Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Epaş, Inductotherm Türkiye ile Gücünü 3’e Katladı!

Inductotherm Türkiye, demir-çelik sektörüne yönelik çalışmalarının bir ürünü olan, Epaş için ürettiği 30 tonluk çelik ergitme ocakları  devreye alındı. Deneme üretimini tamamlayan Epaş, Inductotherm’in ürettiği sistem sayesinde yıllık üretimini 3’e katlayarak 300 bin tona çıkardı. 

 

Inductotherm Türkiye’nin ürettiği  10. büyük çelik sistemi Gürcistan’da devreye girdi. Poti şehrinde faaliyet gösteren Gürcü-Türk ortaklığı Epaş firması için üretilen sistemin çalışmaya başladığını belirten Inductotherm Group Türkiye Genel Müdürü A. Levend Otsukarcı, “15MW 2 x 30 T ocakların montaj ve devreye alınma çalışmaları tamamlandı. Şu anda deneme üretimi tamamlanıp seri üretime geçilmek üzere” diye konuştu. 

 

Rusya, Irak ve Türkiye için de üretti
Yeni sistemin devreye alınması ile birlikte Epaş’ın kapasitesinin yıllık 300 bin tona yükseldiği bilgisini veren Otsukarcı, “Firma daha önceden Hint malı bir sistem kullanıyordu. 3 saatte 25 ton metal ergitmesi yapıyorlardı. Şu anda 30 ton metali 1,5 saatte ergitebilir duruma ulaştılar. Bu yatırımla Epaş’ın yıllık kütük üretim kapasitesi 100 bin tondan 300 bin tona yükseldi. Gücü katlanmış oldu” dedi. Bu büyüklükteki sistemlerin imalat sürecinin 6 ayı bulduğuna dikkat çeken Otsukarcı, montaj ve devreye alınma çalışmalarının ise 2-3 ayı bulduğunu söyledi. Epaş’la ilk kez çalıştıkları bilgisini veren Otsukarcı, benzer  sistemleri daha önce Rusya, Irak, Cezayir ve Türkiye pazarları için de ürettiklerine dikkat çekti. 

Paylaş Tweet Paylaş
3723 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM