Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
İntekno’nun da Sponsor Olduğu Yapay Zeka Zirvesi “AI [Tommorrow Summit] 2023” Yapıldı

Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA) tarafından ikincisi düzenlenen Türkiye’nin en kapsamlı Yapay Zekâ Zirvesi olan AI [Tomorrow Summit] 2023 etkinliği 24-25 Mart 2023 tarihlerinde online olarak gerçekleşti.

 

Yapay Zekâ’ olgusunun, uzaydan yazılıma, güvenlikten medya ve iletişime kadar birçok konu hakkında konuşulan panelde, alanında uzman kişiler sunumlarını dinleyiciler ile paylaştı.

 

Yapay zekâya dair farkındalık yaratmak ve sektörün gelişimine dair bir platform oluşturmak doğrultusunda kurulan ve Türkiye’de yapay zekâ konusundaki ilk sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA), Şubat 2021 yılında kurulmuş, bağımsız bir dernektir.

 

AIPA belirlediği 17 çalışma alanında faaliyetler yürütmeyi ve etkinlikler düzenlemeyi, raporlar hazırlamayı ve politika yapım süreçlerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

 

Zirvenin ilk günündeki panelde zirvenin sponsorlarından İntekno Grup Yönetim Kurulu Başkanı, DEİK Türkiye- Finlandiya İş Konseyi Başkanı ve Carnegie Mellon Üniversitesi Türkiye Mezunlar Derneği Başkanı Halil Kulluk “Yapay Zekanın Uluslararası Portresi” panelinde moderatörlük yaptı. Halil Kulluk konuşmasının girişinde daha yeşil ve sürdürülebilir bir dünya için geleceğe yönelik tasarım yapmamızın öneminden bahsetti.

Çok değerli konuşmacıların; T.C. Avrupa Birliği Türkiye Daimî Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Yapay Zekâ Küresel Ortalığı (GPAI) Direktörü, Elizabeth Thomas-Raynaud, UNESCO İletişim ve Bilgiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Tawfik Jelassi, BM Türkiye Mukim Koordinatörü, Alvaro Rodriguez ve Avrupa Komisyonu Başdanışmanı, Paul Nemitz’in sunumlarını gerçekleştirdiği panel ilgi ile takip edildi.

 

Halil Kulluk panelde Mevlâna Celaleddin Rumi’nin “Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istedim. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum” özdeyişi ışığında atılacak adımların, insan odaklı teknolojik gelişmelerin dünyamızın sürdürebilirliği için önemli olacağını katılımcılarla paylaştı.

Paylaş Tweet Paylaş
3412 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM