Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Erensan’dan Yeni Fabrika Yatırımı

Endüstriyel ve ticari kazan sektörünün ülkemizdeki öncü ve köklü markası Erensan, artan talepleri karşılamak için İstanbul’da da yeni yatırım kararı aldı. 2023’te faaliyete geçecek yeni fabrikasında Erensan, Batı Avrupa pazarına Erensan,  endüstriyel ve ticari kazanlar üretecek. 

 

Endüstriyel ve ticari kazanları ile yıllardır ülkemizdeki sektörünün öncü ve  köklü markası Erensan, artan talepleri karşılamak için İstanbul’da da fabrika yatırımı kararı aldı. Temeli önümüzdeki günlerde atılacak ve 2023’te faaliyete geçmesi planlanan yeni fabrikada Batı Avrupa pazarına yönelik Erensan, Atlantic ve Ygnis markalı endüstriyel ve ticari kazanlar üretecek. Yeni yatırım hakkında bilgi veren Erensan Genel Müdürü Efkan Çeviker, “Temeli önümüzdeki günlerde atılacak ve fizibilite çalışmaları tamamlanan yeni fabrikamız İstanbul Hadımköy sanayi bölgesinde yer alacak. Erensan Genel Müdürlüğü’ne yakın konumu, bölgenin sağladığı lojistik imkanlar ve işgücü potansiyeli ile yeni fabrika sektöre yeni bir soluk getirecek” diye konuştu.

 

Yeni fabrika yatırımlarının Avrupa pazarının gereksinimlerini karşılayacağını ifade eden Çeviker, “Tesis içinde yüksek kapasiteli ticari kazanlar için de avrupanın en büyük kazan  test kapasitesine sahip   laboratuvarı inşa edilecek. Bu bizim için büyüme, daha çevik olma ve profesyonel müşterilerimiz için de yüksek kalite standartları sağlama fırsatı anlamına gelmektedir” dedi.

 

İnşaatının Mayıs 2022’de başlaması ve 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan yeni fabrika alana 2024’te Erensan Genel Merkezi’nin de taşınması planlandığını ifade eden Efkan Çeviker, “Yeni fabrikamızın toplam açık arazi 20 bin metrekare. Bu alana 14 bin metrekarelik bir fabrika alanı inşaa edilecek. Bunun 12 bin metrekaresi imalat bölümlerinden oluşacak ve diğer kısımlar ise laboratuvar ve ofis olarak planlandı. İnşaatın birinci fazı 2022’de başlayıp 2023 başında bitecektir. İkinci fazı ise 2024 yılında tamamlanacak. Proje tamamlandığında fabrikada beyaz ve mavi yakada toplam 360 kişiye istihdam alanı tesis edilmiş olacak” diye konuştu.

Paylaş Tweet Paylaş
13934 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM