Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Beyaz Eşyanın Devleri için Çerkezköy’ü Üs Yapacak

yorglass

Dünya çapında projelere imza atan Türkiye düzcam sektörünün global oyuncusu Yorglass, pandemi dönemi yaptığı 75 milyon TL’lik yeni yatırımıyla sektöre katma değer kazandırmaya odaklandı. Salgının etkisiyle düzcam sektöründe 2019 yılına göre yüzde 8-10’luk bir daralma beklediklerini söyleyen Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, pandemiye rağmen 2020’yi sektörün üzerinde bir büyümeyle kapatacaklarını belirtti. Yılsonunda devreye alacakları yeni fabrikaları ile hali hazırda 57 ülkeye devam eden ihracatlarını ise 5 yıl içinde 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

 

Üretim kapasitesi ile Avrupa’da ilk, dünyada ise beşinci sırada yer alan Türkiye’nin küresel pazarlardaki başarılı temsilcisi Yorglass, pandemi dönemi 75 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçireceği Çerkezköy’deki yeni fabrikasıyla hem beyaz eşya iş kolunda büyümeyi hem de ihracatını artırmayı amaçlıyor.

 

Beyaz eşya alanında üretim kapasitesini yüzde 20 artırıyor
Türkiye’nin ilk dekoratif cam fabrikasını kuran Yorglass’ın 45 yıldır her koşulda yatırımdan vazgeçmeyerek istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü söyleyen Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, “Temel argümanımız güçlü bir ekosistem kurarak hem markamız hem sektörümüz için değer sağlayan bir yapı oluşturabilmek. Bunun için sürekli değişen koşullara ayak uyduruyor, Ar-Ge, Ür-Ge, inovasyon ve teknolojiye yaptığımız yatırımlarla Türk malı kalitesini 57 ülkede dünyanın önde gelen müşterilerimizle buluşturuyoruz. Güçlü finansal yapımız, yarım asra ulaşan tecrübemiz ve pazarın dinamiklerini yakalayabilen stratejilerimizle pandemi koşullarına rağmen büyüme ivmemizi koruyoruz. Yorglass olarak 2019 yılında yüzde 17 büyüyerek sektörün üzerinde bir büyüme yakaladık, bu yıl da pandemi koşullarına rağmen büyüme hedeflerimize ulaşacağımızı öngörüyoruz. Çerkezköy’de yılsonunda hizmete açacağımız yeni fabrikamızla üretim kapasitemizi yüzde 20 artırarak beyaz eşya alanında dünyanın en büyük markalarının çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

İhracatını ikiye katlayacak
Bu dönemde yapılan yatırımların şirketlerin geleceğinde belirleyeceği bir rol üstleneceğini söyleyen Semavi Yorgancılar,  inovatif üretim anlayışıyla sektörlerin ihtiyaçlarına göre katma değerli ürünler geliştirdiklerini belirterek, “Manisa, Bolu, Eskişehir ve İzmir’de kurulu tesislerimizde ürettiğimiz ürünlerimizin yüzde 40’ını ihraç ediyoruz. Yenilikçi ürünlerimiz ile ülkemizin ekonomisine de ciddi ölçüde döviz girdisi sağlıyoruz. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği 2019 yılı ihracatın liderleri sıralamasında düzcam sektöründe ikincilik ödülü alarak bu başarımızı bir kez daha tescillendirdik. Ülkemizde 2019 yılında ihracat artışı yüzde 48,2 ile en fazla düzcamlarda yaşandı. Dolayısıyla düzcam sektörü ülke ekonomisi için itici güçlerden birini oluşturuyor. Bu noktada biz de bir üretici olarak ekonomik ve sektörel gelişim adına üzerimize düşeni yaparak yatırımlarımıza devam edecek ve güçlü ihracat kanalımızla dünyanın her yerine ulaşmayı sürdüreceğiz ” diye konuştu.

 

Düz cam ticareti ve endüstriyel cam işleme sektörünün dekoratif cam, ticari soğutucu ve beyaz eşya kollarında faaliyet gösteren Yorglass, çatısı altında yer alan Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya markaları ile hizmet veriyor.

Paylaş Tweet Paylaş
14754 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM