Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
DÜZGÜN TASARLANMIŞ KAYNAK FİKSTÜRÜ, OTOMASYONUN KALBİDİR

Robotik otomasyon süreçlerinde, yapılacak işlem ne olursa olsun sistemin sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için işlem yapılacak parçaların sürekli aynı pozisyonlarda olması gerekiyor. Fikstürler, yani sabitleme aparatları işte bu noktada devreye giriyor. Türkiye’nin lider kaynak uzmanı eczacıbaşı-lincoln electric askaynak, askaynak automation markasıyla ürettiği ve yapılacak işlemlere göre özel olarak tasarlanan fikstürleriyle otomasyonda her zaman doğru sonuca ulaştırıyor. Robotik otomasyon süreçlerini hızlandırmak, verimini arttırmak ve sorunsuz şekilde çalışabilmesini sağlamak için yapılacak işlemlere göre özel olarak tasarlanan askaynak automation fikstürleri, üretimde kaliteyi artırmayı hedefleyenlerin tercihi oluyor.

 

Düzgün tasarlanmış bir fikstürün otomasyonun kalbi olduğunu vurgulayan Askaynak Automation, yapılacak işleme göre özel olarak tasarladığı fikstürlerle kaynak mekanizasyonlarında verimliliği artırıyor. Askaynak Automation, işletmelere uygun otomasyon çözümlerini ve fikstürleri imal etmeden önce pek çok çalışma yapıyor. Fikstürlerin kullanım ömrünü arttırmak için tasarımda sadece en kaliteli standart komponentleri kullanan Askaynak Automation, bu sayede üretim sırasında kullanıma bağlı olarak oluşacak pozisyon kayıplarının da önüne geçiyor. 

 
Sistem henüz tasarım aşamasındayken hem robotun düzenini hem de çevre sağlığını korumak için tüm sistemin havalandırma ve boya koruma giydirmeleri hesaplanıyor ve üretim bu direktifler doğrultusunda gerçekleştiriyor. Tasarımı yapılan fikstür robotik hücreyle birleştirilerek simülasyonlar hazırlanıyor. Bu sayede, robotun çalışmasına engel olacak ölçüler-geometriler imalat öncesinde tespit edilebiliyor ve varsa gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra imalata başlanıyor. Devreye alma işleminde ise gerçek iş parçaları üzerinde çalışma yapmadan önce, parçaların yüzey kalitesi incelenerek robotik boya işlemi için parçaların istenilen kalitede olması sağlanıyor. 
 
Paylaş Tweet Paylaş
5184 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM