Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
5. ISIL İŞLEM SEMPOZYUMU Isıl İşlem Sektörü Yeniden Biraraya Geldi

2-3 Haziran 2016 İTÜ Süleyman Demirel Kongre Merkezi
 


HTS'05 5.Isıl İşlem Sempozyumu ve Sergisi, 02-03 Haziran 2016 Tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kongre Merkezi, İstanbul’da Gerçekleştirildi.

 

Sempozyumda, sektörde faaliyet gösteren üreticiler, pazarlamacılar, kullanıcılar ve araştırmacılar bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaştılar, sektör ile ilgili uygulamaları, yenilikleri, sorunları ve çözümleri tartıştıkları bir platform oluşturdular.

 
 
 
 
Sempozyum Açılış Töreninde; 5.Isıl İşlem Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı M. Önder YÜCEL, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tunçay ŞULAN ve Petrofer Chemie H.R. Fischer firmasından Harmurt BEITZ birer konuşma yaptılar.
 
Plaket töreninden sonra Sergi Açılış törenine geçildi. İki günlük etkinlik süresince, sempozyum bildirilerinin sunulacağı mekanda açık tutulan sergi alanında; sektör üreticileri ürünlerini katılımcılara tanıtma fırsatı buldular. Birinci günün sonunda yapılan gala yemeğinde sempozyum katılımcıları enfes boğaz manzaralı tekne turu eşliğinde keyifli dakikalar geçirdiler. 5.Isıl İşlem Sempozyumu sunulan bildirilerin kalitesi ve yüksek katılım oranı ile başarılı bir sempozyum olarak gerçekleşmiştir. 2019 yılında yapılması planlanan sempozyum ile daha ileri seviyelere ulaşılması hedeflenmektedir.
 
 
SEMPOZYUMA KATILAN FİRMALAR
• 3E Endüstriyel Mühendislik,
• AFC-Holcroft,
• AKM Metalurji,
• Bilginoğlu Endüstri,
• Döksan Isıl İşlem,
• Ege Çelik Döküm,
• Elimko Elektronik,
• Inductotherm Gruop Türkiye,
• Ipsen International,
• Karfo Endüstriyel,
• Linde Gaz,
• Mak Elektronik,
• Metkon Endüstriyel,
• Onalkon Kalite Kontrol,
• Petrofer Endüstriyel Yağlar,
• Sistem Teknik A.Ş.,
• Star Teknik Elektronik ve
• Wuxi Junteng Fanghu Alloy Casting.

 
Sempozyum Platin Sponsoru Bodycote Istaş
Sempozyum Gümüş Sponsorları;
AFC-Holcroft,
Böhler, Döksan Isıl
İşlem, Inductotherm
Gruop Türkiye, Ipsen
International ve Wuxi
Junteng Fanghu Alloy Casting firmalarına birer teşekkür plaketi verildi.
 
 
 
 
5.Isıl İşlem Sempozyumu’nda;
• Çevre, Enerji ve Isıl İşlem,
• Isıl İşlem Fırınları ve Ekipmanları,
• Yüzey Sertleştirme,
• Isıl İşlem-Mekanik Özellikler,
• Demir Dışı Metal Alaşımlarının Isıl İşlemi,
• Özel Çeliklerin Isıl İşlemi başlıkları işlenmiştir.
 
Toplam 9 oturumda 24 sözlü ve 5 poster bildiri olmak üzere toplam 29 bildiri sunulmuştur.
 

SERGİ ALANINDAN GÖRÜNTÜLER
 
 
 

 
 
SEMPOZYUM SONRASI GERÇEKLEŞTİRİLEN TEKNE TURUNDAN GÖRÜNTÜLER
 
 
 
 
 
 
ETKİNLİK KOMİTESİ PLAKET TAKDİMİNDEN GÖRÜNTÜLER
 
 
 
 
SEMPOZYUM KATILIMCILARININ ETKİNLİK HAKKINDAKİ YORUMLARI
 
Meltem Dağdeviren Lale / 3E Endüstriyel Pazarlama Müdürü
Düzenlenen sempozyumda, ısıl işlem sektöründe faaliyet gösteren üretici, tedarikçi ve kullanıcıların bir araya getirilmesi sağlanıyor. 3E Endüstriyel Mühendislik olarak yıllardır ısıl işlem sektöründe tedarikçi olarak faaliyet göstermekteyiz. Katılım amacımız, kullanıcılarımız ile buluşmak, yeni çözümlerimizi anlatmaktır. Çözümlerimiz içerisinde özellikle ısıl işlem tesisinin genel kontrolünü sağlayan Eagleye HQM yazılımı yer almaktadır. Bunun yanı sıra mevcut fırın kontrol sistemlerinin modernizasyonu ve yeni fırın kontrol sistemlerinin devreye alınması sunduğumuz çözümler içerisindedir. 4 ay önce PowerMax Furnaces Corp. ile yaptığımız işbirliği sonucunda, AFC Holcroft lisanslı atmosfer kontrollü fırınlar ve yan ekipman olarak endogaz jeneratörü de sunduğumuz ürünler arasında yer almaktadır.
 
Sempozyum programı içerisinde, sektör ile ilgili uygulamalar, yenilikler anlatıldı ve deneyimler paylaşıldı. Bu noktada sempozyum bilimsel bir platformda katılanlara faydalı bilgiler sağladı. Bizde sergi alanında kullanıcılar ile buluşup, yeni ürün tanıtım fırsatı yakaladık ve toplu yapılan akşam yemeği organizasyonunda bu görüşmeleri pekiştirdik. Bu nedenle bizim gibi katılımcı olan firmaların amacına ulaştığı fikrindeyim.
 
 

Sabahattin Özen / Inductotherm Isıtma Sistemleri Satış Müdürü
TMMOB Metalurji Mühendisleri Odasının geleneksel olarak düzenlediği bu sempozyuma, firmamız sponsor olarak sektörün daha ileriye gitmesine ve büyümesine destek vermiştir. Aynı zamanda çoğu müşterimiz olan katılımcılarla birebir görüşmeler, yeni müşterilerle tanışma ortamı olması da katılım amaçlarımızdandır.
 
Sektör derneğimiz MİSAD’ın yayın organına aktardığım üzere, sempozyum yıllar geçtikçe büyüyor ama yeri değişmedi, önümüzdeki sempozyumun daha uygun bir yerde yapılmasını öneriyorum. Ayrıca sektörün müşterisi olan ana firmalardan da daha fazla katılım olması için tüm bileşenlerin katkıların artması gerekiyor. 
 
 
 
Şebnem Akça Bilginoğlu Satış Direktörü / Ender Başoğlu Bilginoğlu Satış Müdür Yardımcısı
Firma olarak amacımız; ısıl işlem sektöründeki mevcut müşterilerimiz ve yeni müşterilerimize ürün portföyümüzdeki yenilikleri sunmak; sektördeki gelişmelere göre ihtiyaçlarını öğrenmek ve konu ile ilgili araştırmalar yaparak en uygun çözümleri sunmak.
 
Isıl işlem sempozyumunun, ilgili sektördeki firmaların biraraya gelmesi, sunumlardan faydalanmaları ve yenilikleri takip etmeleri adına son derece başarılı bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz; ancak bundan sonraki organizasyonlarda daha iyi bir tanıtım, üniversite yetkililerinin daha geniş kapsamlı katılımını sağlamak adına doğru takvim oluşturulmasını talep ediyoruz.
 
 
 

Nihal Güzel / Döksan Isıl İşlem Kalite Yönetim Sistem Sorumlusu
Döksan Isıl İşlem firması olarak sempozyuma katılmadaki  öncelikli amacımız ısıl işlem konusundaki bilinci arttırmak ve firmamızın tanıtımını yapmaktır. Yaptığımız işlemleri ve kaliteli üretimizi ilgili kişilere daha detaylı iletmek. Isıl işlem faaliyetlerinde kullanılan ekipmanların üretici firmaları ile tanışmak ve ilgili ekipmanlar hakkında detaylı bilgi edinmek. Bu sayede ilerleyen teknolojiyi daha yakından takip etmek. Üretimimizin kalitesini daima iyileştirmek
 
5. Isıl İşlem sempozyumu ısıl işlem sektöründe faaliyet gösteren firmaları  bir araya getirerek ısıl işlem hakkındaki bilinci artırdı. Isıl işlem sektörü firmalarının tanışmasını sağladı. Yaptığımız işlemleri büyük bir kitleye iletmemize yardımcı oldu. Çok aktif ve güzel bir organizasyondu. MISAD’ın  çok daha iyi şeyler yapacaklarını düşünüyoruz.
 
 
 
Mert Uyanıklar / Metkon Satış Mühendisi
1993 yılında kurulan Metkon, bugün 80’in üzerinde kadrosuyla üretim yapmaktadır. Metkon, 35 değişik ülkede kullanılan 15.000’den fazla Metalografi Cihazı ile konusunda uzman bir firmadır. METKON markalı ürünler 5 kıtaya ve birçok sanayileşmiş ülkeye ihraç ediliyor. Metkon olarak Kalite Kontrol ve Araştırma Kuruluşları için “Malzeme ve Mikroyapı Analizi”ne yönelik “Numune Hazırlama ve Test Cihazları ile Sarf Malzemeleri”ni üretiyoruz.
 
Sempozyum bu yıl çok daha iyi. Her yıl biraz daha iyi oluyor. Sektörü bir araya getirmesi açısından önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde daha da gelişmesini daha fazla firmayı bir araya getirmesini ve daha fazla ziyaretçinin olmasını bekliyoruz.
 

M. Önder Yücel / Böhler Uddeholm Genel Müdürü
BÖHLER şirketi kuruluşundan günümüze dek metalürji alanında sürekli gelişmelere katkıda bulunmuş ve dünya çapında standartları belirlemiştir. Bunun en iyi kanıtı ise bugün sahip olduğu 250 den fazla çelik çeşididir. Böhler yüksek hız çelikleri, özel çelikler, takım çelikleri, kesim, satış, satış sonrası hizmetler, ve ısıl işlem hizmeti ile 37 yıldır Türkiye’dedir. Yerimiz Kocaeli-Çayırova’dadır. 
 
Ben 5.si düzenlenen Isıl İşlem Sempozyumunun Yürütme Kurulu Başkanlığını gerçekleştirdim. Yorucu ama güzel çabaların sonucunda Isıl İşlem Sektörü için önemli bir sempozyumu gerçekleştirdik. Her yıl biraz daha iyiye doğru gidiyor. Önümüzdeki yıllarda daha büyük katılımlarla ve daha büyük bir yerde düzenlenmesi sektöre daha büyük katkı sunacağına inanıyorum.
 
 
Cem Gözübüyük / MAK ELEKTRONİK Metalurji Mühendisi Şirket Müdürü 
Uzman, eğitimli ve tecrübeli kadrosu ile MAK Elektronik, otomotiv, havacılık, demir yolları ve tren aksamları, demir-çelik ve demir dışı metal, plastik/lastik ürün üretimi, petrol - doğalgaz hatları ve rafineri tesisleri gibi alanlarda kalite kontrol ve malzeme test cihazları konusunda çözüm ortaklığı yapmaktadır.
 
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Isıl İşlem Sempozyumu, her yıl daha iyiye doğru gidiyor. Şu ana kadar görünen durum bu yöndedir. Önümüzdeki dönemlerde daha da büyüyeceğini düşünüyorum, beklentimiz de bu yöndedir.
 
 

A. İrfan Türkkolu  / TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Genel Sekreteri 
TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası, 1954 yılında kurulmuş olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı olarak ilgili yasa hükümlerine uygun şekilde 1970 yılında kurulmuş bir meslek kuruluşudur. Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası, 4.700 üyesi, İstanbul’da bir şubesi, 4 İl temsilciliği ve tüm yurtta yaklaşık 30 işyeri temsilciliği vardır.
 
Odamız  yurt içinde ve dışında, metalurji, metalurji ve malzeme, malzeme bilimi öğretimi yapan bölümlerden mezun olan mühendislerin üye oldukları bir kuruluştur. TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası; dergi, bülten yayınlamakta, mesleki gelişim kursları, seminer, sempozyum, panel, forum, kongre, sergi gibi etkinlikler organize etmektedir. Yasanın kendine verdiği hak doğrultusunda meslek alanının ve meslektaşlarının denetimi ve gelişimine destek olmaktadır.
 
Odamız, yaptığı etkinlikler ile ilgili sektörleri ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda irdelemeyi, bu sektörlerde faaliyet gösteren üreticileri, pazarlamacıları, kullanıcıları ve araştırmacıları bir araya getirerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarını, sektör ile ilgili uygulamaları, yenilikleri, sorunları ve çözümleri tartışmalarını sağlayan platformlar oluşturmaktadır.
 
Bu yıl 5’incisini düzenlemiş olduğumuz Isıl İşlem Sempozyumu’na olan ilgi, her yıl düzenli olarak artış göstermektedir. Bu yıl katılım geçmiş yıllara göre daha fazla oldu. Bu sempozyum önümüzdeki yıllarda daha geniş büyük bir alanda yapılabilir.
 
 
Gökay Yöndem / Karfo Endüstriyel Ltd. Şti. Malzeme Test Cihazları Departmanı  Satış Müdürü 
12 yıldır Karfo Endüstriyel firmasında çalışıyorum. Malzeme, Test Cihazları Departmanı’nın satış müdürüyüm. Firmamız Nikon’un tek yetkili temsilcisidir. Nikon’un endüstriyel cihazlarının satışını yapmaktayız. Endüstriyel Mikroskoplar, Ölçüm Cihazları, Bilgisayarlı Tomografi Sistemleri gibi sistemlerin Türkiye çapında satışını yapıyoruz. Aynı zamanda bu ürünlerin teknik servislerini ve danışmanlıklarını da yapmaktayız. 
 
Biz 5.si gerçekleştirilen Isıl işlem sempozyumuna katılım amacımız firmamızın yeni ve son teknoloji ürünlerini tanıtmak ve sektördeki kişilerle görüşmek ve yenilikleri takip etmekti. İhtiyaçlarımız açısından oldukça verimli geçti, önümüzdeki yıllarda daha fazla katılımcı ve ziyaretçi olacağına inanıyorum.
 
Ayrıca sektörün derneği MISAD oldukça aktif bir dernek, bizde geçen genel kurullarında ana sponsor olduk. Isıl İşlemciler olarak tabir edebileceğimiz firmaların neredeyse tamamında sistemlerimiz özellikle mikroskoplarımız ve yazılımlarımız var. Burada bulun. Bundan ötürü derneğe bağlı nerdeyse bütün firmalarla birebir ilişkilerimiz var. Yani derneğin ve derneğe bağlı firmaların yakın takipçisiyiz.
 
 
Yiğit Kurttepeli / Linde İş Geliştirme Mühendisi 
1879 yılında kurulan Alman Linde Group 18 milyar Euro’yu aşkın satış hacmi, 100 ülkede faaliyetleri ve 65 bin çalışanı ile dünyanın önde gelen endüstriyel gaz ve mühendislik firmasıdır.
 
Linde Gaz, 2006’da Türkiye, Orta Doğu ve Balkanların en büyük karbondioksit üreticisi Karbogaz’ın bütün hisselerine sahip oldu. Bu hamleyi takiben 2007 yılında Koç ve BOC iştiraki Birleşik Oksijen Sanayi firmasını da bünyesine katarak yoluna devam etti. Daha sonra ise 120 yıllık geçmişi olan İngiliz BOC şirketini satın aldı. Böylelikle, The Linde Group, sınai gazlar alanında dünya lideri haline geldi.
 
LİNDE GAZ, çeşitli ülkelerde geliştirilen gaz uygulama teknolojilerini, yerel şartlara adapte ederek, ülkemiz endüstrisine hizmeti temel amaç edinmiştir. Tüm sektörlerde, birçoğu patentli olan çok sayıda gaz uygulamaları geliştirmiştir. Bugün, kendi alanında Türkiye’nin lideri konumunda bulunan LINDE GAZ A.Ş, gaz ve gaz ekipmanları olarak demir-çelikten sağlığa, ilaçtan gıdaya, tekstilden kimyaya, her alanda ihtiyaç duyulan 50’nin üzerinde ürün üretmektedir.
 
Sempozyum bizim açımızdan olumlu geçti. Hedef kitleyle birebir buluşma açısından oldukça önemli bir sempozyum. Bu yıl çok daha iyi olmuş. Önümüzdeki yıllarda daha da iyi olmasını umuyoruz.
 
 
Şarkay Şaşi / Sistem Teknik Sanayi Fırınları A.Ş. Satış Mühendisi 
1979 yılında kurulan Sistem Teknik, 100 kişiye yakın çalışanı ve uzman kadrosuyla sanayinin ihtiyaç duyduğu ısıl işlem fırınları üretiminin yanı sıra, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik en iyi mühendislik çözümlerini sunmaktadır.  Dünya üzerinde Çin’den ABD’ye, İsveç’ten Kenya’ya kadar çok geniş coğrafyalardaki ülkelerde, 800’e yakın yerli üretim fırını bulunan, konusunda uzman bir firmadır.
 
Geçen sefer firma olarak  organizasyona yalnızca fuar standı ile katılmıştık. Bu sefer teknik kısmına da iki sunum ile katıldık. Birinci gün ilk oturumda Teknik Danışmanımız Mr. Luigi Dallo tarafından hazırlanıp sunulan “Isıl İşlem İşletmelerinde ve Fırınlarda Enerji Tüketimini Azaltmak ve Optimize Etmek için Olası Önlemler”, günün son oturumunda ise Ar-Ge Mühendisimiz Selin Keskin tarafından sunumu gerçekleştirilen “Düşük Basınç Sementasyon ve Yüksek Basınçlı Gaz ile Sertleştirme” isimli çalışmalarımızı değerli katılımcılar ile paylaştık. Sunum görüntüleri http://www.prestijweb.tv/ adresinden de yayınlandı ve bu sayede daha da fazla kişiye ulaştığını tahmin ediyoruz. Ziyaretçi katılımı bakımından çok göstermese de her geçen yıl daha organizasyonun kalitesini arttırdığını gözlemliyoruz. Sunumların teknik anlamda doyuruculuğu gerçekten iyi seviyelerdeydi. Yapılan araştırmaların sektöre ışık tuttuğu tartışılmaz bir gerçek. Bu anlamda bu organizasyonu önemsiyor ve destekliyoruz. Geçmişten bugüne organizasyonun gelişimini göz önüne aldığımızda bir sonraki sefer daha fazla firma ile bir araya gelmeyi, ürün ve çalışmalarımızı daha fazla ziyaretçi ile paylaşmayı arzuluyoruz.
 
İsmail Önal  / Onalkon Satış Mühendisi / Makine Mühendisi
Onalkon; Sertlik Ölçüm Cihazları, Kaplama Kalınlık Ölçüm Cihazları, Ultrasonik Ölçüm Cihazları, Yüzey Pürüzlülük Ölçüm Cihazları, Numume Hazırlama Cihazları, Malzeme İç Yapı ve Penetrasyon Testi, Boyutsal Ölçüm Cihazları, Profil Projektörler, Kameralı Optik Video Ölçüm Sistemleri, Üç Boyutlu Koordinat Ölçüm Cihazları (CMM), Mekanik Mukavemet Test Cihazları ve Malzeme Muayene Test Cihazları alanlarında faaliyet gösteren bir firmadır. 
 
Bu yıl 5. defa düzenlenen Isıl İşlem Sempozyumu’nun önemli olduğunu düşünüyorum. Böylesi sempozyumlar daha çok düzenlenmelidir. Bu sempozyum da müşterilerimizle veya daha doğrusu her firma kendi ürünleriyle ilgilenen kişilerle birebir görüşme fırsatı buluyor. Gayet güzel geçti diyebilirim.
 
 
Murat Çelik  / İpsen Eksaş Genel Müdürü / Yön. Kurulu Baş.
Eksaş A.Ş olarak mümessili bulunduğumuz iki firma ile sempozyuma katıldık. Ipsen International Gmbh ve Tenova LOI Thermprocess firmaları ürettikleri Isıl İşlem fırınları konusunda sektörün önde gelen firmaları arasında bulunuyorlar. Sempozyumda sunumlar yaparak hem katılımcıları bilgilendirmeyi hem de tanıtım standımızda ziyaretçilere bilgiler vermeyi amaçladık. Ana amacımız standart bilgilerin dışında gelişmekte olan bu sektördeki yenilikleri,  işin tekniğini ve teorisini katılımcılar ile paylaşmaktı. Sunum yaptığımız konuların katılımcılar tarafından oldukça ilgi gördüğü kanısındayız.
 
Gördüğümüz kadarı ile Sempozyuma ilgi her seferinde daha da artıyor. Organizasyonu gerçekleştiren kuruluşun bu konudaki deneyiminin artması da önde gelen faktörlerden. Konu ile ilgili Kamu ve Özel sektör kuruluşlarının sempozyuma ilgisinin daha da artmasını sağlayacak çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyoruz.
 
Ülkemizdeki ısıl İşlem sektörünün gelişmesi ve bilinçlenmesi için bu tip toplantıların desteklenmesinin şart olduğuna inanıyoruz. Şirket olarak 1975 yılından beri vermiş olduğumuz ısıl işlem fırınları ve ısıl işlem konulu seminerler ile de sektöre belirli bir katkı sağladığımızı da düşünüyoruz.

 

Atilla Koçak  / Petrofer İstanbul Bölge Satış Müdürü 
70 yıllık bilgi birikimi  ve 600 den fazla ürün çeşitliliği ile  40 dan fazla ülkeye ihracat yapan ve dünyanın çeşitli ülkelerinde  Fabrikaları olan  PETROFER A.Ş Dünyada ve özellikle Türkiye de Isıl  işlem sektöründe Pazar lideri olarak sektöre yön veren sürekli yeniliklerle pazara yeni ürünler sokan sektörü yakından takip edip  satış öncesi ve sonrası sürekli müşterileri ile ortak projeler üreten yapısı ile sektöre kesintisiz hizmet veren Global bir endüstriyel  yağ firmasıdır.
 
Bu bağlamada sektörü Türkiye ve dünya çapında  oldukça geniş bir yelpazede bir araya getiren böyle güzel bir organizasyonda hem sunum yapan hem de  stant açarak sektöre hizmet veren bir konumda olmak istedik. Çeşitli bölgelerden gelen sektör temsilcileri ile bir araya gelip fikir alış verişi yaptık yeni teknoloji ve ürünlerle ilgili bilgi paylaşımında bulunduk.
 
Ayrıca Almanya Petrofer’den Sempozyum onur konuğu olarak Davet edilen MR Hartmut Beitz, Isıl işlemin gelişimi ile ilgili bir açılış konuşması ve Isıl işlem ortamları ile ilgili teknik bir sunum yaparak Petrofer’ in Isıl işlem konusunda bir kez daha sektörle ne kadar içi içe ve ayrılmaz bir parçası olduğunu perçinledi.
 
Sempozyum  hakkında: Sempozyum yapılan sunumlar ve yenilikler ,bilgilendirmeler ,katılım çeşitliliği , bir yandan üniversite ayağının da olması ile oldukça başarılı idi.3 veya 4 yıllık periyodlar  da sektörü bir araya getirmesi açısından önemli, katılımı daha cazip hale getirecek ve çeşitiliği daha da arttıracak şekilde devam etmeli .
 
 
Gürler Ataş / AKM Metalurji / Metalurji ve Malzeme Mühendisi
        
AKM Metalurji Sanayi Tem. ve Dış. Tic.Ltd.Şti firması olarak uzun yıllardır yüksek sıcaklığa dayanıklı izolasyon malzemeleri konusunda hizmet veren bir firmayız ve Isıl İşlem sektörü de firmamızın oldukça önemsediği bir sektör. Sektör bileşenlerini oluşturan önemli firmalara ısıl işlem fırınlarının revizyonlarında kullanmış oldukları izolasyon malzemelerini tedarik eden bir firma olarak bu sempozyuma katılmamamız düşünülemezdi. Sektördeki gelişmeleri ve yenilikleri takip etmek, çalışma ortaklarımıza ve çalışma ve tanışma imkanını henüz bulamadığımız diğer sektör temsilcilerine ulaşmak ve AKM’nin profesyonelliğini sektöre daha yakından göstermek amacı ile sempozyuma sergi katılımcısı olarak katıldık.
 
Metalurji dünyasını göz önünde bulundurduğumuz zaman ısıl işlemin olmazsa olmazlardan olduğunu gayet iyi biliyoruz ve bu nedenle ülkemizde ısıl işlem üzerine bu tür etkinliklerin yapılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. 5. Isıl İşlem Sempozyumuna katılım her ne kadar beklentilerimizin altında kalmış olsa da ülkemiz ve ülkemizde metalürji sektörünün geleceği açısından bu sempozyumu oldukça önemsemekteyiz. Önümüzdeki yıllarda katılımın artmasını temenni ederek bir sonrakini sabırsızlıkla beklemekteyiz.
 

 

Paylaş Tweet Paylaş
75107 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM