Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Tosyalı Holding Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen İkinci Çelik Üreticisi Oldu

Dünya Çelik Birliği’nin açıkladığı verilere göre Tosyalı Holding 2020 yılında, ham çelik üretimini bir önceki yıla göre yüzde 10,49 oranında artırarak Avrupa’nın en hızlı büyüyen ikinci ham çelik üreticisi olurken dünya sıralamasında da iki basamak atlayarak 82’nciliğe yükseldi.

 

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen demir-çelik üreticilerinden biri olan Tosyalı Holding, 3 ayrı kıtada sayıları 30’u bulan tesisi ve 10.000’e yakın çalışanıyla yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam ediyor.

 

Tosyalı Holding sahip olduğu bilgi birikimi, sürdürülebilirlik alanında attığı adımlar, Ar-Ge gücü, teknolojik yetkinliği, Endüstri 4.0 uygulamaları, güçlü sermaye yapısı ve hayata geçirdiği yenilikçi yatırımlarla dünya çelik üretiminde emin adımlarla üst basamaklara tırmanmayı sürdürüyor.

 

Dünya Çelik Birliği’nin (World Steel Association) her yıl düzenli olarak özel bir yayınla açıkladığı 2020 dünya ham çelik üretimi rakamlarına göre Tosyalı Holding, 2019’daki 3.91 milyon ton olan ham çelik üretimini 2020 yılında yüzde 10,49 artışla 4.32 milyon tona çıkararak, 84’ncü sıradan 82’nci sıraya yükseldi. Tosyalı Holding pandemi koşullarına rağmen elde ettiği bu başarıyla aynı zamanda Avrupa’nın en hızlı büyüyen ikinci çelik üreticisi oldu.

 

2020 yılının sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada zor bir yıl olmasına rağmen yatırımlarına hiçbir zaman ara vermediklerini dile getiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı; “Eğer hazırlıklıysanız böylesi zor zamanlar aynı zamanda içerisinde fırsatları da barındırır. Tedarik zincirlerinde küresel olarak sorunlar yaşandığı bu dönemde Tosyalı Holding olarak, teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı olarak yaptığımız yatırımların çok faydasını gördük. Bu sayede hem ülkemizde hem de başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada artan kaliteli çelik talebine hızla karşılık verdik. Bizi bu noktaya taşıyan yatırımlarımıza bu dönemde de hiç ara vermedik. Hem İskenderun 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) hem de Cezayir’de devam eden 4. faz yatırımlarımız tamamlandığında Tosyalı Holding olarak toplam üretimimizi çok daha yukarılara çıkaracağız. Tümü katma değerli çelik üretimine odaklanan bu yatırımlarla birlikte dünya sıralamasındaki yerimizi daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Başarının sırrı yenilikçi yatırımlarda
Uluslararası pazarlarda Karadağ ve Cezayir’den sonra Senegal ve Angola’da da yatırımları devam eden Tosyalı Holding, Afrika’yı en önemli yatırım bölgelerinden biri olarak görüyor. Cezayir’de hidrokarbon kaynaklı üretim dışında ülkenin en büyük sanayi kuruluşu olan Tosyalı Algerie, global ölçekteki en büyük teknolojik çelik yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Yıllık 2,5 milyon ton kapasiteli dünyanın en büyük DRI üretim tesisleriyle birlikte, DRI ile çalışan dünyanın en büyük ark ocağına sahip Tosyalı Algerie, 2020 yılında 2,23 milyon tonluk üretim rakamına ulaşarak dünya rekoru kırmıştı. Tosyalı, inovasyon ve dijital dönüşümün tüm üretim sürecine entegre edileceği İskenderun Sarıseki Tesisi yatırımında Türkiye’de bir ilk olan EAF Quantum teknolojisi kullanacak. Bu tesis, devreye girdiğinde yıllık 4 milyon ton yassı çelik üretecek ve Türkiye’nin yıllık 4 milyar dolarlık ithalatını ikame edecek. 

 

Küresel iş yapma becerisiyle tüm dünyada yakından takip ediliyor
Tosyalı Holding, yerel ve küresel olarak iş yapma beceresinin yanı sıra şeffaf ve başarılı bir şekilde yürüttüğü yabancı ortaklıkları, sermaye, teknoloji ve insan kaynağı gücüyle sadece demir-çelik sektörü tarafından değil, farklı alanlardaki yenilikçi endüstri şirketleri tarafında da tüm dünyada yakından takip ediliyor. 

Paylaş Tweet Paylaş
11332 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM