Geçtiğimiz yılı 4,7 milyar dolarlık ihracat geliri ile tamamlayan ambalaj sektöründeki istikrarlı büyüme, ekonomi çevrelerinde referans olarak kabul gören ‘İSO Birinci 500 + İkinci 500, İSO 1000’ Büyük Sanayi Kuruluşu listesine de yansıdı. Listede, 34’ü Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) üyesi olmak üzere toplam 58 ambalaj firması yer aldı. ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, sektörün her geçen gün daha fazla ihracat yapmak için ter döktüğünü ifade ederken, ana hedefin Türkiye’de üretilen ambalajların en az yarısını ihraç etmek olduğunu bir kez daha vurguladı.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan İSO Birinci 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluş listelerinin toplamında, Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında, 34’ü Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) üyesi olmak üzere 58 ambalaj sektörü firması yer aldı. Listede yer alan 58 firmanın üretimden satışlarının bir yıl öncesine göre yüzde 4,20 oranında arttığı, ihracatlarının yüzde 3,33 azaldığı, buna karşılık çalışan sayılarının yüzde 4,31 oranında yükseldiği görüldü.
Üretimin En Az Yarısı İhraç Olmalı
Geçtiğimiz yıl 4,7 milyar dolarlık ihracat gelirine ulaşan ambalaj sektöründe yaşanan büyümenin devam ettiğini söyleyen Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, büyümenin odağında ihracatın yer aldığını söyledi. Türkiye’nin ambalaj sektöründeki potansiyelini ve üretim kabiliyetini tüm dünyaya göstermek için çok çalıştıklarını ifade eden Zeki Sarıbekir, “2023 için 8-10 milyar dolar ihracat hedefi koyduk. Bu hedefe ulaşmak için geleneksel pazarlarımızda güçlenmenin yanı sıra yeni pazar arayışlarına devam etmemiz ve katma değerli üretimi öne çıkarmamız gerekiyor. Türkiye’de ürettiğimiz ambalajların en az yarısını ihraç edebilmemiz gerekiyor. Listede yer alan firmaların bu yıl çalışan sayılarının artışa geçmesi ise bir başka sevindirici gelişme” dedi.
Zeki Sarıbekir, İSO 1000 listesine giren tüm ambalaj üreticilerini tebrik etti ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.