9 Ocak 2015 tarihinde Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde gerçekleştirilen “İşyeri Eğitim Forumu’nda” Ankara Sanayi Odası, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği, Organize Sanayi Bölgeleri Yönetimleri (SİNCAN, OSTİM, BAŞKENT, İVEDİK, ANADOLU), Ankara ve çevresinde yer alan Savunma Sanayi Temsilcileri (TAI-TUSAŞ, ASELSAN, ROKETSAN, MKE) kamu endüstrisinin yöneticilerini (ETİ MADEN, BOREN, TEMSAN) bir araya getirdi.
Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, İşyeri Eğitimi programının değerlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında muhatapları bir araya getirdi. 09 Ocak Cuma günü gerçekleştirilen programda forum şeklindeki etkinlikle, İşyeri Eğitimi sürecinde sözlü ve yazılı görüşler alındı.
Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Özçatalbaş; “Üretim sektörünün de talepleri doğrultusunda, gelişmiş ülkelerdeki örnekler dikkate alınarak kurulan Teknoloji Fakültelerinin mühendislik programları hız kesmeden faaliyetlerine devam ediyor. Mutlak mühendislik eğitiminin yanında, uygulamalı derslerle de bilgiyi kısmen beceriyle birleştirip somutlaştıran Teknoloji Fakülteleri gelişimlerini sürdürüyor. Başka mühendislik fakültelerinden daha fazla uygulamalı eğitim verilen bu fakültelerde 60 iş günü endüstride staj yapan öğrenciler ayrıca, İşyeri Eğitimi için endüstriye gidiyor. Dördüncü sınıfın bir yarıyılı boyunca (4 ay) önceden seçilip protokol yapılan işletmelerde İşyeri Eğitimi gören öğrenciler, stajyer mühendis olarak çalışıyor. Öğretim üyesi öğrencinin bu sürecini belirli periyotlarla izliyor. Bu sayede, hem sektör kendi alanında çalışan bir akademisyenle bir araya gelme ve AR-GE yapabilme fırsatı buluyor hem de mühendis adayı işletmede oryantasyon eğitimini tamamlıyor”.
Özçatalbaş sözlerine şöyle devam etti; “ Müstakbel İşyerim” projesinin temellerini bu toplantıda attık, bundan sonra da geliştirip uygulamaya çalışacağız. Bu proje ile Teknoloji Fakültesinin birinci sınıfını tamamlayan öğrencinin başarı durumuna göre tercih edeceği kurumsal bir işletmeyi onun müstakbel işyeri yapacak ve her fırsatta öğrencinin bu işletmede olabileceğini, dolayısıyla öğrencinin daha birinci sınıftan itibaren bir işletmedeki mühendislik uygulamalarının içinde olacağını ve aidiyet duygusunu geliştirecektir. Sonuçta; Fakültede akademik bilgi ile işletmede ise mühendislik uygulamaları bakımından kendini geliştiren mühendisimizin istihdam, işletmenin ise nitelikli mühendis problemi olamayacaktır. Bu etkinlikte hem sektörün Teknoloji Fakültelerini daha iyi tanıması hem de üniversitelerimizin mühendis arzı ile sektörün mühendis talebinin dengesini sağlayabilecek bir eğitim modeline ulaşabileceklerdir” dedi.
Forumda ortaya çıkan ve endüstrinin talep ettiği mühendis profilinin geliştirilmesine katkı sağlayacak detaylı görüşlerin sonuç raporu olarak yayınlanacağını sektör ve ilgili sivil toplum kuruluşları paylaşılacağını belirten Prof Dr. Yusuf Özçatalbaş , benzer şekilde etkinlikleri belirli periyotlarla düzenlemeyi ve sanayicilerle bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.