Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Security Days 2020 Toplantılarının İkincisi Bursa’da Yapıldı... Çift Şifre Çok Şey Değiştirir

eset

Siber güvenlik kuruluşu ESET, Security Days 2020 toplantılarının ikincisini Bursa’da gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ESET Türkiye Dağıtıcı Kanal Müdürü Hakan Ünlü, çift faktörlü doğrulama uygulamalarının siber hırsızların işini zorlaştırdığını söyledi. Ünlü, “bankalar güvenlik için kullanıyor, işletmeler de kullanmalı“ tavsiyesinde bulundu.

 

Antivirüs, internet güvenliği, uç nokta koruması ve DLP yazılımlarıyla kurumsal dijital güvenlikte Türkiye’nin en çok tercih edilen çözümlerini sağlayan ESET, kurumları ihtiyaca uygun doğru siber korunma konusunda bilgilendirmeye çalışıyor. Bu hedefle düzenlenen ‘Security Days 2020‘ toplantılarının ikincisi İstanbul’dan sonra Bursa’da yapıldı. 

 

Divan Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya ESET’in bayi, iş ortakları, müşterileri ve Bursa’daki önde gelen kurumların IT yöneticileri katıldı. ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal, ESET Türkiye Dağıtıcı Kanal Müdürü Hakan Ünlü’nün yanı sıra Qnap Türkiye Ülke Müdürü İsmail Doğan, Berqnet Genel Müdür Yardımcısı Artuğ Tikiç ve siber güvenlik danışmanı Alper Başaran birer konuşma yaptı. 

 

hakan ünlüŞifreleri küçümsemeyelim! 
Toplantıda konuşan ESET Türkiye Dağıtıcı Kanal Müdürü Hakan Ünlü, parola ve şifrelerin, dijital güvenliğin hâlâ en kritik unsurlarından biri olduğuna dikkat çekti. “Şifreler, ilk varoldukları zamandan günümüze dek önemini korumayı sürdürüyorlar, onları küçümsemeyelim” diyen Hakan Ünlü, “Zayıf veya tekrarlanan şifrelerin kullanımı, hem finansal hem de itibar kayıplarına neden olabilir. Özellikle şirket verilerine mobil yoldan kurum dışından ulaşma imkanı sağlanıyorsa, şifrelerin önemi daha da artıyor” uyarısında bulundu 

 

Çift faktörlü koruma
Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dijital hesaplarınızda güçlü şifreler kullanarak, siber hırsızların işini zorlaştırabilirsiniz. Çift şifre çok şey değiştirir. Two factor authentication (2FA) olarak tanımlanan çift faktörlü kimlik doğrulama uygulamaları, güvenlik derecesini çok yükseltiyor. İki aşamalı kimlik doğrulama; tıpkı online bankacılık işlemlerinde olduğu gibi, şirket verilerine ulaşmak isteyen kişinin cep telefonuna tek kullanımlık şifre iletiyor. Sadece bu şifre sayesinde sisteme erişim sağlanabiliyor. Bankalar uzun yıllardır güvenlik için kullanıyor, işletmeler de kullanmalı” diye konuştu. 

 

ESET Secure Authentication
Kendi kurumsal müşterilerine sözkonusu işlevi sağlayan ESET Secure Authentication yazılımını sağladıklarını ifade eden Hakan Ünlü, “ESET Secure Authentication, tek kullanımlık iki aşamalı kimlik doğrulaması ile sorunsuz ama güvenli şekilde şirket ağına ve verilerine uzaktan erişimi sağlıyor. Tek kullanımlık şifreler anlık olarak rastgele oluşturuluyor. Tahmin edilmesi ve yeniden kullanılması mümkün değil. ESET Secure Authentication, böylece kimlik doğrulama sürecinde, ad/şifre kullanımına ek olarak yeni bir güvenlik katmanı ekliyor ve kritik iş uygulamalarına güvenli erişim sunuyor” diye konuştu.

Paylaş Tweet Paylaş
1230 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM