Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Pres Döküm Sektörünün Beklentisi Büyük

Haziran 2022’de nihayet o gün geliyor: NürnbergMesse 8-10 Haziran tarihleri arasında, aslında ocak ayında yapılması planlanan EUROGUSS için kapılarını açacak. Böylelikle, bu yılki pres döküm teknolojisi, prosesleri ve ürünlerine yönelik uluslararası ticaret fuarı, Pres Döküm Günü (Casting Conference) ile birlikte istisnai olarak yaz aylarında gerçekleşecek. Çok çeşitli destekleyici program, pres döküm sektöründeki en önemli eğilimleri ve konuları yansıtıyor. Fuar, teknolojiler, proses ve malzeme gelişmeleri ile yeni uygulama alanları hakkında benzer düşünen insanlarla fikir alışverişinde bulunmak için önde gelen bir platformdur. EUROGUSS 2020, pandemi öncesi karşılıklı fikir alışverişi için son fırsatlardan biri olduğundan, sektörün şimdi güvenli ve karşılıklı fikir alışverişi beklentisi oldukça büyük.

 

EUROGUSS, sektörün çeşitliliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Pres dökümhaneler, tedarikçiler, donatıcılar ve hizmet sağlayıcılar dört salonda bir araya gelerek hünerlerini sergiliyor. Yenilikçi pres döküm ürünlerine, yeni makine ve sistemlere, alet ve kalıp yapımındaki proses ve gelişmelere ek olarak, görülecek teknolojiler de var. Bu dikkat çekiyor: Tüm fuar katılımcılarının yaklaşık yüzde 60’ı Avrupa ülkelerinden – özellikle İtalya, Türkiye, İspanya ve Avusturya’dan – Nürnberg’e gelerek, sektörün geleceğine yön vermeyi amaçlıyor.

 

Alıcılardan gelen ve alıcılar için olan bilgiler
EUROGUSS bu yıl uzmanlık programını ilk kez 9 Haziran 2022’deki Alıcılar Günü (Buyers’ Day) ile genişletiyor. Federal Malzeme Ekonomisi, Satın Alma ve Lojistik Birliği (BME e.V.), pres döküm uzmanlarına akıllı satın alma kararları vermeleri için genel bir izlenim sağlama görevini üstlendi. Alıcılar Günü, satın almadaki genel eğilimleri, pazardaki önemli gelişmeleri, bunların etkilerini ve pres döküm aletleri ve parçaları satın alırken ortaya çıkan hukuki konuları ele alıyor. Tedarik Zinciri Yasası veya gelecekte hammadde alımı da özel bir önem taşıyor. BME e.V. Birim Müdürü Dr. Frithjof Kilp, “Teslimat darboğazlarının ve buna bağlı olarak pres dökümde malzeme ve mal eksikliğinin damga vurduğu bir dönemde, risk çeşitlendirmesi ve tedarikçi yönetimi alıcı listesinin en başında önemli bir yer tutuyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Buna bağlı olarak şirketler tedarikçilerini daha titiz bir şekilde seçiyor. EUROGUSS 2022, tedarikçi ortamına hızlı bir şekilde göz atmak ve yeni, potansiyel ortaklar bulmak için değerli bir fırsat.”

 

En üst düzeyde karşılaşmalar ve fikir alışverişi
Üç gün süreyle pres döküm konusu, seçkin uzman kitle için üç günlük yoğun teknik bilgi anlamına geliyor. Özel sergilerde ve programda yer alan diğer önemli konular, pres döküm aletlerinde maksimum konstrüksiyon özgürlüğü için ek üretim yöntemleri, döküm parçaların sonradan işlenmesi için yüzey teknolojisi veya üretimde ve proses tâkibinde dijitalleşme ile sürdürülebilir iş modelleridir.

 

Son yıllarda zorluklar yaşayan otomotiv sektörü, pres döküm sektörünün en önemli müşterilerinden biridir. Bununla birlikte, istikrarlı katılımcı rakamları ve diğer birçok sektörden de olmak üzere çok sayıda ticari ziyaretçinin fuarı ziyaret etme hedefi, bu teknik buluşma noktasında karşılıklı fikir alışverişin ne derece önemli olduğunu gösteriyor. Yeniliklerini tanıtan ve böylece çeşitlilik içeren programı tamamlayan genç şirketler ise, yeni bir soluk getiriyor. Yetenek Ödülü (Talent Award), 2020’den bu yana ikinci kez yapılacak. Sektördeki en iyi genç yetenekler ödülle onurlandırılacak ve çekici ödüller kazanacak.

Paylaş Tweet Paylaş
1280 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM