Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Yapay Zekâ Çağında Sürdürülebilir Yenişim ve Girişim - Karabük Üniversitesi’nde Bir Konserans (Konser ve Konferans)

İntekno Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kulluk, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın davetiyle “Mühendislikte Yenişim ve Uluslararası Girişimcilik” temalı toplantıya katıldı. Toplantıda “Yapay Zekâ Çağında Yenişim (İnovasyon) ve Girişimcilik” konusunda, İstanbul Sazenleri eşliğinde yoğun ilgi gören bir sunum yaptı.

 

Halil Kulluk sunumda yapay zekâ, robot teknolojileri uygulama ve araştırma, sayısal dünya, girişimcilik, ortak yaşam zekâ, ulusal pazar ve etik değerler konularında videolar eşliğinde dinleyicilere bilgiler aktardı.

 

Kulluk “Yapay zekâ insan zekâsıyla rekabet eder durumda. İnsanlar makinalarla beraber yaşamayı öğrenmek zorundalar. Yapay zekâ derken ortak yaşam zekâ oluşmaya başladı. Ne yaparsak yapalım insan odaklı yapmak zorundayız” diye belirtti.

Mevlâna Celaleddin Rumi’nin eseri Mesnevi’yi okudukça farklı yönlerini keşfeden Halil Kulluk, girişimciliği ve şimdinin gücünü yansıtan  “Yeni Şeyler Söylemek Lazım, Bahar Büyüme Zamanıdır ve İki Çeşit Zeka” şiirlerini dinleyicilerle paylaştı.

 

Kulluk “Bana göre kelimeler düşünce ile davranış arasında birer köprü. Dolayısıyla kelimelerin insan davranışı üzerinde etkisi var. Bu nedenle bir kavram özümüzden, anamızın kucağında öğrendiğimiz dilden değilse bir türlü yerine oturtamıyoruz. O teknoloji de bize yabancı kalıyor. Ben inovasyon yerine yenişim diyorum. İnovasyon kavramının içerdiği ‘yeni’, ‘iş’ ve ‘şimdi’ kelimelerinin birleştirilmesinden ‘Yenişim’ kelimesini türettik. Anlaşılır olmasını sağladık. Beni davet eden memleketlim Rektör Polat’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Karabük Valisi Vali Fuat Gürel, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Prof. Dr. İzzet Açar, Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer, dekanlar, kurum müdürleri, akademisyenler, sanayiciler, davetliler ve öğrencilerin katıldığı etkinlik coşkuyla izlendi.

Paylaş Tweet Paylaş
3423 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM