Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Eku Fren, Yeni Yatırımında Uzun Yıllardır Çözüm Ortağı Olan Inductotherm’i Seçti

Türkiye’nin önde gelen otomotiv fren sistemi üreticilerinden Eku Fren, 1962 yılından bu yana fren diski ve kampana gibi ürünlerin üretiminde uzmanlaşmış olup, bu ürünleri dünya pazarlarına ihraç etmektedir. Inductotherm, Eku Fren’e en son teknolojiyle donatılmış, üstün performanslı ve özel sistemli bir ergitme ocağı satışı gerçekleştirmiştir. Eku Fren’in uzun yıllardır güvenilir bir iş ortağı olarak tercih ettiği Inductotherm tarafından üretilen 20 MW gücünde (9+9+2 MW) VIP HE (High Efficient) TRI-TRAK Güç ve Kontrol Ünitesi ile donatılmış 3x15 ton dökme demir kapasiteli Steel Shell ergitme ocağı Eku Fren’e sevk edilmiştir. Bu yatırım, Eku Fren’in üretim kapasitesini artırma ve teknolojik altyapısını güçlendirme stratejisini hayata geçirmesinde önemli bir adım olmuştur.

 

Inductotherm’in sunduğu ileri teknoloji çözümleri arasında yer alan MiPlant ve I-Sense Erken Tanı ve Diagnostik Sistemleri, ocağın verimliliğini ve güvenliğini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor. MiPlant, ergitme sürecinin hassas kontrolünü sağlarken, I-Sense sistemi olası arızaların erken tespiti ve önleyici bakım için gelişmiş bir izleme imkânı sunuyor. Ayrıca, I-Sense sisteminin uzaktan kontrol ve takip avantajı da var. Bu sistemler, üretim süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi ve enerji tasarrufu sağlanması açısından büyük faydalar sağlamaktadır.

 

Bu yeni yatırımla Eku Fren, üretim kapasitesini artırmayı ve Inductotherm teknolojisi ile küresel pazarda rekabet gücünü yükseltmeyi hedefliyor. Şirket, bu yatırımlarla müşterilerine daha kaliteli ürünler sunmaya devam edecek.

Paylaş Tweet Paylaş
589 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM