Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Karel Demir Tel, Demir Çelik Sektöründeki Ar-Ge Merkezleri Arasında 8’inci Oldu

Son 10 yıldır Ege Bölgesi’nin önde gelen şirketleri arasında yer alan Karel Demir Tel, Turkishtime tarafından yapılan Türkiye Ar-Ge Araştırması’nda genel sıralamada 413’üncü sırada yer aldı. Geçen yıla göre genel sıralamada 59 basamak yükselen Karel Demir Tel’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tunç Bakırel, Ar-Ge’ye ayırdıkları payı yükselterek rekabet güçlerini daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi. 

 

20 yılı aşan tecrübesi, yenilikçi bakış açısı, üstün kalite ve koşulsuz müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımıyla sektörünün öncü markaları arasında yer alan Karel Demir Tel, Turkishtime tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin yenilikçi şirketlerini sıralayan Ar-Ge 250 araştırmasında genel sıralamada geçen yıla göre 59 basamak yükselerek 413’üncü sırada yer aldı. Şirket, demir ve demir dışı metaller sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin Ar-Ge merkezleri arasında 20’nci sırada yer alırken, demir çelik sektöründe 8’inci sıraya yerleşerek başarısını kanıtladı.

 

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını iş stratejilerinin önemli bir parçası olarak gördüklerini belirten Karel Demir Tel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tunç Bakırel, “Hızla değişen rekabet ortamında bir adım daha öne çıkmak, rakiplerimizden ayrışmak için 2016 yılında Ar-Ge Merkezimizi kurduk. Ar-Ge çalışmalarımız ve yatırımlarımız ile ürünlerimizin, hizmetlerimizin ve sistemlerimizin kalitesini sürekli iyileştirmeye odaklıyız. Bahçe çiti ve hasır çit teli çözümleri sunarak ithalatın azaltılmasına katkı sağladığımız Estenet markamız bu çalışmalarımıza en büyük örneklerden biri. Bugüne kadar önemli çalışmalara imza atmaya devam ederken, başarımızı geçtiğimiz yıldan beri Türkiye Ar-Ge Araştırması’nda yer alarak tescilliyoruz. Araştırmada demir çelik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin Ar-Ge merkezleri arasında 8’inci sırada yer almanın gururunu yaşıyoruz. 2024 yılında Ar-Ge’ye ayırdığımız payı yükselterek çalışmalarımızı ileri taşımayı hedefliyoruz. Bu sayede ulusal ve uluslararası arenada rekabet gücümüzü artırarak ülkemize sağladığımız katkıyı daha da büyütmek istiyoruz” dedi.

 

90’dan fazla ülkeye ihracat
İzmir Aliağa’da 70 bin m2 alan üzerine kurulu son teknolojilerle donatılmış tesisinde yılda 120 bin tonu aşan üretim kapasitesine sahip olan Karel Demir Tel, ulusal ve uluslararası müşterileri için galvanizli tel, çelik hasır, nervürlü çubuk, punto kaynaklı tel (Estenet), zırh teli, yağlı balya teli, tavlı tel, dikenli tel ve PVC kaplı tel üretiyor. Başta Avrupa, Amerika ve Ortadoğu olmak üzere 90’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren şirket, yenilikçi, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir üretim anlayışıyla hareket ediyor. 

 

Uluslararası standartlarda sürdürülebilir üretim taahhüdü
Çevre dostu üretim yatırımlarıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar atan Karel Demir Tel, TÜV AUSTRIA’dan altı ürün modeli (galvanizli tel, tavlı tel, çekilmiş tel, yağlı tel, PVC kaplı tel ve yuvarlak çubuk) ve kurumsal düzeyde olmak üzere aldığı toplam yedi sertifika ile uluslararası standartlarda çevre dostu üretimi taahhüt ediyor. KAREL RES ve GES ile fabrikasında toplam 3.6 MW/saat kapasiteyle yenilenebilir enerji üreten şirket, üretimde ihtiyacı olan enerjinin büyük çoğunluğunu kendi ürettiği yenilenebilir enerjiden karşılıyor. Sıfır atık yönetim sistemini de devreye alan şirket, bu sayede 2021 yılında Sıfır Atık Belgesi ile taçlandırıldı.

Paylaş Tweet Paylaş
716 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM