Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
2020 Yılında da Alüminyum Sektörümüz İhracatımızın İtici Gücü Olmaya Devam Etti

talsad, alüminyum

Türkiye alüminyum sektörü 2020 yılında COVID-19 nedeni ile küresel piyasalarda yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen toplam ihracat seviyesini korumayı başararak 3.0 Milyar $’ı aşan ihracat gerçekleştirdi.  

 
2020 yılı dünya piyasalarında COVID 19 nedeni ile birçok alanda üretimin ciddi oranda gerilediği, AB gibi önemli bir ihracat pazarımızda sektörel çapta önemli daralmaların (alüminyum talebinin -%10 seviyesinde gerilediği) görüldüğü bir yıl olmasına rağmen, alüminyum ihracatımız 2020 yılı ihracat seviyesini koruyarak yılı tamamladı.
 

TÜİK kaynaklı dış ticaret verileri esas alındığında; 
• 2020 Aralık ayında toplam alüminyum ihracatımız 2019 Aralık ayına göre %18,3 oranında artarak 85.400 ton olmuştur. Bu dönem içinde (2019 yılı Aralık ayı ile karşılaştırıldığında) Avrupa Ortak Pazarına yapılan ihracatımız %22,6’lık rekor bir artış gerçekleşmiştir.

 

• 2020 yılı toplamında ise (Ocak – Aralık 2020 toplamı olarak) alüminyum ihracatımız COVID-19 pandemi etkisine rağmen, 2019 yılı ihracat seviyesini korumuş, sadece  %2,6’lık bir gerileme ile 904 bin ton düzeyinde gerçekleşmiştir. 2020 yılı toplamı olarak alüminyum mamul ve yarı mamul ihracatımızdan sağlanan gelirler ise bu yıl da üç milyar $ seviyesinin üzerine çıkarak 3.06 Milyar ABD $ olarak gerçekleşmiştir. 

 

• Bu veriler ile Türkiye alüminyum sektörü 2020 yılında üretim ve ihracat seviyesini koruyabilen ender ülkeler arasında yer almıştır. 

 

GTİP, tonaj ve ülke bazında daha detaylı bilgi ve verilere TALSAD Dijital Platform’a üye olarak ulaşmak mümkündür.

Paylaş Tweet Paylaş
7826 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM