Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
TALSAD’ın Partneri Olduğu Future Aluminium Forum İstanbul Etkinliği 22-23 Mayıs 2024 Tarihlerinde Gerçekleştirildi

TALSAD’ın partneri olduğu Future Aluminium Forum İstanbul etkinliği 22-23 Mayıs 2024 tarihlerinde, Crown Plaza Florya Hotel’de gerçekleştirildi. Yurtiçi ve yurtdışından birçok delegenin katılımlarıyla gerçekleşen konferansta, TALSAD Yönetim Kurulu Danışmanı Erol Metin ve TALSAD Genel Sekreteri Duygu Saymen konuşmacı olarak yer aldı.

 

Alüminyum endüstrisinin öncü isimlerini bir araya getirerek, global bir perspektiften sektörde bağlantılar kurma fırsatı sunan Future Aluminium Forum (FAF’24), Aluminium International Today dergisi editörleri tarafından ve TALSAD partnerliği ile 22-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında Crowne Plaza Florya Hotel, İstanbul’da gerçekleştirildi. Etkinlik, Aluminium International Today dergisi editörü Nadine Bloxsome’un ve TALSAD Genel Sekreteri Duygu Saymen’in açılış konuşmaları ile başladı. Sonrasında TALSAD Yönetim Kurulu Danışmanı Erol Metin’in “Market Update: Overview of the Turkish Aluminium Industry” adlı sunumu ve uluslararası çok değerli diğer katılımcıların oturumları ile devam etti. 

Erol Metin sunumunda, Türkiye alüminyum sektörünün genel durumu, küresel çapta ve Türkiye’de öne çıkanlar karbonsuzlaştırma ve net sıfır planları, küresel ticaret eğilimleri, kısıtlamalar, AB ve ABD’den gelen son anti-damping girişimlerinin Türkiye alüminyum sektörüne etkileri gibi pek çok önemli konuya yer verdi. Karbonsuzlaştırma için küresel yoğunluğun artmasından, düşük karbonlu alüminyuma dair pazar ve tedarik dinamikleri için henüz dengenin kurulamamasından bahsederken Türkiye alüminyum endüstrisinin bu noktada planlar ve yol haritaları oluşturduğunu ancak tedarik kaynakları açısından zorluklar yaşanacağını dile getirdi. Rus alüminyumuna karşı artan politika baskısının ve ABD’nin yanı sıra AB düzeyinde de Çin’e yönelik ek yaptırımlara dikkat çekerek, Türkiye alüminyum sektörünün bu zorlu tedarik ortamında yeni bir denge kurmak zorunda kalacağını belirtti. Küresel talep ve arz döngüsünde henüz genel olarak önemli değişiklikler olmadığına ve Türkiye’nin küresel yarı mamul ve mamul imalat sanayii olarak konumunun, karbonsuzlaştırma ile küresel arz/talep akışları arasındaki dengeyi sürdürmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Konferansının ilk günü değerli konuşmacı ve sunumların ardından, TALSAD’ın ev sahipliğini yaptığı Açılış Kokteyli ile sona erdi. Açılış Kokteyli ve iki gün boyunca devam eden konferans oturumları tüm katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.  

Paylaş Tweet Paylaş
5219 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM