Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Akalın Isıl İşlem Firmasının Eğiteme Desteği Devam Ediyor

akalın

MISAD Yönetim kurulu üyesi Akalın ısıl işlem ve AKL çelik firmalarının genel müdürü ve ASO 16.Metal komite üyesi Abdullah Akalın, MISAD’ın kurulduğundan beri eğitime verdiği önemi Ankara’da gereğini icra ediyor. Yapılan etkinlikler ve Dünya Gazetesine verdiği haberi bulabilirsiniz.

 

OSTİM Şehit Alper Zor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ziyaretimiz
MISAD derneğimizin bu dönem başlatmış olduğu ısıl işlem stajyer öğrenci uygulamasını, sektörümüze ısıl işlemin önünü açıp, öğrenciyi sektöre kazandırma eğilimi çalışmalarımız bulunmaktadır. Ankara OSTİM ŞEHİT ALPER ZOR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU Lisesi’nden firmamızda staj gören 2 öğrencisi okul müdürümüzü MISAD Ankara’da üyelerimiz Hasan Bey ve Ali Bey ile birlikte ziyaret ettik. 

 

MISAD faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirdik yeni öğretim yılında daha iyi neler yapılabilir konuştuk ve müdürümüzden yeni yıla şu an 2 olan öğrenci sayısını yeni yıla 6 stajyer öğrenci sözünü aldık. Ayrıca okul müdürümüzün daha önceden yoğunluğundan dolasıyla taktim edemediğimiz MISAD fahri üyelik şiltini vermiş oldum.

akalın ısıl işlem

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.dr. Murat Yülek Fabrika Ziyareti
Ostim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat YÜLEK’e, fabrikamıza gerçekleştirdikleri ziyaret ve gösterdikleri alaka için içten teşekkür ve saygılarımızı sunarız.

Firmamızın anlaşmalı olduğu OSTİM ÜNİVERSİTESİ Sanayi iş birliği protokolünce ziyarette bulunmuştur. Firmamız Staj anlaşmalıdır ve Eğitim sürecinde destek vermektedir.

 

akalın ısıl işlem, ankara sanayi odası

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nurettin Özdebir’in Fabrikamıza Ziyareti
Demir ve Metal işleri sanayi Komite üyesi bulunduğum ASO’nun YK Başkanı Sn. Nurettin Özdebir davetlim olarak bugün fabrikamıza ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında kendilerine sektörümüzün temel sorunları iletildi. Özellikle sektör işletmelerimizin İSG kapsamında “çok tehlikeli” iş grubunda yer alması nedeniyle karşı karşıya bulunduğumuz mevzuat zorlukları dile getirilerek bu konuda işletmelerimizi rahatlatacak önlemler için kendilerinden girişimde bulunmaları talep edildi. Örneğin, çok tehlikeli işler sınıfındaki gerçekten tehlike risklerinin çok yüksek olduğu bazı sektörlere göre ısıl işlem işletmelerinin tehlike risklerinin daha düşük olması sebebiyle farklı sınıflandırmalara gerek duyulduğu, bu tür sınıflandırmaların yasal düzenlemelerle sağlanmasının gerekleri anlatıldı. Mesela bir demir-çelik fabrikası, bir petrol rafinerisi ya da bir maden işletmesi ile bir fason ısıl işlem tesisinin risk değerlerinin aynı tutulamayacağı anlatıldı. Sayın Başkan bu konuları not alarak gerekli girişimlerde bulunacağını ve takipçisi olacağını söyledi. Ayrıca sohbetimiz sırasında MISAD tarafından başlatılan ısıl işlem eğitim çalışmaları ayrıntılı olarak kendilerine aktarıldı. Sayın Başkan’a ziyaretlerinin anısına Akalın Isıl İşlem, MISAD ve ASO’yu temsilen bir plaket taktim edildi. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

akalın ısıl işlem, dünya gazetesi

KOBİ’ler Mecburen İhracatı Öğrendi
Yuvarlak Masa’nın konuğu olan Ankara Sanayi Odası (ASO) Demir ve Metal İşleri Sanayi Komitesi üyeleri, finansmana erişimin kolaylaşması halinde 2020 yılından umutlu olduklarını bildirdi...

 

Akalın Isıl İşlem Çelik Sanayi ve Ticaret Ltd.şti Genel Müdürü Abdullah Akalın: Kalitesiz ithal ürünler piyasayı sarsıyor.
Akalın Isıl İşlem Çelik San ve Ticaret Ltd. Şti. ve aynı zamanda AKL Çelik Metal San. Ve Dış Ticaret Ltd. Şti. firmalarının genel müdürüyüm.
Paslanmaz çelik ve nitelikli çelik üretimi anlamında dışa olan bağımlılığımız devam etmektedir. Bu anlamda ihtiyaç olunan ve ülkemizde üretimi bulunmayan paslanmaz çelik ve süper alaşımlı çeliklerin birim fiyatları 2.500$ / ton ile 10.000$ / ton arasında değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda ülkemize ithalat yolu ile gelen kalitesiz ve standart dışı, sertifikasız çelikler iç piyasada sarsıcı hareketlerine de devam etmektedir.

Bildiğiniz üzere çelik yarı mamul bir üründür ve mamul haline gelebilmesi için nihai işleme yani ısıl işlem proseslerine tabi tutulmalıdır. Isıl işlem sanayinde kullanılan makine ve ekipmanlar için de aynı paslanmaz ve nitelikli çelikte olduğu gibi, özellikle ileri teknoloji makineler konusunda da maalesef dışa olan bağımlılığımız devam etmektedir. Bu da bizim ihracat kabiliyetimizi zayıflatırken, iş ve işçilik maliyetlerimizi arttırmakta belimizi bükmektedir. Pahalı ve çok emek isteyen ısıl işlem prosesleri çeliğin varlığını sürdürebilmesinin tek yoludur ve bu anlamda her ikisi de birbirini tetikleyen bir mekanizma içinde yer alır. Bir yandan makine ve ekipmanlarda dışa olan bağımlılığımız, diğer yanda devlet teşviklerinden üretici sınıfında yer almadığımız düşünüldüğü için fayda sağlayamamamız, öte yandan her türlü enerji maliyetlerimiz nakit akışı içerisinde yer alırken, bize dayatılan ve henüz değiştiremediğimiz 60-90- 120 gün arası değişen vadeli ödemeler, sonrasında yaşanan tahsilat problemleri ve buna bağlı aksayan resmi kurum ve kuruluşlara yapılması gereken ödemelerde ki gecikmeler var.

Paylaş Tweet Paylaş
5543 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM