WIN EURASIA Metalworking (11-14 Şubat 2016)
WIN Eurasia Metalworking, 4 Başarılı Günün Ardından Kapılarını 14 Şubat’ta Kapattı. Tüm Bölgelerden Metal Aşıklarını Ağırlayan Fuar, Avrasya’nın En Önemli Endüstriyel Ticaret Fuarlarından Birisi Olma Pozisyonunu Bir Kez Daha Pekiştirdi. Metalworking Eurasia ve Surface Treatment Eurasia Fuarlarını Tek Bir Çatı Altında Buluşturan Etkinlik, Metal İşleme Ve Yüzey İşlem Teknolojileri Zincirinin Tamamını Gözler Önüne Serdi.
Delme, frezeleme, kesme, bükme ve zımbalama gibi çeşitli işlemlerde kullanılan endüstriyel robot kolları gibi yenilikçi teknolojiler fuarda ön plana çıktı. Bu yenilikler; hızları, hassasiyetleri ve güçleri ile ziyaretçilerden büyük ilgi gördüler ve geleceğin üretim sistemlerine ilişkin harika fikirler sundular.
Hannover Messe Bileşim Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel “Endüstri dünyasında artık yeni bir dönem başlıyor. Endüstri 4.0 olarak adlandırılan bu yeni dönem, dijital teknolojik gelişmelerin ışığında şekilleniyor ve “akıllı üretimi” endüstrinin merkezine taşıyor. Bu yeni gelişmelerle birlikte, artık üretim sürecindeki makine, bilgisayar, sürücü ve kontrol cihazlarının birbiriyle iletişim kurması; insanlardan neredeyse tamamen bağımsız olarak kendilerini koordine ve optimize edebilmeleri mümkün. Böylece, üretim süresi, maliyeti ve harcanan enerji miktarı düşerken, üretim kalitesi artıyor,” diye belirtti ve ekledi: “WIN EURASIA Metalworking çatısı altında 13 ülkeden 474 katılımcı bu yeni dönemde rekabet gücünü korumak isteyen ziyaretçilere rehberlik edecek yenilikçi çözümlerini sergiledi. Fuar boyunca, paketleme, otomotiv, demir-çelik, plastik, alümiyum gibi çeşitli imalat endüstrilerinden ziyaretçiler işlerine değer katacak en iyi çözümleri bulma şansı elde etti.”
Özel alanlarıyla çok yönlü bir ticaret platformu
İleri teknolojiler Robotics çatısı altındaydı
Robotik teknolojilerin üretim süreçlerindeki artan önemine dikkat çekmek amacıyla ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen ve yoğun ilgi gören Robotics bu yıl ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği) işbirliği ile yeniden ziyaretçilerle buluştu. 14 firmanın robotik çözümlerini sergilediği alanın ortasında oluşturulan özel forum alanında ise 4 gün boyunca imalat sanayiinde robot teknolojileri ve Endüstri 4.0 konularında 20’yi aşkın sunum gerçekleşti. Bu alanda katılım ve sunum gerçekleştiren firmalar; Halıcı, E3 TAM, EMF Motor, ENTEK Otomasyon, FESTO, GÜNMAK, HKTM-HİDROPAR, KUKA ROBOTER CEE, MITSUBISHI Elektrik Turkey, NACHI EUROPE, SCHUNK Intec, STAUBLİ, YASKAWA Turkey, FANUC TURKEY oldu.
Otomotiv üretim süreci Automotive Supply Chain ile sergilendi
WIN EURASIA Metalworking bir yeniliğe daha imza atarak bu yıl ilk kez düzenlenen Automotive Supply Chain bölümü ile metal ve yüzey işlem sektörünün otomotiv üretimindeki yerini, kurulan üretim bandında canlı olarak ziyaretçilerine aktardı. 4 gün boyunca 600 metekarenin üzerinde bir alanda gerçekleşen etkinlikte, otomotiv üretim süreçleri firmaların sunumu ile aşama aşama ele alındı: Kesme - Ayırma (MVD), İşleme (ELMALI), Şekil Verme (FLOW), Kaynak ve Bağlantı Ekipmanları (AKDENİZ MAKİNA), Markalama (FIBERLAST), Boya ve Yüzey İşlem (ZAFER MAKİNA).
Parts2clean ve "Metal işleme Endüstrisinde Yüzey İşlem" Forumu
Surface Treatment Eurasia fuarı kapsamında parts2clean markası altında oluşturulan uluslararası pavilyon ile endüstriyel parça ve yüzey temizleme teknolojileri bir arada sergilendi. Ayrıca VDMA ve GALDER işbirliği ile Surface Treatment Eurasia kapsamında “Metal işleme Endüstrisinde Yüzey İşlem” konulu bir forum gerçekleştirildi. 2 gün süren forum boyunca endüstrinin yeni eğilimleri tartışıldı.
İş Sağlığı ve Güvenliği, Safe@Work'de Tartışıldı
Özellikle son yıllarda artan iş kazaları ve bunların doğurduğu maddi ve manevi kayıplar gözönünde bulundurularak, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) konusunda yüksek risk taşıyan imalat sanayiine yönelik alınması gereken önlemler ve İSG konusunda Türkiye ve dünyada yaşanan son gelişmeler bu yıl ikincisi düzenlenen Safe@Work etkinlikleri kapsamında değerlendirildi. 5. salonda oluşturulan özel forum alanında ve konferans salonlarında İSAG (İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği) işbirliği ile gerçekleşen etkinlikler aracılığıyla, sac işleme ve yüzey işlem süreçlerindeki iş sağlığı ve güvenliği riskleri ele alındı.
Tüm Avrasya için Uluslararası Bir Buluşma Noktası
WIN EURASIA Metalworking, yerli ve yabancı katılımcı firmaların, yeni pazarlara ulaşması için, önemli olanaklar sundu. Fuar boyunca Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve CIS ülkelerinden toplam 29.821 ziyaretçi ağırlandı.
Ekonomi Bakanlığı desteği ile 29 ülkede sürdürülen Ticaret Heyeti Programı kapsamında Kamerun, İran, Ürdün, Fas, Tunus ve BAE’den davetli satın almacı, editör ve dernek temsilcileri ağırlandı. Ayrıca, Hannover Messe Bileşim Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen davetli satın almacı programı kapsamında; Bulgaristan, Lübnan, Kosova, Slovenya, Suudi Arabistan’dn alıcı delegasyon grupları ile katılımcılar bir araya geldi. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve katılımcılar ile uluslararası delegasyonları bir araya getiren İkili İş Görüşmeleri, Türkiye’nin 2023 yılı için 500 milyarlık ihracat hedefinden 100 milyar dolar pay almayı hedefleyen makine endüstrisi için önemli bir katkı sundu. Bunlara ilave olarak, Sanayi ve Ticaret Odaları, Meslek Odaları, Federasyonlar vb. kurumlarla işbirliği sonucunda Türkiye’nin dört bir yanından 50 farklı Anadolu delegasyonu fuarı ziyaret etti.
ERMAKSAN Uluslararası Satış Koordinatörü Serhan Şenyurt fuara ilişkin şunları ifade etti: WIN EURASIA Metalworking’e uzun yıllardan beri katılan bir firma olarak, müşteri portföyümüz her yıl artıyor. Ulusal ve özellikle Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan uluslararası potansiyel müşterilerin ziyareti bizi mutlu ediyor. Burada hem yeni kontaklar elde etme hem de yeniliklerinimizi sunma şansı elde ediyoruz.”
EWM AG Türkiye’den Sorumlu İhracat Müdürü Mehmet Yıldız ise WIN EURASIA Metalworking fuarına katılmaktan duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Bu yıl ilk kez burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Başarılı bir fuar geçirdik. Birçok yeni iş kontağımız oldu. Elde ettiğimiz pozitif sonuçlar neticesinde, önümüzdeki yıl fuara yeniden katılmayı planlıyoruz.”
WIN EURASIA Metalworking Deutsche Messe AG’nin 2016 endüstriyel etkinliklerinin ilk durağı oldu. İkinci buluşma, 17-20 Mart tarihleri arasında TÜYAP’da düzenlenecek olan WIN EURASIA Automation fuarında yaşanacak.
WIN Eurasia Metalworking Fuari’nda Gerçekleşti̇ri̇len Röportajlar / 11-14 Şubat 2016
ATİK Kaynak Teknolojileri Aytekin Koç / Yönetim Kurulu Başkanı
Bizim firmamız bir ithalat firması. Alman Sigmund kaynak tablalarının Türkiye mümessilliğini yapıyoruz. Bunun dışında bükme makineleri yapan firmaların da distribütörlüğünü yapıyoruz. Kaynak masaları robot tablalarımız bizim çok yeni teknoloji. Aslında Avrupa’da oturmuş bir sistem ama Türkiye’de yeni bir teknoloji. Ürünlerimiz fikstür olayını daha kolay hale getirmek için, firmaların maliyetlerini düşürmek için ve çatı kaynak işlerini yaparken serileşmek için var. Bu ürünler özellik olarak kaynak yaparken çapak tutmuyor. 850 vikers sertliğe çıkabiliyor. Bu da ürünün çapak tutmamasını, çizilmemesini ve paslanmamasını sağlıyor. Biz bu ürünleri daha iyi tanıtabilmek için bu fuarda yer alıyoruz; çünkü Türkiye’de bu kültür henüz oturmuş bir kültür değil. Mümkün olduğunca bu ürünleri uygulamalı olarak sanayicilerimize burada göstermeye çalışıyoruz. Fuara katılım amacımız bu.
BDT Yazılım Cemil Aytaç / Genel Müdür
Sigmanest programının Türkiye distribütörlüğünü yapıyoruz. Bu fuarda Sigmanest ürünümüzle buradayız. 2009 yılında kurulduk. Solitech programının da aynı zamanda Türkiye’deki ana bayiliğini yürütüyoruz. Solitech de Siemens grubunun en önemli programlarından bir tanesi. Bu programın tüm Türkiye’deki eğitim, satış ve destek hizmetlerini yürütüyoruz. Sigmanest, lazer, punch, su jeti, abkant gibi sac metal sektörünün ihtiyacı olan cam programlarının hepsini uygular. Sigmanest kullanıcılar için kolay anlaşılabilecek bir ara yüze sahiptir. Kolay öğrenilebilir bir yapısı vardır. Güçlü bir taban ve kolay öğrenilebilirlik sayesinde program çok güçlü bir konumdadır. Sac metal sektörünün imalat kısmında olan herkesin ihtiyacı olan bir yazılımdır. Sadece kesin yapmaz, stok kontrolünü yapar, iş emirlerini hazırlamaya yardımcı olur. Fason üretim firmaları için, kendi tezgahıyla üreten firmalar için, üç boyutlu üreticiler için son derece yararlı bir program. Aynı zamanda boru kesimi gibi bir opsiyona da sahiptir. Sac metal işi yapan firmaların ve fabrika işleri yapan firmaların da çoğuna hitap eden bir program. Sigmanest birkaç programın işini tek başına yapabiliyor. Bu da yaptığınız işlerde daha verimli olmanızı sağlıyor. Fuarın çok güzel geçtiğini düşünüyorum şu ana kadar çok başarılı ilerliyor. Hem organizasyon hem tanıtımlar açısından son derece güzel geçiyor. Ziyaretçi yoğunluğu ve ilgisi üst düzeyde şu an. Fuardan çok memnunuz, ilerleyen senelerde de katılmaya devam etmek istiyoruz.
Dener Makina Osman Sarıkaya Dener Makine Dış Ticaret Müdürü
Çelik şekillendirme makineleri üretiyoruz. Lazer kesim makineleri, plazma kesim makineleri, hidrolik ve elektronik CNCler, hidrolik giyotin makaslar üretiyoruz. Sac şekillendirme makineleri sektörüne hizmet ediyoruz. Bu fuar 2016 yılının Türkiye’de düzenlenen ilk fuarı. Bizim önem verdiğimiz fuarlardan birisi. Bu fuarda özellikle yeni iki ürünümüzü tanıtıyoruz. Aynı zamanda CNC fiber lazerimiz ve robotlu büküm makinemiz de var. Fuardan beklentimiz büyük. Yurtdışından da birçok misafirimiz var burada onlara da yeni ürünlerimiz tanıyoruz.
Örs Makine Bora Boysan İş Geliştirme Direktörü
Örs Makine firmasında Bomaksan markasıyla Win Fuarı’ndayız. Örs Makine 30 yıllık bir firma ve endüstriyel havalandırma cihazları sektöründe hizmet vermekteyiz. Bizim ürün gamımızda jet bazlı filtreler ve siklonlar bulunmaktadır. Toz toplama ve duman emmeyle ilgili olarak, tozun ve dumanın olduğu tüm sektörlerde hizmet vermekteyiz. Bu bağlamda Win Fuarı’nda her şey güzel geçmekte, daha alıcı odaklı bir fuar geçiriyoruz. Bu sene bir de kampanyamız var. Bomaksan olarak toz duman olan tüm sektörlerde hizmet vermeye devam edeceğiz.
EAE Selçuk BAYDAR / Genel Müdür
Ana firmamız EAE Elektrik, bundan başka EAE Aydınlatma, EAE Elektroteknik, EAE Enerji ve en son olarak da biz EAE Makine olarak sayabilirsiniz. EAE Grubu içinde EAE Elektrik kablo kanalı ve sistemleri, EAE Aydınlatma dahili ve harici aydınlatma sitemleri, EAE Elektroteknik ise elektrik panoları ve led aydınlatma sistemleri üretmektedir. Dolayısıyla bir nevi sac işleyen bir firmalar grubu içerisinde biz de sac işleyen firmalara makineler üreten bir makine firması olarak yer alıyoruz. EAE Makine 2001 yılında kurulumu tamamlanmış; ama çalışmalarına 1995 yıllarında başlamış bir organizasyon. Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeyiz, yaklaşık altı ay önce oraya taşındık. Daha önce İkitelli’deydi yerimiz. Rulo sacdan nihai ürüne sac işleme makinesi üretiyoruz. Bunlar otomotiv sektöründe, beyaz eşya sektöründe, lojistik, yol güvenlik sistemleri gibi sacın kullanıldığı her yerde bizim ürünlerimizi bulabilirsiniz. Ürettiğimiz makineler tamamen bizim tasarımımızdır. Türkiye’nin elit firmalarının da ekipmanlarını kullanıyoruz, kullandığımız parçalarda da onların simgesi gözüküyor zaten. Türkiye’de varsa Türkiye’den yoksa yurtdışından kullanıyoruz. Bu fuar bir önceki fuarlara göre biraz küçülmüş, ama niteliği artmış mı bilmiyorum henüz inceleme fırsatım olmadı. Ziyaretçi profiline bakınca bizim için çok da kötü geçmediğini görüyoruz.
Güralp Vinç Mehmet Yıkılmaz / Satış Pazarlama Grup Müdürü
Firmamız 1991 yılında İzmir’de kurulmuştur. Elektrikli gezer köprülü vinç sistemleri konusunda kaldırma üniteleri, köprü yürüyüş takımları çelik konstrüksiyon ürünlerin üretilmesi ve satış servisi ayrıca montajı hizmetlerini sağlıyoruz. Tabi fuarın henüz başındayız, geçmiş yıllardan edindiğimiz tecrübelere göre bu fuar Türkiye’deki en önemli sektör fuarlarından bir tanesi, biz daha çok yabancı ziyaretçileri görmek istiyoruz. Birinci gün itibariyle baktığımızda farklı ülkelerden ziyaretçiler ağırladık devam eden günlerde de daha çok yerli ziyaretçileri ağırlayacağız gibi görünüyor. Eğer böyle devam ederse beklediğimiz seviyelere ulaşacağını arzu ediyoruz.
Fetaş Metalurji Levent Taş / Genel Müdür
Firmamız 1964 yılında dökümcülük sektöründe hizmete başladı, bir aile firmasıyız. Sektör içerisindeki gelişmelerle birlikte 2003 yılından bu yana yüzey işlem sektörüne hizmet veriyoruz. Kumlama ve vibrasyon ile yüzey işlem sektöründe kullanılan makinelerin ithalat ihracatıyla ve iç piyasada satışıyla ilgileniyoruz. Firmamız bu konuda lider bir firma. Fuar bu sene geçtiğimiz yıllara göre biraz sönük geçiyor, bu; ekonomik siyasi gelişmelerden ötürü olabilir tabii. Buna rağmen mevcut müşterilerimize kendimizi hatırlatmak ve yeni müşterilerle iletişime geçmek için buradayız. Fuarın sektör için de firmamız için de başarılı sonlanmasını diliyorum.