Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Makine Takımları Siparişleri Dördüncü Çeyrekte Artıyor (+ 4.1%) Ancak Yıllık Ortalama Rakamlar Hala Negatif Değerlerde (- 3.2%)
UCIMU Başkanı Luigi Galbadini: “İtalyan firmalarındaki likidite yoksunluğunun yanı sıra “Yeni Sabatini Kanunu” nun yürürlüğe girmesindeki gecikmeler yeni makinelere yatırım yapmak için uğraş veren üretim sistemleri müşterilerini negatif yönde etkiledi.”
 
UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE çalışmaları sonucunda 2013 yılının dördüncü çeyreğinde makine takımları sipariş endeksinin yıl geneli baz alındığında %4,1’lik bir artış gösterdiği kaydedildi. 
 
Detaylı bir kıyaslamaya göz atıldığında yabancı siparişlerin geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında %6’lık bir artış gösterdiği görüldü. Şu anda 108,7 olan toplam endeks genel olarak bakıldığında ortalamanın üstünde bir değer ancak 2013 yılında son derece dalgalı oranlarla karşılaşan İtalyan üreticilerine yeniden güven vermek için yeterli değil. 
 
Yerel ihtiyaca bakıldığında rakamların 2012 son çeyreği ile tutarlılık (+0.2%) gösterdiği görülüyor. Ancak bu rakamlarda esas alınan yılın ölçütleri ile kıyaslandığında düşük kalıyor ve bu durum da yerel piyasadaki  devam eden zayıflığın bir diğer kanıtı olarak gösterilebilir.
 
Yıl geneline bakıldığında kayıtlı endekste %3,2’lik bir azalma görülüyor. Bu azalmanın temel nedenini de yerel piyasadaki %15,8’lik azalma oluşturuyor. Diğer tarafta ise yurtdışı piyasalarında da çok da önemli bir performansın yakalandığı söylenemez (-0.7%), bu kısım için genel bir değerlendirme yapıldığında da geçen yıl verileri ile paralellik gözleniyor. 
 
UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE Başkanı Luigi Galdabini bu konudaki endişelerini, “Artışa rağmen son çeyrek incelemeleri sonucunda, İtalyan piyasası yöneticilerinin yatırım konusunda hala çok çekimser ve kuşkulu olduğu bir kez daha görülüyor. Bir diğer yandan da yeni Sebatini yasasının yürürlüğe girmesindeki gecikme ve likidite sorunu bu durumun ortaya çıkmasını ivmelendiren diğer etkenler olarak ön plana çıkıyor.” cümleleri ile dile getiriyor. 
 
Paylaş Tweet Paylaş
2051 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM