Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
MISAD, İstanbul’da Isıl İşlem Öğrencilerini Ağırladı

Metal Isıl İşlem Sanayicileri Derneği (MISAD) üyeleri, dernek çatısında hayata geçen ‘Kariyer Etkinlikleri’ kapsamında, İstanbul’da Bursa Mimar Sinan Meslek Teknik Lisesi öğretmen ve öğrencilerini ağırladı. Bursa Mimar Sinan Meslek Teknik Lisesi 11. ve 12. sınıf ısıl işlem bölümünden 19 öğrenci ve öğretmenleri geçen hafta gerçekleşen ziyaret kapsamında, Bodycote-ISTAŞ Isıl İşlem ve Demsa Isıl İşlem’i ziyaret etti. Öğrenci ve öğretmenler fabrika ziyaretlerinin ardından İstanbul’da kültür turu yaptılar.

 
Etkinlikler sürecek
Fabrika ziyaretleri ile öğrencilerin şimdiye kadar kitaplardan okudukları ısıl işlemi uygulamalı olarak görmesinin önemine dikkat çeken MISAD üyeleri, çocukların geleceğine ışık tutacak bu tür etkinlikleri gelecek dönemlerde de sürdürmeyi planladıklarını söylediler. Sabahın ilk saatlerinde Bursa’dan İstanbul’a doğru yola çıkan öğrenci ve öğretmenlerin ilk durağı Bodycote-ISTAŞ Isıl İşlem oldu. Bodycote-ISTAŞ Genel Müdürü Vahap Doğan’ın katkılarıyla Gebze’deki fabrika binasına gelen öğrenci ve öğretmenler, fabrikanın Kalite Yöneticisi Ceyda Ertunç ile Satış Yöneticisi Sibel Şahin tarafından karşılandılar. Ceyda hanımın anlatımıyla öğrenciler, Bodycote-ISTAŞ Isıl İşlem’deki tüm prosesleri yerinde gözleme şansını yakaladılar. 

 
İkinci durak demsa
Öğrenci ve öğretmenlerin İstanbul’daki ikinci durağı Demsa Isıl İşlem oldu. Fabrika alanında gelen öğrenci ve öğretmenleri Demsa Isıl İşlem Genel Müdürü Oğuzhan Demirci karşıladı. Fabrika turunu Oğuzhan Demirci’nin anlatımıyla yapan öğrenciler,  tüm üretim proseslerini yerinde gördü. Öğrenciler Oğuzhan Demirci ile sohbet ederek mesleki deneyimlerini de dinlediler.  
 

Bodycote-ISTAŞ Isıl İşlem ile Demsa Isıl İşlem fabrika ziyaretlerinin ardından öğrenci ve öğretmenler, organizasyona İstanbul turuyla devam etmek için yola çıktılar. Önce öğlen yemeği yiyerek yorgunluklarını atan öğrenci ve öğrentmenler rehber eşliğinde İstanbul’u gezdiler. Tarihi ve atmosferiyle şehrin en önemli meydanlarından biri Sultan Ahmet Meydanı’nı gezen öğrenciler, Sultan Ahmet Camii ve Topkapı Sarayı ziyeretlerinin ardından turu tamamlayıp, düzenlenen organizasyon için MISAD’a teşekkür ettiler.

Paylaş Tweet Paylaş
5185 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM