Yüzey işleme sanayii, ihracattaki ana pazarı Almanya’da düzenlenecek Surface Technology Germany fuarına hazırlanıyor. Sektörün dünya genelinde en büyük buluşması olarak tanımlanan fuarın, yeni işbirlikleri noktasında Türkiye’deki markalara yeni kapılar açması bekleniyor. Yüzey işleme teknolojilerinde çevre dostu çözümler, enerji tasarrufu, malzeme ve kaynak verimliliğine odaklanan fuar ayrıca; metal, plastik, ahşap, cam ve seramik gibi materyal kaplama teknolojilerine de ev sahipliği yapacak. Mekanik, kimyasal, elektrokimyasal yöntemlerden donanım ve yazılım alanına kadar tüm proses zincirini kapsayan ileri teknoloji uygulamalarını görücüye çıkaracak fuarın Türkiye ayağı ise 12-15 Mart 2020 tarihleri arasında WIN EURASIA kapsamında İstanbul’da düzenlenecek.
Türkiye ihracatında ilk sırada yer alan Almanya’da düzenlenecek olan Surface Technology Germany; elektro kaplama, endüstriyel plazma yüzey işlemi, mikro malzeme işleme yöntemlerinden, patlama teknolojisi, termal püskürtme, kaplama malzemeleri, yüzey işleme, test ve analiz, çevre koruma, arıtma, temizlik ve ölçüm teknolojilerine kadar birçok ürün grubunu aynı çatı altında buluşturuyor. 16 – 18 Haziran 2020 tarihleri arasında Stuttgart’da düzenlenecek olan fuarda 1.000’den fazla marka, geliştirdiği teknolojileri sergileyecek.
Surface Technology Germany, sektörün önde gelen, Almanya Yüzey Teknolojileri Derneği (ZVO) ve Almanya Makine Mühendisliği Sanayicileri Derneği (VDMA) ile geliştirdiği işbirlikleriyle de dikkat çekiyor. VDMA Fuar kapsamında, yüzey teknolojisi makineleri ve ekipmanlarının dijital entegrasyonu konusunu ele alacak. ZVO ise elektronik kaplama ve yüzey teknoloji proses zincirinin çeşitliliği ve verimliliği gibi konulara odaklanacak.
“Sektörün iş hacmi 500 milyon Euro’ya çıkabilir”
Türkiye’de sektörün 250 milyon Euro’luk bir iş hacmine sahip olduğunu ifade eden Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel, Türkiye’nin bu alanda yüksek potansiyele sahip olduğunu ve fuarın bu potansiyelin değerlendirilmesi noktasına önemli fırsatlar sunacağı belirterek şunları söyledi;
“Türkiye, yüzey işleme teknolojilerinin en çok kullanıldığı özellikle beyaz eşya endüstrisindeki mevcut üretim kapasitesiyle AB’nin en büyük üretim üssü durumunda. Otomotiv, mücevher, havacılık gibi sektörlerde de güçlü markalar faaliyet gösteriyor ve Türkiye’de gelişen ekonomi, çeşitli endüstrilerde yüzey işlem teknolojisi üreten firmalara olan ihtiyacı ortaya çıkarıyor. Surface Technology Germany, Türkiye’deki bu potansiyeli ortaya koyacak önemli bir platform sunuyor. Türkiye’deki üreticiler geliştirdiği ürün ve çözümlerini uluslararası alanda tanıtma ve sektör profesyonelleriyle tanışıp, B2B görüşmeleriyle yeni pazarlar açılma fırsatı elde edecek.”
Çözüm bekleyen konular ele alınacak
Surface Technology Germany, son trend teknoloji ve uygulamalarını sergilerken, dijitalleşmenin yüzey teknoloji endüstrisinin geleceğine etkisi, yeni enerji ve çevre düzenlemelerine uyum ve daha birçok sektörün çözüm bekleyen öncelikli konuları alanında uzman kişilerin sunumlarıyla düzenlenecek forumlarda masaya yatıracak.
Ar-Ge uzmanları, tesis yöneticileri, bölüm başkanları, ürün mühendisleri, tasarımcıları ve üretim mühendislerinin katılımıyla düzenlenecek Endüstri 4.0 forumu fuarın en dikkat çeken etkinliklerinden biri olacak. Ağ oluşturma ve veri kullanımına ilişkin çözümler, enerji tüketiminde avantaj saylayacak önlemler, REACH yönetmeliği, yüzey ve işlev özelliklerini genişletme ve geliştirme gibi konu başlıkları tartışmaya açılacak.
Sektörün Türkiye’deki en büyük buluşması İstanbul’da
Surface Technology fuarlarının uluslararası alandaki ilk ayağı, WIN EURASIA fuarı çatısı altında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek. 12-15 Mart 2020 tarihleri arasında WIN EURASIA bünyesinde düzenlenecek Surface Technology, uluslararası katılımcıları ile 10’uncu salonda yer alacak. Fuarda sektörün maliyeti azaltıp verimini arttıracak teknolojiler yer alacak.
Türkiye’nin endüstri festivali konumunda bulunan WIN EURASIA, sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine; otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik ekipmanlara; hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistem bir araya getirecek.