Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
BMS, Yeni Ürünlerini Üniversite İş Birliğiyle Devreye Alacak

Müşterilerine robot teknolojileri alanında da hizmet veren Bilginoğlu Grup, firmalardan gelen özel isteklere göre görüntülü ayıklama ve jant sektörüne yönelik özel ölçüm ekipmanları gibi yeni ürün ve hizmetlerini üniversite-sanayi iş birliği kapsamında devreye almayı planlıyor.

 

Türk Sanayisinin önde gelen kuruluşlarının standart endüstriyel ekipmanlar haricindeki özel ürün taleplerini karşılamak amacıyla 2013’ten bu yana BMS markasıyla hizmet veren Bilginoğlu Makine, firmalara Endüstri 4.0 süreçlerinde ihtiyaç duydukları daha hassas ve hızlı ölçüm cihazları konusunda çözüm sunuyor. Bilginoğlu Grup bünyesinde faaliyet gösteren ve merkez İzmir’de bulunan firma, son olarak Bursa ofisini devreye aldı. Şirket, firmalardan gelen özel isteklere göre görüntülü ayıklama, jant sektörüne yönelik özel ölçüm ekipmanları gibi yeni ürün ve hizmetlerini üniversite-sanayi iş birliği kapsamında devreye almayı planlıyor.

 

Uygulamalara özel yazılım ve otomasyon çözümleri sunuyor
Merkezlerinin İzmir’de olduğunu, Bursa ofisini açarak müşterilerine özel ölçüm çözümleri sunmaya başladıklarını söyleyen Bilginoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bilginoğulları, “Bursa ofisimizde uzman mühendislerimiz ve tecrübeli satış ekibimizle müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz.

 

Günümüz teknolojisini yakından takip ederek kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Robot teknolojileri alanında da müşterilerimize hizmet veriyoruz. Müşterilerimize uygulamalara özel yazılım ve otomasyon çözümleri, SPC çözümleri ve otomatik ölçüm sistemlerinde kullanılan robot teknolojileri ile hizmet veriyoruz ve yenilikçi hizmet anlayışımız ile öne çıkıyoruz” dedi. Bilginoğulları, “2021’de Bursa BMS ofisimizde yazılım geliştirme yatırımlarımız devam edecek. Firmalardan gelen özel isteklere göre görüntülü ayıklama, jant sektörüne yönelik özel ölçüm ekipmanları gibi yeni ürün ve hizmetlerimizi üniversite-sanayi iş birliği kapsamında devreye almayı planlıyoruz” diye konuştu. Verdikleri kaliteli ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ile çok kısa zamanda sektördeki öncü firmalardan biri haline geldiklerini söyleyen Bilginoğulları, “İzmir ve Bursa yanında İstanbul ve Ankara’daki showroomlarımızla hizmet veriyoruz” diye konuştu.

 

“İmalat tezgâhı ile haberleşme imkânı sunabiliyoruz”
Otomotiv, havacılık ve savunma, cam, enerji, rulman ve dişli, medikal gibi sektörlere hassas ölçüm cihazları tedarik ettiklerini anlatan İsmail Bilginoğulları, “Daha hızlı ve hassas ölçüm, operatörden bağımsız ölçüm, isteğe göre uyarlanmış ölçüm sistemleri ve yazılımlar, ölçüm sonuçlarının otomatik kaydedilmesi ve istatistiksel analiz gibi konulara yoğunlaştık. Mevcut ölçüm cihazlarını ölçülecek parçalar göre revize edebiliyoruz. Standart ölçüm cihazları kullanarak parçaya özel tasarımlar yapabiliyoruz. Ölçüm cihazlarının ölçüm verilerini kaydedip ve ölçüm sonuçlarına göre imalat tezgâhı ile haberleşme imkânı sunabiliyoruz” dedi. İsmail Bilginoğulları, bunlar dışında standart cihazların otomasyon sistemine adaptasyonu, standart ölçüm ekipmanlarının gereksinimlere göre modifikasyonu, operatörden bağımsız tam otomatik ölçüm sistemleri, robotik hücreler için ölçüm sistem adaptasyonu, ölçüm sonuçlarının depolanması ve istatistiksel proses, kontrol (SPC) uygulamaları, imalat tezgahı ile haberleşme ve takım aşınma telafilerinin ölçüm sonuçlarına göre otomatik verilmesi, kişiselleştirilmiş kullanıcı ara yüzlerine sahip yazılım geliştirmeleri gibi faaliyetleri büyük bir uzmanlıkla gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Paylaş Tweet Paylaş
3173 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM