COŞKUNÖZ EĞİTİM VAKFI 30. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE KURUCUSUNU ANLAMLI BİR SERGİ İLE ANDI. SERGİDE YAŞAMI BOYUNCA KENDİNİ YENİ NESLİ EĞİTMEYE ADAYAN VE 2000 YILINDA HAYATINI KAYBEDEN COŞKUNÖZ HOLDİNG’İN KURUCUSU M. KEMAL COŞKUNÖZ’ÜN HAYATININ ÖNEMLİ ANLARI RESMEDİLDİ.
1988 yılında M. Kemal Coşkunöz tarafından kurulduğu günden bugüne faaliyetlerine devam eden ve yıllar içinde gelişen Coşkunöz Eğitim Vakfı, 30. kuruluş yıl dönümünde kurucusunu unutmadı. 1921’de Bursa’da doğan ve 2000 yılında hayata gözlerini yuman M. Kemal Coşkunöz’ün sanayi, inovasyon, yenilik ve eğitime adanmış hayatının önemli anları bir sergide resmedildi.
“Bir işi yapıyorsam en iyi olmalıyım” sözü kurum ilkesi oldu
Hayatını Türkiye’nin gelişmesine, gençlerin eğitimine ve meslek edinmesine adayan M. Kemal Coşkunöz’ün başarılı ve yenilikçi hayatı Sabriye Tanış Altun’un paletinden yansıdı. “Bir işi yapıyorsam en iyi olmalıyım” sözüyle kurum ilkesini miras bırakan, öğretmenlik hayatındaki disiplini ve ileri görüşlülüğü iş yaşamına aktaran M. Kemal Coşkunöz’ün, gelişim için hatadan korkmadan geçen cesur yaşamı tuvallerde gelecek nesillere aktarıldı. İlk atölyesini 1960 yılında kuran, her yaptığı işi tüm kalbi ile yapan, Bursa’lıların ‘Kemal Hoca’ olarak hitap ettiği Coşkunöz’ün Türkiye’ye katkıları, sektörüne kazandırdığı yenilikler, eğitime desteği ve hayatının daha bir çok mihenk taşının resmedildiği sergi davetlilerin de beğenisini kazandı.
40 yıl boyunca sanayi, eğitim ve inovasyon alanında yaptığı her girişimi topluma örnek olan, ülkeye katkı sağlayacağını düşündüğü her fikrin peşinden giden, kulaklarını negatif yorumlara kapatarak doğru kararlarıyla yeni nesle ışık tutan Coşkunöz’ün kariyerinin ve başarılarına ortak olan değerli isimlerin birlikte harmanlanarak hikayeleştirildiği resimler karşısında davetliler duygulu anlar yaşadı. Her işini topluma faydalı olma tutkusu ile yapan M. Kemal Coşkunöz’ün anısına düzenlenen serginin açılışına vakfın mezunlarının yanı sıra Coşkunöz Holding yönetim kurulu üyeleri ve yazar Serdar Kuzuloğlu gibi önemli isimler katıldı.
Sergiye Serdar Kuzuloğlu gibi önemli isimler katıldı
Bursa’nın yenilikçi yüzü ve unutulmayan ‘Kemal Hoca’sı olarak görülen M. Kemal Coşkunöz’ün Bursa’ya armağan ettiği Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz, ‘çağdaş Türkiye’ye açılan kapı’ olan vakfın mesleki ve teknik eğitime sağladığı katkının 30. yılını kutlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Kemal Hoca’nın Türk sanayisinde bir çok ilke imza atarken ülkemizin en çözümsüz sorunlarından biri olan mesleki ve teknik eğitimdeki eksikleri de gidererek gençlerin meslek sahibi olmasını sağlarken bu yolla ülke sanayisini geliştirmeyi hedeflediğini vurguladı. Hedeflerinin her daim peşinde olduğunu ileten Coşkunöz “Aynı ruh, aynı sorumluluk ve aynı inançla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.
Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, Kemal Coşkunöz’ün toplumsal sorumluluk duyarlılığıyla kurduğu Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın 30 yılını kutlayarak sözlerine başladı. Holding olarak, Kemal Coşkunöz’ün bir öncü olarak kendilerine aşıladığı ‘sosyal sorumluluk’ bilinci doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Son olarak “Başarma motivasyon ve kararlılığımız Kemal Hoca’nın izinde ilk günkü gibi devam edecektir.” kelimelerini kullanarak kendisini andı.
Etkinlikte bilişim ve teknoloji alanındaki çalışmalarıyla tanınan gazeteci ve yazar Serdar Kuzuloğlu da bir konuşma yaptı. Kuzuloğlu, M. Kemal Coşkunöz’ün Türkiye’nin inovasyon ve yenilikçilik süreçlerinde önemli bir rol oynadığını, ülkemizin tarihinden kendini böylesine üretime ve eğitime veren bir insanın geçmesinin büyük bir onur kaynağı olduğunu söyledi. Kuzuloğlu, M. Kemal Coşkunöz’ün yenilikten korkmayan, her türlü gelişmeye açık, dünyadaki değişimin öncüsü olurken köklerine de sıkı sıkıya bağlı yaşamının yeni nesle örnek olması gerektiğini vurguladı.