Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
EFSİAD Üyeleriyle Fransa’ya Teknik Gezi Düzenledi

Fransa’nın Strasbourg ve Lyon şehirlerini kapsayan teknik gezide Türkiye temsilciliğini Akm Metalurji’nin  yaptığı Morgan Thermal Ceramics fabrikalarının Wissembourg ve Saint Marcellin üretim tesisleri kapsadı. 

 

EFSİAD Genel Sekreteri Mikail Altıkulaç gezi hakkında bilgi verdi; Efsiad Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdeşlik Başkanlığında 24- 27 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlendi. Geziye  21 kişi katıldı.  24 Nisan tarihinde Strasbourg yakınlarındaki Wissembourgdaki fabrikalarında başlayan ilk günkü gezide Grup Teknik Direktörü Sayın Ron Wainwright liderliğindeki heyet bizleri karşıladı. Bizler için hazırlanan yemek organizasyonunun ardından Morgan teknik ekibinin son teknolojik gelişmeler ve endüstriyel fırın sektöründeki yeni ürün lansmanlarını kapsayan sunumlar gerçekleştirildi. Sunumların ardından güvenlik önlemleri alınarak  gruplar halinde üretim tesisinin tanıtımı yapıldı. Gezinin ardından Sayın Mehmet Özdeşlik tarafından grup teknik direktörü Sayın Ron Wainwright’a hediye plaket takdim edildi. 

 

Bir gece Strasbourg’da konaklandıktan sonra Rotre Dame Katedrali, AB Parlementosu önü ve kanallar üzerindeki tarihi Strasbourg evlerini kapsayan  sabah erken saatlerde Strasbourg şehir turu yapıldı.  

 

Turun ardından St Marcellin fabrikasını ziyaret etmek üzere Lyon şehrine gitmek için otobüsle hareket edildi. Öğlen saatlerinde yol üzerinde bulunan Dijon’da yemek molası verildi. Şarapları ile ünlü bölgede 14. Yüzyıldan kalma bir mekanda öğlen yemeği yenildi.

 

Akşam saatlerinde ulaştığımız Lyon’da otelimize yerleşip ardından Morgan ve Akm Metalurji’nin Efsiad için düzenledikleri yemeğe katıldık.  Üçüncü gün ise sabah kahvaltının ardından St Marcellin bölgesinde bulunan Morgan Thermal Ceramics tesislerine gidildi.
 

Morgan Thermal Ceramics Fabrika Müdürü Sayın Bruno ROMESTIN’in başkanlığında karşılanan Efsiad heyeti karşılama ve kayıttan sonra toplantı salonuna alındı. Morgan İngiltere Ofisinden ziyaretimize özel gelen uzmanın personel sunumunu gerçekleştirildi. Soru cevapların ardından Efsiad Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Cihan Acaroğlu tarafından Morgan Fabrika Müdürü Sayın Bruno ROMESTIN’e plaketimiz takdim edildi ve öğlen yemeğine geçildi. 

 

Ziyaretin öğlenden sonraki bölümünde ise gruplara ayrılarak elyaf üretimi, hammadde girişinden ambalajlamaya kadar ki  bütün aşamaları üyelerimize tanıtıldı. Ziyaretimiz saat 16:00 gibi sona erdi. Fabrika ziyaretinin ardından akşam şehir turu yapıldı. Son gün ise otelde alınan kahvaltının ardından Lyon şehir turu ve serbest zamanların ardından saat 15:30 da dönüş için Lyon havalimanına gelerek seyahatimizi tamamlamış olduk. 

 

Paylaş Tweet Paylaş
6363 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM