Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Otomatik Döküm Sisteminde Konya’da Faaliyet Gösteren Akışoğlu Döküm’ün Tercihi Inductotherm Autopour Oldu

Daha az sakat oranı ve daha az metal kaybı ile kesintisiz seri üretim, yüksek verimlilik için profesyonellerin tercihi Inductotherm Autopour.

 

Inductotherm Grup Türkiye; 433 adet Autopour döküm sistemi referansı ile müşterilerinin rekabet gücüne katkıda bulunmaktadır.

 

Yeni yatırımlarında; 6 ton kullanılabilir, 7,5 ton toplam kapasiteli otomatik döküm sistemini tercih etmiştir. Sistem Nisan ayında Inductotherm Grup Türkiye/Gebze fabrikamızdan sevk edilmiştir. 200 derece/saat kapasiteli, yatay kalıplama hattını besleyecek INDUCTOTHERM AUTOPOUR döküm sistemi montajına başlanmıştır.INDUCTOTHERM AUTOPOUR sistemleri, gri ve küresel grafitli dökme demir parçaları, kalıplama hatlarında sürekli ve seri dökebilmek için tasarlanmışlardır. Sistemin gövdesi sabit bir değerde basınçlandırılabilir ocak gövdesi ile servo ve bilgisayar kontrollü stoper mili ve kontrol sisteminden oluşmaktadır. Kalıbın en hassas şekilde doldurulması için VISIPOUR Kamera kontrol sistemi (tescilli yazılım) mevcuttur. Sisteminde bulunan indüktör ve güç ünitesi sayesinde, gerekli ısıtma sağlanır ve istenen sabit döküm sıcaklığında sıvı metal elde edilir. Üst gövde ve indüktör X-Y-Z ekseninde hareket edebilen bir taşıyıcıya monte edilmiştir. Bu sayede değişik yolluk pozisyonlarına uyum sağlanır.

Paylaş Tweet Paylaş
2204 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM