Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Yıldız Teknopark’a Birincilik Ödülü

7’nci Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri ödülleri sahiplerini buldu. Törene damgasını vuran Yıldız Teknopark, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hazırladığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, 2018 Genel sıralamasında, Tüm Teknoloji Geliştirme Bölgeleri arasında Türkiye’nin en başarılı Teknopark’ı seçildi.

 

Teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde yürütülen projelerin sonunda ortaya konan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyuyla paylaşılması ve başarılı merkezlere ödül verilmesi amacıyla 7’nci Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni yapıldı. 

 

Yıldız Teknopark, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hazırladığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, Genel sıralamada Tüm Teknoloji Geliştirme Bölgeleri arasında Türkiye’nin en başarılı Teknopark’ı seçildi. Bu önemli ödülü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ve Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner birlikte aldı. Aynı zamanda Yıldız Teknopark, “En İyi Gelişmekte Olan Teknoloji Geliştirme Bölgesi” kategorisinde de birinci seçildi. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü ve Yıldız Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahri Şahin, 7’nci Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde gerçekleşen ödül töreninin ardından yaptığı değerlendirmede, 2009 yılında faaliyete geçen Yıldız Teknopark’ın sağlıklı gelişimini sürdürdüğüne dikkat çekerek birincilik ödülüne layık görülmelerinden duydukları mutluluğu dile getirdi. 

 

Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner ise, “Türkiye’nin teknoloji üssü olarak konumlanan Yıldız Teknopark’ın Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine değerli katkıları kesintisiz devam edecek.” diye konuştu. 

 

Törende, Bakan Varank tarafından 13 kategoride toplam 39 ödül sahiplerine takdim edildi. Ayrıca, belge almaya hak kazanan 735 firmaya Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Belgesi verildi.

Paylaş Tweet Paylaş
2267 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM