Siber güvenlik kuruluşu ESET, işletmelerin değerli verilerine yetkisiz erişimi önlemek için tasarlanmış yeni ürünü ESET Full Disk Encryption’ı (EFDE) kullanıma sundu. Kurum verilerini bütünüyle şifreleme imkanı sunan EFDE, hem fiziksel hem de dijital ortamlarda verileri korumaya yönelik en yeni çözüm olarak öne çıkıyor.
Cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi cihazların fiziksel olarak kaybedilmesi veya çalınması, pek çok şirket için ciddi bir sorun. Cihazları yenileme maliyetinin yanı sıra şirket verilerinin sızma riski gibi çok daha zarar verici sonuçlar meydana gelebilir. Hem KVKK (Kişisel Verileri Koruma Kanunu) hem de Avrupa’daki karşılığı olan GDPR kapsamında, iyi yönetilmeyen hassas verilerle ilgili büyük cezalar gündemde. Bununla birlikte sızıntılar, iş devamlılığını, güvenliğini ve şirket itibarını da olumsuz etkileme potansiyeline sahip. Tüm bunlara bakıldığında kurum verilerinin şifrelenerek yetkisiz erişimlere karşı korunması, güçlü bir seçenek olarak öne çıkıyor.
Şifreleme tek konsol üzerinden yönetilebiliyor
ESET’in yeni tam disk şifreleme çözümü, IT yöneticilerinin kurum içindeki bağlı cihazları tek tıkla uzaktan dağıtmasına, etkinleştirmesine ve şifrelemesine olanak veriyor. Bu sayede saldırganların kayıp veya çalınmış bilgisayarlardan faydalanmasını önlüyor. IT yöneticileri bu çözümü hem şirket içi platformlar hem de bulut tabanlı uzaktan yönetim platformları üzerinden dağıtabiliyor. Dağıtım sonrasında kullanıcılar, işletme cihazlarında depolanan verilerin şifreleme durumunu tek bir konsoldan izleyebiliyor ve yönetebiliyor. Bu yazılım, yakın zamanda ESET Full Disk Encryption’ı desteklemek üzere güncellenmiş olan ESET uzaktan yönetim konsollarının son sürümlerinde (ESET Cloud Administrator 1.2 ve ESET Security Management Center 7.1) eklenti özellik olarak sunuluyor.
Tam disk şifrelemenin yükselişi
ESET’in 100’den fazla şirket genelinde yürüttüğü bir pazar araştırmasına göre katılımcıların yüzde 85’i, işletmelerini korumak için yararlanabilecekleri farklı şifreleme türleri arasında tam disk şifrelemenin en kritik özellik olduğunu düşünüyor. Bir IDC raporunda ise 2023 yılına kadar tam disk şifreleme pazarının yılda yüzde 1,4’lük istikrarlı bir büyüme göstereceği öngörülüyor. Bu göstergeler ışığında ESET, işletmelerin veri koruma konusundaki kaygılarının, tam disk şifreleme çözümlerine yönelik daha büyük bir ihtiyacı ortaya çıkardığına inanıyor.
Verilerin kaybedilmesi ortadan kalkıyor
“Portföyümüzü yeni ESET Full Disk Encryption çözümüyle genişletmek için çok çalıştık“ diyen ESET Ürün Yöneticisi Ervín Rendek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çözümümüz, diğer ESET kurumsal güvenlik ürünleriyle birlikte tek bir güvenlik yönetimi konsolundan yönetilebiliyor ve işletme verilerinin kaybedilme sorununu ortadan kaldırıyor. ESET Full Disk Encryption, şifreleme ihtiyaçlarını gidermeye çalışan kurumlar ve yönetim konsollarımıza aşina olan şirketler için ideal.”
ESET Full Disk Encryption ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz: https://www.eset.com/tr/business/full-disk-encryption/