Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Fanuc Robotları Otomotiv Sektöründe Farkını Ortaya Koyuyor

fanuc, otomotiv

Japonya merkezli lider CNC, Robot ve Makine üreticisi FANUC, dünyanın en prestijli Münih merkezli otomotiv grubu BMW AG ile tedarik anlaşması imzaladı.  Bu anlaşmayla FANUC robotları, mevcut ve gelecekteki BMW modellerinin üretiminde kullanılacak.

 

Dünyanın en prestijli otomotiv grubu BMW AG, yeni stratejik partneri olarak Japon devi FANUC’u seçti. Alman menşeli BMW AG, yeni üretim süreçleri ve fabrikalarında kullanmak üzere 3.500 yeni FANUC robotu satın alarak yeni bir iş birliğine imza attı. 1916’dan bu yana dünya otomotiv sektörüne yön veren BMW AG’ye endüstriyel robot tedarik edecek olan FANUC’un bu anlaşması, sektörde bir kilometre taşı olarak nitelendirilirken, bu güçlü anlaşmanın pazardaki rekabeti artıracağı öngörülüyor. 

 

3.500 yeni robot harekete geçiyor
Müşterilerin bireysel gereksinimlerine göre uyarlanmış yeni geliştirilmiş modeller de dahil olmak üzere çok çeşitli FANUC robot modelleri BMW Grup tarafından tedarik edildi. Robotlar, üretim süreçlerinin her aşamasında kullanılacağı gibi öncelikli olarak kapı ve kaporta gibi otomotiv bileşenlerinin üretiminde yer alacak. 

 

BMW Grup’un tedarik ettiği serideki 110’dan fazla robot modeliyle FANUC, dünya çapındaki endüstriyel uygulamalar için çok geniş bir robot yelpazesi sunuyor. Bu robotlar, 2.3 tona kadar yükleri güvenle taşıyabilen ve aksları aracılığıyla esnek bir şekilde hareket ettirebilen M-2000 gibi güçlü robot tiplerini de içeriyor. Gelecek yıllarda BMW Grup’un Almanya’daki ve uluslararası alanlarda bulunan üretim tesislerinde daha fazla robota yatırım yapacağı biliniyor. 

 

FANUC, dünyanın en saygın robot üreticisi olarak her yıl AR-GE’ye büyük oranda yatırım yapıyor ve tüm dünyadaki müşterilerini desteklemek üzere hizmet ağını sürekli güçlendiriyor. Yalnızca otomotiv endüstrisinde değil, farklı sektörlerde de 600.000’den fazla robotunun dünya çapında aktif olarak kullanılmasını sağlayan FANUC, dünyadaki otomasyon süreçlerine robotların katılımını sağlayan üretici güç konumunda. FANUC, gelecek yıllarda akıllı robotların yardımıyla araç üretim süreçlerini optimize etmek, daha modern ve verimli hale getirmek üzere yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor.

Paylaş Tweet Paylaş
2164 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM