Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Türkiye’de Ürettiği Temiz Hava Dolaplarıyla 10 Ülkenin Havasını Değiştirdi

bomaksanTemiz hava akışının sağlanamadığı iç mekânlarda virüs ve bakterilerin yayılımı çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşirken, bu ortamlarda sosyal mesafeye uygun hareket edilmesi virüsün bulaşma riskini azaltmıyor. Pandemi döneminde kapalı mekânlarda solunan havanın önemli olduğu anlaşılırken, temiz hava ihtiyacından yola çıkarak Ar-Ge çalışmalarını başlatan Bomaksan, kısa sürede tasarladığı ve ürettiği temiz hava dolaplarını 10 ülkeye ihraç etti. 

 

Pandeminin başlangıcı itibarıyla virüs, bakteri ve partiküllerin hava yoluyla bulaşmasını minimize etmek ve temiz hava akışını sağlamak amacıyla harekete geçen yerli üretici Bomaksan, gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları kapsamında yüzde 99,9 verimlilik sağlayan temiz hava dolabını geliştirerek kısa sürede 10 ülkeye ihraç etti.  

 

“Ana faaliyet alanımız hava kirliliğini azaltmak”
Temiz hava dolabı üretimine COVID-19 salgını döneminde başladıklarını söyleyen Bomaksan Genel Müdürü R. Bora Boysan, “Pandeminin en önemli olumlu etkisi temiz hava, soluduğumuz havanın kalitesi ve genel halk sağlığına yönelik farkındalığın çok büyük oranda artması oldu. Bomaksan olarak ana faaliyet alanımız, hava kirliliğini azaltmaya yönelik çalışmalar olduğundan pandemi sürecinde de işimize kesintisiz devam ettik ve ihtiyaçlara ve taleplere yanıt vermeye çalıştık. Hatta bu dönemde Kenya’ya 7, Estonya’ya 1 tır sevkiyat gerçekleştirdik. Bu süreçte hava temizleme konusundaki uzmanlığımızı ve tecrübemizi yeni ürün ve teknolojilere aktararak, virüsün hava yoluyla bulaş riskini minimize etmek adına BOA AIR markasıyla temiz hava dolaplarımızı geliştirdik. BOA AIR, tasarımı ve üretimi ile tamamıyla bize ait bir ürün. AVM’lerden ofislere, cafelerden spor salonlarına her alanda kullanılabilen temiz hava dolabı, içerisinde bulunan 3 kademeli filtrasyon teknolojisi sayesinde 1 mikron altı partikülleri bile yüzde 99,995 verimlilikte yakalamasıyla öne çıkıyor” dedi. 

 

Avrupa Birliği ve Rusya hedef pazarlar arasında
Yeni fabrika ve yatırımlarla üretim kapasitesini artırdıklarını kaydeden Bora Boysan, “Üretimimizin ilk anından itibaren birçok ülkeden gelen çok yoğun bir taleple karşı karşıya kaldık. BOA AIR’ı Almanya, Libya, Slovenia, Moldova, Belçika, İsrail, Polonya, Portekiz, İtalya ve İngiltere olmak üzere toplam 10 ülkeye ihraç ettik. Ülkemizde ve tüm dünyada normalleşme dönemiyle beraber temiz hava dolabı talebinin daha da artacağını öngörüyoruz. Bu doğrultuda, bu yıl içerisinde yeni fabrikalarımızı devreye alarak üretim kapasitemizi 5 kat artırmayı planlıyoruz. Yeni hedef pazarlarımız arasında;  Polonya, Türki Cumhuriyetler, Rusya, AB ve Kuzey Afrika ülkeleri bulunuyor” diye konuştu. 

Paylaş Tweet Paylaş
2170 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM