Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
MISAD’a Güzel Haber!

‘Kariyer Etkinlikleri’ ile ısıl işlem öğrencilerine fayda sağlayıp mesleğin geleceğine ışık tutmayı amaçlayan Metal Isıl İşlem Sanayicileri Derneği’nin (MISAD) girişimleri güzel haber getirdi. MISAD’ın ilgili liselerde ısıl işlem sınıfları açılması adına yaptığı girişimler sonucu önümüzdeki eğitim öğretim yılı için İstanbul Bayrampaşa İnönü Meslek Lisesi’nde 20 kişilik bir ısıl işlem sınıfı açılmasına karar verildi. Söz konusu okulda geçmiş dönemlerde ısıl işlem sınıfı açılmış ancak öğrenci tercihlerindeki yetersizlikten açılamamıştı.

 

Sektörle öğrenciler arasında köprü
‘Kariyer Etkinlikleri’ aracılığıyla, ısıl işlem öğrencileri ve öğretmenleri ile sektör arasında köprü kurmayı başaran MISAD, yeni ısıl işlem sınıflarının açılması ve sektöre eğitimli yeni gençlerin kazandırılması için yürüttüğü çalışmaları sürdürecek. Endüstri ve meslek lisesi öğrenci ve öğretmenlerini dernek üyesi ısıl işlem tesislerinde ağırlayan MISAD, gençlerin bu ziyaretler ile bugüne kadar kitaplardan okudukları ısıl işlemi uygulamalı olarak görmesine olanak sağladı.

 

Nisan ve mayıs yoğun geçmişti
Isıl işlem sektörünün geleceğine ışık tutmayı amaçlayan MISAD, ‘Kariyer Etkinlikleri’ kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle buluşuyor. Bu kapsamda MISAD, Nisan ayında Bursa Mimar Sinan Meslek Teknik Lisesi öğretmen ve öğrencilerini İstanbul’da ağırladı. Öğrenciler; Bodycote-ISTAŞ Isıl İşlem ve Demsa Isıl İşlem’i ziyaret etmiş, fabrika ziyaretlerinin ardından İstanbul’da düzenlenen kültür turuna katıldılar.

 
Ayrıca Bayrampaşa İnönü Endüstri Meslek Lisesi’nden 30 öğrenci 2 öğretmen 15 Nisan’da, 16 Nisan’da 34 öğrenci 3 öğretmen, 2 Mayıs’ta da 34 öğrenci 3 öğretmen olmak üzere toplamda 98 öğrenci ile 8 öğretmen ‘Kariyer Etkinlikleri’ kapsamında İstanbul’da Marmara Isıl İşlem tesislerini ziyaret etmişlerdi. Söz konusu etkinlikler kapsamında 24 -25 Nisan tarihlerinde; OSTİM Şehit Alper Zor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makina Bölümü 11. sınıftan 37 öğrenci ve Okul Müdürü Tuncay Uçar ile Sincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıftan 25 öğrenci ve öğretmenleri Akalın Isıl İşlem tesislerini ziyaret etmişlerdi.

Paylaş Tweet Paylaş
3768 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM