Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
RoyalCert, Türkiye’nin Asansör Karnesini Açıkladı

asansör muayenesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilen A Tipi Muayene Kuruluşu RoyalCert, Türkiye’nin 2019 yılı asansör karnesini ve kuruluşun 2019 yılı değerlendirmesini paylaştı. Son 2 yılda %100’den fazla büyüyen ve yıllık büyümesini %30’un üzerinde sürdüren RoyalCert’in paylaştığı verilere göre; Türkiye’de yaklaşık 50 milyon insanın kullandığı 500 bin tespit edilmiş asansör bulunuyor. Türkiye’de 2015 yılında 203 bin, 2016 yılında 301 bin, 2017 yılında 369 bin 2018 yılında ise 434 bin tespit edilmiş asansör bulunuyordu.  RoyalCert’in yayınladığı raporda  Türkiye’de en çok asansör bulunan ilk 3 il; İstanbul, İzmir, Ankara olurken en çok asansörün olduğu ilçeler arasında İstanbul’un Kadıköy ilçesi ile  Ankara’nın Çankaya ilçesi başı çekiyor.

 

1500’ü aşkın kişi sanal gerçeklik gözlüğüyle “Güvensiz Asansör Gerçekleri”ni deneyimledi!
Bugüne kadar Türkiye’de hizmet verdiği yaklaşık 40 ilde 250.000’in üzerinde asansörü denetleyen 155 RoyalCert mühendisi bu asansörlerin %52’sini kırmızı, %15’ini sarı olarak etiketledi. Asansörlerin kullanılamaz olduğunu gösteren bu etiketlere sahip asansörleri bina yöneticileri sorumluluğunda gerekli bakımlarının yapılmasının ardından tekrar kontrol eden şirket yetkilileri kırmızı etiketli asansör oranının %9’a, sarı etiketli asansör oranının ise %1’e gerilediğini gözlemledi. Kırımızı etiketli asansörlerde karşılaşılabilecek tehlikeleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladığı bir sanal gerçeklik simülasyonuyla da vatandaşlara deneyimleten şirket bu projeyi Türkiye geneline yayarak daha fazla kişiye ulaşmak ve vatandaşları bu konuda bilgilendirmek istiyor. RoyalCert’in “Güvensiz Asansör Gerçekleri” isimli bu etkinliklerine 5 ayda 1500’ü aşkın kişi katıldı.
 

Asansör denetim sektörü mühendis adayları için gelecek vadediyor
Endüstri 4.0’ın tüm sektörlerde olduğu gibi asansör denetim ve muayene sektörünü de doğrudan etkilediği anlayışından yola çıkan RoyalCert, bu alandaki iş imkanlarını mühendis adaylarıyla paylaşmak amacıyla üniversitelerde “Endüstri 4.0 ve Asansör Sektöründe Mühendislik” konulu konferanslar düzenliyor. Bugüne kadar Kütahya, Bursa, Düzce, Isparta ve Nevşehir’de düzenlenen etkinlik RoyalCert’in genç istihdamına katkı sağlamak amacıyla yola çıktığı sosyal sorumluluk projesinin bir parçası. RoyalCert bu çalışmalarla; Elektrik, Elektrik Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Makina ve Mekatronik gibi mühendislik dallarından mezun olan gençleri A tipi muayene kuruluşları, belgelendirme, danışmanlık, imalat ve üretim, montaj ve bakım hizmeti veren şirketlerin yanı sıra belediyeler, Türk-Ak ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi kuruluşlarda da iş imkanı bulabilecekleri konularında bilgilendiriyor.

 

Bina yöneticileri “Kırmızı Etiket”in anlamını giderek daha fazla kavrıyor!
Yayınladıkları raporu değerlendiren ve RoyalCert’in 2020 hedeflerini paylaşan RoyalCert Genel Müdürü Ömür Aydın: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilen bir kuruluş olarak Türkiye’de asansörlerin can güvenliği açısından tüm kurallara uygun olup olmadığını denetlemekle yükümlüyüz. Bugüne kadar çalıştığımız 40 ilde 250 binden fazla asansörü denetledik ve ilk denetimlerimizde asansörlerin %52’si kırmızı %15’i sarı etiketliydi bir sonraki denetimimizde kırmızı etiketli asansör oranının %9’a, sarı etiketli asansör oranının ise %1’e düştüğünü gördük. Bu bizim için oldukça önemli bir istatistik. Bina sorumlularının konunun ciddiyetini anladıklarına şahit olmak mutluluk verici. Ekim ayında sosyal sorumluluk odağında hayata geçirdiğimiz “Güvensiz Asansör Gerçekleri” projemizle de vatandaşları bu konuda daha fazla bilgilendirmeyi  hedefliyoruz. Bu güne kadar etkinliğimizde 1500’ü aşkın vatandaşı ağırladık 2020 yılımız bu projeyi genişletmek noktasında da şekillenecek. 2020’de hedefimiz  yaklaşık 50 ilde asansör denetim hizmeti vermek ve VR projesi gibi sektöre değer katan çalışmalar yapmak. Yine 2020’de istihdam oranımızı da %40- 45 oranında artırmayı hedefliyoruz. Endüstri 4.0’la tüm sektörler dönüşüyor. Asansör denetim sektörü de mühendis adayları için gelecek vadediyor. Biz bu noktada 2020’de daha fazla mühendisi çatımız altında toplamayı istiyoruz. Bu kapsamda öğrencilerin bu alandaki iş imkanlarını anlamaları için düzenlediğimiz “Endüstri 4.0 ve Asansör Sektöründe Mühendislik” konulu konferanslarımızla daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.”

Paylaş Tweet Paylaş
2452 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM