Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Hexagon, El Tipi 3D Tarama Teknolojisi İle Endüstrilerde Devrim Yaratıyor

Dijital gerçeklik çözümleriyle metroloji alanında dünya lideri olan Hexagon, geniş yelpazedeki imalat denetim cihazlarını tamamlayan ve benzersiz esnek ölçüm yeteneğine sahip el tipi 3D tarama teknolojisi ile endüstrilerde devrim yaratıyor. Firmanın bu doğrultuda metroloji sınıfı el tipi tarayıcı pazarına bir ilk olarak sunduğu ATLASCAN Max ve MARVELSCAN, kablosuz kullanım kolaylığının yanı sıra ergonomik özellikleriyle de tarama işlemlerini kusursuz hale getiriyor. Atölyelerden tersanelere kadar her ölçekten üreticiye zaman tasarrufu ve verimlilik de kazandırarak kesintisiz ve anında tarama deneyimi sunuyor.  

 

Gelişen teknoloji, tüm endüstrilerde imalat ve mühendislik çözümlerinin gelişimini hızlandırdı. Üretimin imalat ve mühendislik aşamasında gerçekleştirilen 3D taramalar da ürünlerin yaşam döngüsüne değer kazandırırken, iş akışlarını hızlandırıp verimliliği artırıyor. Metroloji alanında geliştirdiği üstün teknolojilerle üretim ekosistemini şekillendirirken, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir bir geleceğe odaklanan dünya devi Hexagon da sahip olduğu el tipi 3D tarama teknolojisi ile endüstrileri sürdürülebilir verimlilikle tanıştırıyor.

 

Metroloji sınıfı el tipi tarayıcı pazarında bir ilk
Hexagon’un el tipi 3D tarama teknolojisiyle geliştirdiği ATLASCAN Max ve MARVELSCAN, otomotiv, demir yolu, endüstriyel ekipman ve genel imalat gibi metrolojinin geleneksel olarak kullanılmadığı çeşitli denetim ortamlarında parçaların ölçülmesini mümkün hale getiriyor. Üretim dışındaki miras ve restorasyon projelerinde de kullanılabilen tarayıcılar, otomatik kalite denetimi uygulamaları için ideal bir çözüm sunarken, tersine mühendislik ihtiyaçlarını da karşılıyor. Sahip olduğu kablosuz teknolojiyle batarya ile çalışan metroloji sınıfı el tipi tarayıcı pazarında bir ilk olma ünvanına sahip olan MARVELSCAN, benzersiz yerleşik fotogrametri sistemi ile 3D tarama verimliliği konusunda çıtayı yükselterek hedefe ihtiyaç duymayan tarama işlevselliği sunuyor.

Yüksek kaliteli tarama teknolojisini endüstrilerle buluşturuyor
En zorlu ortamlarda dahi kritik verileri daha hızlı yakalaması için geliştirdikleri el tipi 3D tarama teknolojisine dair dikkat çeken noktalara değinen Hexagon Metrology Türkiye Genel Müdürü Koray Alpaslan, ”Üreticiler, ATLASCAN Max ve MARVELSCAN’ın tek parmakla kontrol sağlayan ergonomik yapısıyla 3D tarama süreçlerini en dar ve zorlu alanlar ile dış mekanlarda kolaylıkla uygulayabiliyor. Ölçüm sırasında bir kontrol bilgisayarına erişme ihtiyacını ortadan kaldıran bu çok modlu tarama, farklı özellik türlerinin ve yüzey ihtiyaçlarının verimli bir şekilde ölçülmesini sağlıyor. Örneğin kullanıcılar standart modda açık yüzeyleri tarayabilirken, ince moda geçerek karmaşık özellikler için daha yüksek çözünürlük elde edebiliyor. Farklı modlarda toplanan veriler, otomatik olarak bulutuna entegre ediliyor” diye belirtti.

Zaman tasarrufu ve ölçüm esnekliği
Yeni cihazların ayrıca ölçümden önce parçaları sabitleme gereksinimini ortadan kaldırarak önemli zaman tasarrufu sağlamanın yanında daha büyük ölçüm esnekliği de sunduğunu belirten Alpaslan, “Tarayıcılar ve parçalar ölçüm sırasında serbestçe hareket ettirilebiliyor. Bu da denetim sonuçlarını olumsuz etkilemeden eksiksiz parça verilerini yakalamak için gereken süreyi azaltıyor. Ek verimlilik kazanımları için birden fazla delik ve yuva ölçümünün yaygın ve zaman alıcı görevi, aynı karede birden fazla delik ve yuva anında veri yakalama sağlayan delik flaş yakalama modu ile kolaylaştırılıyor” dedi.

 

Üst düzey konfor ve hareket özgürlüğü
Sık kullanımlar düşünülerek tasarlanan MARVELSCAN, üst düzey konfor özelliğiyle de öne çıkıyor. Kablo veya referans donanımına ihtiyaç duymadan zor ulaşılabilir yerleri taramak için kullanıcıya tam hareket özgürlüğü sunuyor. Bir bilgisayar veya güç kaynağına bağlı kalmadan kullanılan MARVELSCAN, geniş ölçüm mesafesi ile de endüstriyel robotlara veya cobot’lara monte edilerek otomatik denetim süreçlerine entegrasyon için ideal bir çözüm sunuyor.

Paylaş Tweet Paylaş
145 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM