tür ve buna benzer faaliyetlerle yapmak mümkün. Üniversite mezunu olup hala iş bulamayan gençlerimiz var. Tabiki yüksek eğitim önemli. Yeteneğine göre her insanımıza bu ülkenin ihtiyacı var. Burda gençlerimizin mesleki eğitim alarak sanayimizin ihtiyacına göre nitelikli eleman yetiştirilmesi, ustalaştırılması çok çok önemli. Eğitim alan gençlerimizi tebrik ediyorum. Zaten istihdam sorunları yok ne mutlu. Fabrikalar gerçekten bu ülkenin ekonomisi ve geleceği için birer kaledir. Bu sebepten sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum” diyerek mesleki eğitimin önemine vurgu yapmıştır.

 

Sarıgözoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Sarıgözoğlu ise; “Fabrikamıza acemi ve ürkek birer genç olarak gelen öğrencilerimiz bugün yüzlerce makinenin çalıştığı bir alanda rahatça çalışabiliyor. Mezun olup kadromuza geçen arkadaşlar yakında ustaları ile birlikte yurtdışındaki müşterilerimize(BMW, Mercedes) kalıp teslimine gidecek. Şirketimizin kurucusu rahmetli İsmail Sarıgözoğlu’nun dediği gibi “Her işin bir okuması , bir de dokuması vardır”. Gençlerimizi tebrik ediyor, bir kalenin neferleri gibi işlerine sahip çıkacaklarına inanıyorum” diyerek bütün okul öğrencilerine, bu eğitim ve öğretim yılının yorgunluğunu atabilmeleri için önceden organizasyonu yapılan ve gelenek haline gelen aquapark’ta sınırsız eğlence müjdesini verdi.

 

Sarıgözoğlu A.Ş. Eğitim Yöneticisi Halit Yavuz ise yaptığı konuşmada; “Şirketimiz 2013 yılında kendi alanında yetişen ve kendi işini yapacak olan ara eleman değil ana eleman, mavi yaka değil altın yakalı personelini kendi bünyesinde yetiştirmek için büyük bir adım attı. Bu mezuniyet ile birlikte toplamda 70 öğrenci mezun etmiş olduk. Öğrencilerimizin çoğu şirketimiz kadrosunda iş hayatına başladı. Gençlerimizden 3 isteğim var. Her şeyden önce sağlığınıza özen gösterin. İkincisi ahlaklı olun. Son olarak huzur, mutluluk ve başarı için sonuna kadar çabalayın. Bizim geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz” dedi.

 

Tören, dereceye giren ve mezun olan öğrenciler belgelerini aldıktan sonra keplerin havaya atılması ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Paylaş Tweet Paylaş
4717 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM