Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Mitsubishi Electric 2020 yılı Uluslararası Patent Başvurularında Japonya’da Birinci, Küresel Çapta Üçüncü Oldu

Mitsubishi Electric, İsviçre merkezli Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’nün (World Intellectual Property Organization-WIPO) 2 Mart 2021 tarihli duyurusuna göre 2020 yılı uluslararası patent başvurularında Japonya’da birinci, küresel çapta ise üçüncü oldu. Bu yüksek sıralama, Mitsubishi Electric’in fikri mülkiyeti, sürdürülebilir büyümesini destekleyen Ar-Ge ile beraber stratejik çok önemli bir iş kaynağı olarak konumlandırmasını gösteriyor. Küreselleşme stratejisi doğrultusunda yoğun bir şekilde patent başvurularında bulunan Mitsubishi Electric; Japon firmaları arasında arka arkaya altı yıl boyunca birinci olurken uluslararası çapta ise art arda yedi yıl boyunca ilk beşe girme başarısını gösterdi. Mitsubishi Electric’in patent başvuruları, son yıllarda özellikle IoT (Internet of Things / Nesnelerin İnterneti) ve AI (Artifical Intelligence / Yapay Zekâ) destekli çözümlerine yoğunlaşıyor.

 

Mitsubishi Electric’in Fikri Mülkiyet Faaliyetleri
1)
Grup çapında iş ve Ar-Ge stratejisi olarak Fikri Mülkiyet

- Fikri Mülkiyet ve teknik standart girişimleri, şirketin iş ve Ar-Ge stratejileriyle yakından bağlantılıdır.

- Genel Merkez’de Başkanın doğrudan kontrolü altındaki Fikri Mülkiyet Bölümü, tüm dünyadaki fabrikalar, Ar-Ge merkezleri ve bağlı şirketlerin faaliyetlerini koordine etmektedir. 

 

2)   Küresel Fikri Mülkiyet Faaliyetleri ve Uluslararası Standart stratejileri

- Fikri Mülkiyet açısından kritik girişimler, ana iş alanları ve önemli Ar-Ge projelerini destekliyor. 

- Gelişmekte olan ülkelerde Fikri Mülkiyet patent başvuruları erken bir aşamada ve proaktif olarak yapılıyor. 

- ABD, Avrupa, Çin ve Güney Doğu Asya’daki Fikri Mülkiyet faaliyetlerini yönetmek üzere şirketin ülke yetkilileri görevlendiriliyor. 

- Patentler, uluslararası standartlarda (“standartlar için zorunlu patentler”) ve rekabetin yoğunlaştığı alanlarda alınarak ürün rekabeti ve pazar payının güçlendirilmesine yardımcı oluyor.

Paylaş Tweet Paylaş
2803 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM