Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Eti Bakır Yeni Yatırımında Verimi ve Kaliteyi Tercih Etti, Inductotherm 3,000 kW Çift Frekanslı Çubuk Isıtma Sistemi Devreye Alındı

Inductotherm, Türkiye’nin en büyük bakır madeni işletmesi olan Eti Bakır ile önemli bir iş birliğine imza attı. Eti Bakır, Artvin’in Murgul ilçesindeki maden işletmesi ve Samsun’daki elektroliz tesisi ile sektördeki liderliğini sürdürmektedir. Geçmişte Ar-Ge amaçlı kullanılan 25 kg’lık ergitme ocakları ile tedarikçisi olduğumuz Eti Bakır’a, bu kez 3,000 kW çift frekanslı indüksiyon çubuk ısıtma sistemi üretildi. Ocak 2024’te başarılı bir şekilde sevkiyatı ve devreye alımı gerçekleştirilen bu sistem, saatte 9 ton malzeme ısıtma kapasitesine sahiptir.

 

Eti Bakır, maden sektöründe çok fazla kullanılan dövme çelik bilya ihtiyacını tedarikçilerinden karşılamaktaydı. Ancak süreç içerisinde değişen koşullar nedeniyle çelik bilya üretimini kendi bünyesinde gerçekleştirmeye karar verdi. Bu bağlamda, geçen sene yapılan anlaşmaya göre Samsun’daki tesislerinde kullanılmak üzere yeni dövme çelik bilya üretim tesisleri için yüksek kapasiteli çubuk ısıtma sistemi devreye alındı ve üretime başlandı.

Inductotherm Türkiye, dövme sektöründe yıllardır yurtdışından temin edilen bu sistemleri, yaklaşık 20 yıldır Türkiye’deki tesislerinde %80’e varan yerlilik oranı ile üretmektedir. Bu sayede yatırım maliyetlerinde ciddi düşüşler sağlanmıştır. Servis ve yedek parça teminindeki kolaylık ile pandemi döneminde dahi müşterilere önemli avantajlar sunulmuştur.

 

Inductotherm, madencilik sektöründeki büyümeyi desteklemek ve yerli üretimin gücünü artırmak amacıyla sunduğu çözümlerle, müşterilerinin rekabetçi olmalarına katkıda bulunmaktadır. Hizmet ettiği sektörlerden otomotiv sektörünün dışındaki en büyük sektör olan madencilik sektörü ile olan çalışmaları, Inductotherm’in teknoloji ve yenilik konusundaki liderliğini pekiştirmektedir.

 

Inductotherm, müşterilerinin ihtiyaçlarına en uygun, verimli ve yenilikçi çözümler sunmaya devam etmektedir. Eti Bakır ile gerçekleştirilen bu önemli proje, ülkemiz madencilik sektörüne büyük katkılar sağlayacaktır.

Paylaş Tweet Paylaş
507 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM