Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
İstanbul Isıl İşlem A.Ş.’nin i-nit® Markası ile Ürettiği İlk Plazma Nitrürleme Fırını i-nitcold-800 Gönderime Hazır

i-nit, istanbul ısıl işlem

İstanbul Isıl İşlem A.Ş., 1993 yılından bu yana ısıl işlem faaliyetinde bulunduğu Plazma Nitrürleme alanında, 2019 yılı itibari ile  fırın/proses/tesis üretimiyle de hizmet vermeye başlamıştır. 

 

Kendi tescilli markası olan i-nit® ile ürettiği; Ø 1000 mm x Yükseklik 1000 mm faydalı ölçülere 800 kg yükleme kapasitesine sahip olan i-nitcold-800 model fırının proses uygulama testlerini de başarı ile tamamlayarak müşteri fabrikasına sevk etmeye hazır hale getirmiştir. i-nit® markası, sıcak duvarlı, soğuk duvarlı ve laboratuvar ölçekli fırınlar ile nitrürleme fırını ihtiyaçları için de yerli bir alternatif olarak pazarda yerini almıştır. 

 

i-nit® Puls Plazma Nitrürleme Sistemleri
Düşük işlem sıcaklıkları, bölgesel sertleştirme olanağı, yüzey metalurjisini ayarlayabilme esnekliği, sessizliği, çevre dostu özelliği, tekrarlanabilirliği, vakum fırınlarında yapılmasının avantajları ve çevre-kullanıcı dostu özelliği ile Nitrasyon alanında önemli üstünlükleri olan Plazma Nitrürleme Fırınlarını 2019 yılına kadar sadece kendi ihtiyaçları için üretmekte olan İstanbul Isıl İşlem A.Ş., 2019 yılında aldığı kararla ürün haline getirmeye karar vermiş ve de i-nit® markalı ilk Puls Plazma Nitürleme fırınını 2020 yılı Mayıs ayı itibari ile tamamlayarak piyasaya sunmuştur.

 

i-nit® Plazma Nitrürleme Fırınlarında; birkaç gramdan birkaç tona kadar değişik ağırlık ve ebatlardaki parçalara uygulanabilen Plazma Nitrürleme/Nitrokarbürleme işlemi ile, paslanmaz çelikler ve dökme demirler dahil her tür demir esaslı malzemeyi kolaylıkla nitrürlemek mümkündür.  

 

İstanbul Isıl İşlem A.Ş., 25 yıllık Plazma Nitrürleme/Nitrokarbürleme alanındaki bilgi birikimi ve deneyimini i-nit® markası ile ürettiği fırınlarla hizmete sunmaktadır.

 

i-nit® Plazma Nitrürleme Fırınları; kolay kullanıcı arayüzü ile PLC kontrollü olarak çalışmakta, hazır  programlar sayesinde müşteri ya da iş bazında standart üretimler yapılabilme olanağına sahiptir. Bunun yanı sıra i-nit® Plazma Nitrürleme Fırınları tamamen manuel ya da yarı otomatik çalıştırma seçeneklerine de sahiptir.

 

İşlemler sırasında ya da proses tasarımı sürecinde kullanıcının ihtiyaç duyacağı destek için İstanbul ısıl İşlem A.Ş. 25 yıllık deneyimi ile de müşterisinin her zaman yanında olacaktır. 

 

i-nit® bir İstanbul Isıl İşlem A.Ş. markasıdır.

 

 

 

 

i-nitcold-800; the first Plasma Nitriding Furnace with i-nit® brand, produced by Istanbul Heat Treatment Inc., is ready for shipment

 

Istanbul Heat Treatment Inc. has been serving for heat treatment services in the field of Plasma Nitriding since 1993,  started to serve for the same industry by manufacturing furnaces / processes / plants by beginning of 2019.

 

The i-nitcold-800 model Plasma Nitriding Furnace produced with its own registered brand i-nit®; which has  Ø 1000 mm x Height 1000 mm useful dimensions and 800 kg loading capacity is ready for shipment to the customer factory as all operational and process application tests are completed succesfully. The i-nit® brand has taken its place in the market with hot wall, cold wall and laboratory scale furnaces for plasma nitriding needs.

 

i-nit® Pulse Plasma Nitriding Systems
Istanbul Heat Treatment Inc., which has been producing Plasma Nitriding Furnaces only for its own needs until 2019, has decided to produce the Plasma Nitriding Furnaces as a separate product and  presented the first Pulse Plasma Nitriding Furnace with i-nit® brand to the market in 2020, with its low process temperatures, regional hardening capability, flexibility to adjust the surface metallurgy, silent operation, repeatability, advantages of processing in vacuum furnaces and its environment-user friendly feature. 

 

In i-nit® Plasma Nitriding Furnaces; with the Plasma Nitriding / Nitrocarburizing process, which can be applied to parts of various weights and sizes from a few grams to several tons, it is possible to easily nitride any iron-based material including stainless steels and cast irons.

 

Istanbul Heat Treatment Inc. offers its 25 years of knowledge and experience in the field of Plasma Nitriding / Nitrocarburizing with furnaces produced under the i-nit® brand.

 

i-nit® Plasma Nitriding Furnaces; operate with PLC control with easy user interface, and it has the opportunity to make standard productions depending on customer or product by means of the ready to work recipes. In addition to full-automatic operation feature, i-nit® Plasma Nitriding Furnaces have completely manual or semi-automatic operation options.

 

Beside of all these capabilities, Istanbul Heat Treatment Inc. will always support the customers both for using of common recipes and the new process design by presenting its 25 years of experience to the customers.

 

i-nit® is a registered brand of  Istanbul Heat Treatment Inc.

Paylaş Tweet Paylaş
93881 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM