Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
İki Ayrı Dünya Tek Cihaz

MAK Elektronik olarak, tahribatlı ve tahribatsız muayene/test sistemleri ve ekipmanları konusunda kendi dallarında lider uluslararası firmaların Türkiye  temsilciliğini yapmaktayız.  

 

Temsilciliğini yapmakta olduğumuz QATM GMBH ALMANYA  (ATM QNESS GMBH) firması sektördeki yoğun talepleri de göz önünde bulundurarak iki ayrı Dünya olan sertlik ölçüm ve mikroyapı analiz sistemini tek cihazda birleştirerek kullanıcıların beğenisine sundu.

 

Bu kapsamda iki ayrı Dünya olan Sertlik ölçüm ve Mikroyapı Analiz (Mikroskop) sistemi QATM GMBH tarafından üretilen Q60A, Q60A+ ve Q60M EVO serisi ile sektördeki yerini aldı. Bu seri ile kullanıcılara tek cihazda 0.25g -62.5 kg arasındaki tüm yüklemeleri standartlara uygun şekilde uygulayabilmenin yanında; mikro yapısal analiz yöntemleri olan Faz Analiz, Tane Boyut Sayımı ve Kaplama Kalınlık ölçümü gibi işlemlerin yapılabilmesi avantajı sağlanmış oldu.  

 

Q60 EVO serisi kullanıcılara 3 farklı model ile sunularak kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik opsiyonlar da tamamlandı. Q60 M EVO modeli otomatik ölçüm sistemli manuel tablalı, Q60A modeli otomatik ölçüm sistemli ve otomatik tablalı ve Q60A + modeli A modeline ek olarak genel görüntü kamera sistemlidir.

 

Tek cihazda tüm bu işlemlerin yapılabilmesi kullanıcılara zaman ve tekrar edilebilirlik kabiliyeti kazandırmakla birlikte; cihazın otomatik tekli ve seri ölçüm yapabilmesi sayesinde kullanıcıdan bağımsız bir şekilde ölçüm yapılabilmesi avantajını da sağlamaktadır.

 

Cihaz ile birlikte gelen Qpix Control 2 yazılımının yenilikçi, kullanıcı dostu tasarımı ve kullanıcıya kolaylık sağlayan otomatik köşe tanıma, 3D haritalandırma ve kenar tarama gibi özellikleri programın öne çıkan özellikleridir. 

 

Tüm modeller VICKERS; DIN EN ISO 6507, ASTM E-92, ASTM E-384, KNOOP;DIN EN ISO 4545, ASTM E-92, ASTM E-384 ve BRINELL; DIN EN ISO 6506, ASTM E-10 standartlarına uygun olarak sertlik ölçüm yapabilmekte ve bunun  yanı sıra ISO 9042 ve ASTM E562 standartına Uygun olarak faz analiz, DIN EN ISO 643 ve ASTM E11 Standartına uygun olarak tane boyut sayımı ve DIN EN ISO 1463 standartına uygun olarak kalınlık ölçümünü  otomatik ve seri bir şekilde yapabilmektedir.

Paylaş Tweet Paylaş
3362 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM