Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Carnegie Mellon Üniversitesi Mezunlar Derneği İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi’ni ziyaret etti

Carnegie Mellon Mezunlar Derneği Başkanı Halil Kulluk, Başkan Yardımcısı Necla Pektaş, Prof. Dr. Kerem Şenel, İbrahim Pektaş ve üyeler ile beraber İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi’ni ziyaret etti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. İlker Murat Koç’un ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirildi. Akıllı Mühendislik Sistemleri Laboratuvarı’nda Dikey İnişli Roket başta olmak üzere projeler hakkında alınan bilgilerden sonra İTÜ Makina Fakültesi Eklemeli İmalat Eğitim ve Araştırma Merkezi (EKAM) Laboratuvar Direktörü Doç. Dr. Emrecan Söylemez eşliğinde laboratuvarlar gezilerek, bilgilendirmelerde bulunuldu.

İTÜ-EKAM 2020 yılında faaliyetlerine metal eklemeli imalat süreçlerinde AR&GE çalışmalarıyla başlamıştır. Lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katkılarıyla sanayi AR&GE projelerinde yer alarak katma değeri yüksek ürünlerin imalatının fizibıl olduğunu ortaya koymaktadır, düzenlediği eklemeli imalat eğitimleri ve çalıştayları ile konu üzerine farkındalığı arttırmaktadır ve yetiştirdiği yüksek mühendisler ile iş gücüne katkı sunmaktadır.

 

Üniversite - Sanayi iş birliğinin öneminin de görüşüldüğü bu ziyarette yakın gelecekte yapılabilecek teknoloji katma değerli projelere odaklanıldı.

Paylaş Tweet Paylaş
3655 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM