Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Immc2024 - 22. Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi

METEM - TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi tarafından 1975 yılından beri devam eden IMMC - Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi, bu yıl 22. kez İstanbul Fuar Merkezi’nde 19-21 Eylül 2024 tarihlerinde çok geniş bir katılımla tamamlanmıştır.

 

Eş zamanlı olarak düzenlenen; IMMC 2024 Kongresi, ANKIROS 2024 Fuarı ve 12. Uluslararası Döküm Kongresi ile metalurji ve malzeme sektörünün en büyük birlikteliği katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşmış ve başarılı bir şekilde geçmiştir. ANKIROS 2024, 22. Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi ve 12. Uluslararası Döküm Kongresi birlikte yaptıkları ortak Açılış Töreniyle katılımcılarını büyük bir coşkuyla ağırlamıştır.

 

Açılış Töreninde, Hannover Messe Ankiros Fuarcılık Genel Müdürü Sayın İbrahim ANIL, VDMA Metalurji Genel Müdürü ve CECOF Genel Sekreteri Sayın Dr. Timo WÜRZ, IMMC2024 Organizasyon Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Özgül KELEŞ, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İrfan TÜRKKOLU, TÇÜD -Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fuat TOSYALI, TÜDÖKSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kadir EFE ve son olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih KAÇIR konuşmalarını gerçekleştirmiştir.

 

Törende 22. Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi’ni destekleyen Kongre Sponsorlarımıza; Aveks, Çolakoğlu Metalurji, Diler Demir Çelik, Eksaş, Heraeus Electro-Nite, İçdaş, Inductotherm, Marmara Metal ve Onatus; ve Hannover Messe Ankiros Fuarcılık firmasına desteklerinden ötürü plaketleri TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet İrfan TÜRKKOLU tarafından takdim edilmiştir.

Bu yıl IMMC daha da büyüyerek 17 farklı sempozyuma ev sahipliği yapmıştır; 

 

Biyomalzemeler Sempozyumu, Çelik Sempozyumu, Demir Dışı Metaller Sempozyumu, Döküm Sempozyumu, Enerji Malzemeleri Sempozyumu, Geri Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu, Hasar Analizi ve Isıl İşlem Sempozyumu, Havacılık Malzemeleri Sempozyumu, Karbon Azaltma Teknolojileri Sempozyumu, Kaynak ve Tahribatsız Muayene Sempozyumu, Kompozit ve Polimer Malzemeler Sempozyumu, Korozyon ve Aşınma Sempozyumu, Lisans Öğrencileri Araştırma Sempozyumu, Nanomalzemeler Sempozyumu, Seramik, Cam, Refrakter Malzemeler Sempozyumu, Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Sempozyumu, Yüzey İşlemler ve Kaplama Sempozyumu.

 

Açılış Töreninin hemen ardından IMMC 2024’ün mottosu da olan “İnsanlık ve Yapay Zeka” konulu Açılış Oturumu Kırmızı Salon’da gerçekleştirilmiştir. 

IMMC 2024 Organizasyon Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Özgül KELEŞ başkanlığında gerçekleşen oturumda; İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Altan ÇAKIR, Buffalo Üniversitesi’nden Prof. Krishna RAJAN ve AU Inova Research Center firmasından Doç. Dr. Dicle YURDAKUL sunumları ile açılış konuşmacıları olarak kongrede yer almışlardır.

 

19 farklı ülkeden konuşmacı IMMC 2024’te bizlerle olmuştur. Alanında dünyada öne çıkan 16 mühendis ve akademisyen ise davetli konuşmacı olarak IMMC’de sunumlarını gerçekleştirmiştir.

 

Dr. Can AKYIL  Macdermic Enthone

Prof. Dr. Jones ALAMI Mohammed VI Polytechnic Univ.

Asst. Prof. Mattia BIESUZ University of Trento

Assoc. Prof. Cosmin COTRUT Politehnica Univ. of Bucharest

Jakub ÇİFTÇİ Amazemet 

Assoc. Prof. Alex GREANEY University of California

Prof. Dr. Cemil Hakan GÜR Middle East Technical University

Gürbüz GÜZEY Parsan Makine

Prof. Alan LUO Ohio State University

Prof. Hiroshige MATSUMOTO Kyushu University

Mehmet ÖRGEN Erciyas Holding

Ozan ÖZER Şişecam

Prof. Dr. Sergei PREIS Tallinn University of Technology

Dr. -Ing. Martin TAUBER International Magnesium Association

Prof. Dr. Mikhail ZHELUDKEVICH Helmholtz-Zentrum Hereon

Prof. Zijian ZHENG The Hong Kong Polytechnic Univ.

3 gün boyunca, biri açılış oturumu olmak üzere 43 oturum ile toplamda 158 sözlü sunum 4 ayrı sempozyum salonunda eş zamanlı olarak gerçekleşmiştir. Bununla beraber 93 poster sunum ise Hall-3 alanında etkinlik süresince sergilenmiştir.

 

2006 yılından bu yana verilen Genç Araştırmacı Ödülü bu kongrede de sahiplerini bulmuştur. 25 genç bildiri yazarı Genç Araştırmacı Ödülü için yarışmıştır. 3 gün süren oylamanın sonunda 3 eşdeğer ödül yazarlarına kavuşmuştur. Ödüle hak kazanan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan Elif GÜLOĞLU, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Seda KARTAL ve Yeditepe Üniversitesinden Umay ÇINARLI’ya ödül plaketleri IMMC2024 Organizasyon Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Özgül KELEŞ tarafından takdim edilmiştir. 

 

22. Uluslararası Metalurji ve Malzeme Kongresi geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda, daha da gelişerek Avrasya’nın en büyük Metalurji ve Malzeme Kongrelerinden biri olduğunu göstermiştir. 

 

IMMC2024, bilim insanları, akademisyenler, mühendisler ve uygulayıcılar için en son bilimsel-teknolojik yeniliklerin görüşüldüğü, uzun süre akıllarda yer edinecek bir etkinlik olarak tamamlanmıştır.

Paylaş Tweet Paylaş
86 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM