Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Focus Endüstri, Eva Hibrit Teknolojiler ve Enerji Sistemleri A.Ş. İsimli Yeni Bir Şirket Kurdu

Endüstriyel tesislerin enerji ve yakma sistemleri alanında çözüm ortağı olan Focus Endüstri Satış Pazarlama Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti., endüstride dekarbonizasyon hedefini desteklemek ve yaklaşan karbon vergisi uygulaması ile ortaya çıkacak rekabet dezavantajını ortadan kaldırabilmek amacıyla, Eva Hibrit Teknolojiler ve Enerji Sistemleri A.Ş. isimli yeni bir şirket kurdu.

 

Eva Hibrit Teknolojiler ve Enerji Sistemleri A.Ş. yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretilmesi, enerji depolama ve elektrikli araç şarj sistemleri, karbon ayak izi hesaplama, elektrikli ve hibrit ısıtma çözümleri, CCUS teknolojileri alanında faaliyet gösterecektir.

 

Eva Hibrit Kurucusu Hülya Yıldız yaptığı açıklamada şunları belirtti; Bildiğiniz gibi ülkemiz tarafından da imzalanmış olan Paris Anlaşması kapsamında, 2053 sıfır karbon hedefi belirlenmiştir.

 

Buna paralel olarak hazırlanan Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında, sınırda karbon vergisi uygulaması başlatılmıştır. Bu uygulama ile ülkemizde Ekim 2023 itibari ile karbon bildirimi ve sonrasında 2026 yılından itibaren de mali yükümlülüklerin başlaması planlanmaktadır. Enerji yoğun sektörler olan Demir-Çelik, Aluminyum, Çimento sektörleri bu süreçten en fazla etkilenen sektörler olacaktır.

 

Eva Hibrit olarak endüstride dekarbonizasyon hedefine ulaşmak üzere, proje ve danışmanlık hizmeti vermek amacıyla faaliyetimize başlamış bulunuyoruz. Burada odaklanacağımız sektörler Demir Çelik ve Aluminyum sektörleri başta olmak üzere, enerji, ulaşım ve diğer sektörler olacaktır. 

 

Hem Focus Endüstri hem de Eva Hibrit olarak nihai amacımız karbon sıfır ve sürdürülebilir bir endüstri ile yeni nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak.

Paylaş Tweet Paylaş
1456 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM