Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Maden Endüstrisinin Geleceği Masaya Yatırıldı

 

Rockwell Automation’ın maden çözümleri global rekabete olanak sağlıyor

 

Rockwell Automation, Cisco ve Türkiye Madenciler Derneği Tarafından Düzenlenen “Maden Endüstrisinin Geleceği & Yeni Teknolojiler Ve Sektör Trendleri” Semineri, 1 Haziran Çarşamba Günü Sektörden Önemli İsimlerin Katılımıyla Gerçekleştirildi. 100’e Yakın Kişinin Katılım Gösterdiği Seminerde, Maden Sektörüne Yönelik Teknolojik Gelişmeler, En Son Çözümler ve Güvenlik Optimizasyon Konuları Ele Alındı. 

 

 

 

“Maden Endüstrisinin Geleceği & Yeni Teknolojiler ve Sektör Trendleri” seminerine sektörün önde gelen isimleri, Rockwell Automation bölge direktörleri ve akademisyenler katıldı. Maden endüstrisinin geleceğinin tartışıldığı etkinlik Steigenberger Hotel Maslak’ta gerçekleşti.
 
Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Atılgan Sökmen ve Rockwell Automation Orta Doğu Bölge Direktörü Neil Enright’in açılış konuşmasıyla başlayan seminer Rockwell Automation Türkiye Genel Müdürü Cenk Ceylan’ın konuşmasıyla devam etti. Cisco ve Rockwell Automation’ın sunumlarından oluşan sabah programını, öğleden sonra Dünya Gazetesi’nden Hilal Sarı Başaran moderatörlüğünde yapılan panel takip etti.
 
Panel katılımcıları Rockwell Automation Türkiye Ülke Müdürü Cenk Ceylan, Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım, Meta Nikel - Bakım ve Onarım Müdürü Turgay Alptekin, Demir Export - Bilgi Teknolojileri Müdürü - Murat Ömüral, Esan Eczacıbaşı - BT Müdürü Figen Demirhan, ve Tüprag Madencilik - Kıdemli Jeoteknik Mühendisi Serdar Ergün, kendi firmalarında endüstri 4.0 ve güvenlik uygulamalarını nasıl hayata geçirdiklerini anlattılar. 
 
“Bir araya gelmeden Endüstri 4.0’ı hayata geçirmemiz mümkün değil”
Türkiye Madenciler Derneği ve Cisco’ya iş birlikleri için teşekkür eden Ceylan; “Bugüne kadar endüstri 4.0’ın ve ihtiyaçlarının ne olduğunu konuşabileceğimiz çok fazla platform yoktu. Endüstri 4.0 raftan satın alıp herhangi bir yere monte edebileceğiniz bir sistem değil. Her maden sahasında ya da maden işletmesinde farklı ihtiyaçlar farklı çözümler doğuracak. Bu ihtiyaçları çözümlere kavuşturabilmemiz için işletmelerin önceliklerini beraber konuşarak ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bu bakımdan bu tür paneller oldukça faydalı platformlardır” dedi.
 
“Toplanan dataların anlamlı hale gelmesi için insana ihtiyacımız var”
Madenlerde güvenlik sistemleri, sektörün iş modelleri ve operasyonel mükemellik konularının ele alındığı panelde katılımcılar, Türkiye’de maden sektörünün Endüstri 4.0 gelişimini ve Connected Enterprise kavramını ele alarak değerlendirdi.
 
Panelde, sanayi devrimlerinin insanların, mesleklerinde evrimleşmesine vesile olduğunu belirten Cenk Ceylan; “Endüstri 4.0’ın karşılığı, el işçiliğini geride bıraktığımız bir çalışma şeklidir. Bu kimse iş yapmayacak anlamına gelmiyor. Çünkü bu tip sistemler, bir kere kurulduktan sonra kendi kendine çalışabilecek sistemler değil. Mutlaka optimize edilmesi gerekecek. Belki teknolojik gelişimler hızları arttıracak ve maliyetleri düşürmek gerekecek. Bugün sahada çalışan arkadaşlar bu işlerin sorumlusu haline dönüşecekler, dönüşmek zorundalar. Yani maden ocağında kayalardan madeni çıkaran kişi o tecrübesini bu sistemler üzerinde kullanarak işletmenin ve şirketin üretim artışı, verim artış ve maliyet organizasyonuna katkı sağlayarak dönüşümlerini sağlamış olacağız” dedi.
 
 
Paylaş Tweet Paylaş
8463 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM