Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Önder Mühendislik 50. Yılını Kutladı

Yarım asırdır ülkemiz sanayisinin önemli bir parçası olan Önder Mühendislik, 50. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Kocaeli’de düzenlenen bu anlamlı etkinlikte, şirketin kurucusu Duran Önder, Adnan Önder, Genel Müdür Meral Önder, Genel Müdür Yardımcısı Nazan İpşir ve 60 kişilik ekip, iş dünyasından dostlarıyla birlikte yer aldı. Gecede Meral Önder, katılımcılara ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini sundu.

 

LOI ve Kromschröder ile İşbirliği
1974 yılından beri Alman fırın üreticisi LOI’nin Türkiye temsilcisi olan Önder Mühendislik, 1986 yılında gaz cihazları üreticisi Alman Kromschröder’in Türkiye Temsilciliği’ni üstlenerek, doğalgazın ülkemize geldiği ilk günden itibaren Duran Önder liderliğinde, sanayi fırınlarının doğalgaza dönüşümünü sağlamıştır.

Endüstriyel Yakma Sistemlerinde Yenilikçi ve Lider
Önder Mühendislik, endüstriyel yakma sistemleri alanında geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır. 1974 yılından bu yana köklü deneyimi, uzman kadrosu ve güçlü teknolojik altyapısı ile Türkiye’nin lider endüstriyel doğalgaz, LPG, hidrojen ve sıvı yakıt sistemleri, yakma sistemleri ve imalat hizmetleri sağlayıcısıdır. Brülör ve gaz kontrol hatlarının yanı sıra konstrüksiyon işleri de yapan şirket, mühendislikten tasarıma, imalattan devreye almaya, servis ve bakım hizmetlerine kadar kapsamlı çözümler sunmaktadır. Yurtdışındaki üreticilerle yapılan lisans anlaşmaları sayesinde, yüksek maliyetli ithal ürünler İzmit’te üretilmekte ve ülke ekonomisine katkı sağlanmaktadır.

 

Honeywell ile Channel Partnerlik
Önder Mühendislik, 2014 Yılında Amerikan Honeywell firması ile channel partnerlik anlaşması yapmıştır. Ayrıca 2015 yılında Hauck yakıcılarının üretim lisansını almıştır. Honeywell firmasının çatısı altında Kromschröder, LBE, Hauck, Eclipse gibi markaların Türkiye temsilciliğiyle başarılı işlere imza atmaktadır. Temsil ettiği markalara tedarikçi olarak parça üretip ihraç ederek ülke sanayisine önemli katkılar sağlamaktadır.

Test Fırını Projesi
2013 yılında TÜBİTAK desteğiyle AR-GE çalışmalarına başlayan Önder Mühendislik, gaz ve sıvı yakıtlı yakıcıların kullanıldığı endüstriyel bir test fırını devreye almıştır. Bu fırın, yeni nesil verimli yakıcıların ve yakma sistemlerinin Türkiye’ye uyarlanmasına olanak tanımaktadır.

 

Maldaner ile Güçlü Ortaklık
1987’de Alman Maldaner GmbH şirketinin Türkiye çözüm ortağı olan Maldaner Ltd., döküm parçaların porozite nedeniyle basınç altında sızdırma sorununa ekonomik ve çevre dostu çözümler sunmaktadır. Fason emprenye hizmetine ek olarak, Maldaner marka emprenye tesislerinin imalatı ve satışı, emprenye reçine ve kimyasallarının tedariği ve teknik danışmanlık hizmetleri ile döküm sektöründe verimlilik ve tasarruf sağlamaktadır.

Gelecek Hedefleri
Önder Mühendislik, şirketlerin rekabet gücünü artırmayı, verimliliği yükseltmeyi ve modern yakma sistemlerini otomatize etmeyi hedeflemektedir. İnovatif çözümlerde öncülük eden bu köklü firma, 50 yıllık tecrübesi, genç ve dinamik ekibi ile “Geçmişin tecrübesiyle, geleceği inovatif bir şekilde planlayıp, en doğru ve güvenilir çözümleri sunmak” düşüncesini benimsemektedir.

 

Paylaş Tweet Paylaş
254 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM