Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Tenova Firması TenovaLAB Açılışını Gerçekleştirdi

Teknova metal ve madencilik sektörlerinde sürdürülebilir, yenilikçi ve güvenilir çözümler sunan  dünya çapında bir firmadır. DRI’dan EAF’ye, yeniden ısıtma fırınlarından ısıl işlem fırınlarına, soğuk çekme hatlarına ve merdaneli öğütücülere kadar uzanan teknolojilerimiz, faaliyetlerinizin, operasyonlarınızın ve nihai ürünlerinizin çevresel etkisini de en aza indirebiliyor.

 

TenovaLAB, yüksek verimli ve düşük emisyonlu yakma sistemlerinin geliştirilmesi için yenilikçi bir test tesisidir. Tenova’nın Castellanza’daki merkezinde bulunan bu öncü laboratuvar, emisyonları önemli ölçüde azaltmak için Endüstri 4.0 konseptleri ve otomasyon ile entegre edilmiş, yeniden ısıtma ve ısıl işlem fırını çalışma koşullarını yeniden üreten dört, çok yönlü fırına sahiptir. Ortaklarımız ve paydaşlarımızla birlikte sektörümüzün karbonsuzlaştırılmasını ilerletmeye kararlıyız.

 

Gezegenimiz için giderek daha tehlikeli hale gelen bu dönemde, mevcut ekonomik ve üretim modellerimizi yeniden düşünmek daha da büyük önem taşımaktadır. Son derece rekabetçi ve parçalanmış bir pazarda faaliyet gösteren metal sektörü, toplam küresel emisyonlara %7 ila 9 arasında katkıda bulunmaktadır. İklim krizinin aciliyeti arttıkça, Tenova olarak, çok ihtiyaç duyulan enerji dönüşümüne uyum sağlamak için yeterince esnek olan sürdürülebilir teknolojik çözümler geliştirmenin görevimiz olduğuna inanıyoruz. Yeni, düşük karbonlu yakma sistemleri geliştirmek, sektörümüzün karbonsuzlaştırılmasında önemli bir ilk adımdır. Yüksek verimli ve düşük emisyonlu yakma sistemlerinin geliştirilmesi için yenilikçi bir test tesisi olan TenovaLAB’ı işte bu arka plana dayanarak kurduk. Castellanza’daki merkezimizde bulunan TenovaLAB, endüstriyel fırınların çalışma koşullarını yeniden üretirken, yakıt tüketimini, CO2 ve NOx emisyonlarını azaltmak için otomasyon ve dijital teknolojileri yakma sistemlerine entegre ediyor.

 

Tenova Italimpianti ARGE Müdürü Davide Astesiano’ da vuguladığı gibi: “TenovaLAB, Castellanza’daki merkezimizde yakma sistemlerimizi geliştirmek ve ilerletmek amacıyla doğdu. Elli yılı aşkın bir süredir, yakma sistemlerimizin mühendisliği ve tasarımı, performanslarının optimize edilmesi ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmesi konusunda kendimizle gurur duyuyoruz. Bu önemli yatırımla, bu mirası yanma sistemlerinin gelecekteki zorluklarına daha da genişletmeyi, uygulanabilir, sürdürülebilir ve geleceğe hazır teknolojiler sunmayı amaçlıyoruz.”

Paylaş Tweet Paylaş
294 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM